Gdje se može pratiti trenutno stanje imovine Fondova ? Hvala. zanima me koji su za odstrel.
Gdje se može pratiti trenutno stanje imovine Fondova ? Hvala. zanima me koji su za odstrel.
http://www.hanfa.hr/uploads/stat/22320080811140845.xls
Tko se još sjeća poreza na kapitalnu dobit?
Netko je na njemu bazirao svoju izbornu kampanju i smanjivanje ostalih poreza.
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Kako misliš porez na kapitalnu dobit? Oporezivat ove crkavice od cijena
[/quote]
ne oporezuju cijene. nego dobit.
dakle ono sto si zaradio na dionicama.
dakle nas porez u ovoj godini bi bio u minusu.
tj. imali bi povrat poreza!
[lol]
Ja sam ti rekao već, citirat ću te za mjesec dana. Ovo je tek poluvrijeme imaš još 18 dana do procvata ZSE-a. [kiss]
pa nije lose za prvo poluvrijeme.
1.nafta se zrokala na blizu 100.
2. rijesen fredie i fanie.
to su dva svjetska gola!
3. dionicari ne daju inu za 2800.
4. blizi se dividenda od HTa
a treci visi u zraku!
dobro kaze valentine, zagustilo debeljku!
[thumbsup] [lol]
upravo sam gledao prilog u emisiji "potrošački kod"—o tome koliko su mali dioničari zaštićeni od večinskih vlasnika—–
konkretno…
gospođa je imala dionice Našice cementa koje je kupila za 50 000kn….ovih dana dobila je obavijest
od SDA kako su dionice prodane tj. otkupljene za 28000 kn od večinskog vlasnika….
…i to bez njenog znanja i dopuštenja…..i to sve po zakonu
molim da mi netko objasni jel to moguče…ako je… onda tu više nema priče o dugoročnom ulaganju….barem ne kod nekih dionica…..ili se to može dogoditi svakom malom dioničaru?
Upravo sam saznao da se radi sestrični od moje zaručnice!!!
Prvi put čujem za takvo nešto. Nisam ju još nazvo da čujem iz prve ruke ali molim sve koji znaju o čemu se tu radi neka mi hitno obrazlože nešto…
[/quote]
ne lovi me za rijec ali mislim da ako vecinski dionicar ima vise od 90% ili 95% dionica u vlasnistvu da ima pravo otkupa ostalih dionica bez suglasnosti vlasnika.Po kojoj cijeni ne znam,valjda prosjeka zadnja 3 mjeseca
cini se da ce mi danas portfelj na kraju dana biti 5% manji [cry]
ne lovi me za rijec ali mislim da ako vecinski dionicar ima vise od 90% ili 95% dionica u vlasnistvu da ima pravo otkupa ostalih dionica bez suglasnosti vlasnika.Po kojoj cijeni ne znam,valjda prosjeka zadnja 3 mjeseca
95%
I mislim da cijena ne mora nuzno biti prosjek zadnja tri mjeseca.
Mislim da je Simmens imao bezuspješan pokušaj squeez outa, trebalo bi malo pregledati taj slućaj. Squeey out nastupa kada u free float-u preostane manje od 5% dionica i ako tako odlući glavna skupština, može se pokrenuti squeez out. Međutim, sudska praksa je do sada bila na strani malih dioničara.
pa nije lose za prvo poluvrijeme.
1.nafta se zrokala na blizu 100.
2. rijesen fredie i fanie.
to su dva svjetska gola!
3. dionicari ne daju inu za 2800.
4. blizi se dividenda od HTa
a treci visi u zraku!
Nisam pesimista, ali ovo jednostavno nema smisla:
1.Nafta je blizu 100$, ali zasada se ne pokazuje da je bitan cimbenik.
2.Sa tim se Vlada Amerike mozda i zaje…, to cemo tek na kraju god.vidjet.
Podaci govore da će proračunski rashodi nadmašivati prihode i iduće godine, kada bi deficit mogao dosegnuti rekordnih 438 milijardi dolara, ili čak više od toga obzirom na vladino preuzimanje hipotekarnih divova – financijskih agencija Fannie Mae i Freddie Mac, ocjenjuje se u izvješću CBO.
3.Dionicari pricaju da ne daju INU za 2800kn, tek nam preostaje vidjeti.
4.Ha?? Pa di smo jos od dividende HT-a? (vise od 6 months).
I ja jedva cekam rast ali bez drukova.
upravo sam gledao prilog u emisiji "potrošački kod"—o tome koliko su mali dioničari zaštićeni od večinskih vlasnika—–
konkretno…
gospođa je imala dionice Našice cementa koje je kupila za 50 000kn….ovih dana dobila je obavijest
od SDA kako su dionice prodane tj. otkupljene za 28000 kn od večinskog vlasnika….
…i to bez njenog znanja i dopuštenja…..i to sve po zakonu
molim da mi netko objasni jel to moguče…ako je… onda tu više nema priče o dugoročnom ulaganju….barem ne kod nekih dionica…..ili se to može dogoditi svakom malom dioničaru?
Upravo sam saznao da se radi sestrični od moje zaručnice!!!
Prvi put čujem za takvo nešto. Nisam ju još nazvo da čujem iz prve ruke ali molim sve koji znaju o čemu se tu radi neka mi hitno obrazlože nešto…
[/quote]
[/quote]
Bilo je ovo: http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/istiskivanje-manjinskih-dionicara-nexe-grupe,19035.html
a to se zove Squeeze out iliti istiskivanje manjinskh dioničara:
"Squeeze out je postupak istiskivanja manjinskih dioničara, najčešće praćen preoblikovanjem dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i napuštanjem burze. U pravnim spisima je poznat pod pojmom "prijenos dionica manjinskih dioničara", odnosno "prijenos dionica uz plaćanje otpremnine".
Temeljem čl. 300. izmjenjenog Zakona o trgovačkim društvima, squeeze out je moguć isključivo u slučaju kad većinski dioničar posjeduje dionice koje se odnose na najmanje 95% temeljnog kapitala."
Pročitaj ovdje više, a možeš na nn.hr izvaditi i zakon:
http://www.cartmann.com/2006/12/06/squeeze-out-istiskivanje-malih-dionicara/
nadam se da smo svi grupno pomogli covjeku,svako pomalo [thumbsup]