[bye] [bye] [bye] [bye] odosmo mi doleeeeee [bye] [bye] [bye] [bye]
a jesmo li išta drugo mogli i očekivati. [lol]
Počela je neumoljiva utrka tko će prvi prodati, indeks je pao za 0,8% uz promet veći od 2,5 milijuna kuna. Pitanje je gdje će se zaustaviti?
pa nije lose za prvo poluvrijeme.
1.nafta se zrokala na blizu 100.
2. rijesen fredie i fanie.
to su dva svjetska gola!
3. dionicari ne daju inu za 2800.
4. blizi se dividenda od HTa
a treci visi u zraku!
Nisam pesimista, ali ovo jednostavno nema smisla:
1.Nafta je blizu 100$, ali zasada se ne pokazuje da je bitan cimbenik.
2.Sa tim se Vlada Amerike mozda i zaje…, to cemo tek na kraju god.vidjet.
Podaci govore da će proračunski rashodi nadmašivati prihode i iduće godine, kada bi deficit mogao dosegnuti rekordnih 438 milijardi dolara, ili čak više od toga obzirom na vladino preuzimanje hipotekarnih divova – financijskih agencija Fannie Mae i Freddie Mac, ocjenjuje se u izvješću CBO.
3.Dionicari pricaju da ne daju INU za 2800kn, tek nam preostaje vidjeti.
4.Ha?? Pa di smo jos od dividende HT-a? (vise od 6 months).
I ja jedva cekam rast ali bez drukova.
[/quote]
1. kljucno rijec u komentaru s naftom: "jos" – jos se nije pokazala. dakle, pokazati ce se.uskoro.
2. HT – govorim o onih 5 milijardi na racunu, ne o redovnoj dividendi, nego izvandrednoj….
3. proracunski deicit u USA? – super vijest, znaci povecavaju se investicije.
4. INA – imas opak clanak u businessu, odi procitaj, pa komentriaj. INA postaje snazan politicki slucaj.cini se da ni sanader ne zeli prodati inu budzasto,ali zeli ostati "dobar" s madarima, pa se pocelo s lobiranje kroz novine.
rezultat akcije: sanader madarima – "ha, vidite gospodo, imamo problem ovdje u Hrvatskoj s tom INOm…narod nezadovoljan, sprema se bunt… preveliki politicki riziko… blabla…"
5. ovim putem pozivam novinare da jos malo deru po prodaji po INE i pisu o prevarama…isplatiti ce se…
aj da i mi jednom budemo pametni!
[thumbsup]
Strašan je pritisak na prodaji svih dionica, kad bi sada krenula rasprodaja pali bi za više od 5% u 15 minuta. Strašno, a potpore na prodaji gotovo da i nema, puno likvidnih dionica brani se s 250-500 tisuća kuna. Jedina je svijetla strana da ni fondovi tako ne mogu namaknuti nikakvu lovu, tako da se suzdržavaju od jačeg poklapanja. Ali neka psihoza zahvati tržište i kad krene roller coster na dolje, ima da se pelene napune.
hvala kolege…. dakle radi se ipak o najmanje 95% udjela večinskog vlasnika
nego …zna li netko neki dobar link gdje se može promatrati cijena nafte ,
da ga stavim u bookmarks
Počela je neumoljiva utrka tko će prvi prodati, indeks je pao za 0,8% uz promet veći od 2,5 milijuna kuna. Pitanje je gdje će se zaustaviti?
na 0?
[lol]
Mene zanima zašto mi danas padamo . Noćas su pali Ameri zbog financijskog sektora , koji je kod nas dobar. Uragani se smirili , nafta pojeftinila , Agrokor skida cjene , očekuju se milijarde kuna od MOL-a i DT-a itd. Zašto mi padamo ?
[bye] [bye] [bye] [bye] odosmo mi doleeeeee [bye] [bye] [bye] [bye]
a jesmo li išta drugo mogli i očekivati. [lol]
JESMO! OCEKIVATI SMO OPARAVAK!!!
HALLO???
[thumbsup]
hvala kolege…. dakle radi se ipak o najmanje 95% udjela večinskog vlasnika
nego …zna li netko neki dobar link gdje se može promatrati cijena nafte ,
da ga stavim u bookmarks
http://www.oil-price.net/index.php?lang=en
Mi padamo jer padamo, kako drugačije da to objasnimo. Kako smo malo tržište, padamo skroz neselektivno, što znači da padaju svi kako su rasli svi, čast izuzecima.
Znači, tko te jebe, prodaj, kupi ionako će sutra biti jeftnije. Znaš, da smo na američkom tržištu gdje postoji tisuće i tisuće dionica i svih popratnih instrumenata, derivata, dalo bi se nešto i zaraditi, ovako kod nas jedino možemo moliti ili otići, nema trećeg rješenja.
Mi padamo jer padamo, kako drugačije da to objasnimo. Kako smo malo tržište, padamo skroz neselektivno, što znači da padaju svi kako su rasli svi, čast izuzecima.
Znači, tko te jebe, prodaj, kupi ionako će sutra biti jeftnije. Znaš, da smo na američkom tržištu gdje postoji tisuće i tisuće dionica i svih popratnih instrumenata, derivata, dalo bi se nešto i zaraditi, ovako kod nas jedino možemo moliti ili otići, nema trećeg rješenja.
Bolje je moliti se.
Zadnjih par puta kada si se molio je upalilo, pa probaj opet. [lol] [lol] [lol]
To je to sto sam i ja rekao. Kod nas ne mora biti neki opravdan razlog zasto padamo. A niti ne ovisimo o Europi ni Amerima kao sto neki misle. Padamo jer padamo.