pogledajte Janaf- na bidu samo 3 kom 1-2715
2kom-2303 i to je sve [smiley]
udri po bidu!
jos malo pa nestalo!
bit ce placa i lupanja po glavi kad krenemo gore…
Kad netko napiše u "MEDIJIMA : …da tržište još nema novca…pa je mlitavo…i zato smo tu gdje
jesmo…"…ja se osjećam , ko da na mene netko pokazuje prstom krivice… krivi smo.. zašto?
Tržište ne ide gore jer nema više budala , nema ulagača kojima je bilo svejedno koju dionicu kupuju
i po kojoj cijeni….jer nisu uzeli kredite..da podignu likvidnost …zašto smo mi krivi?
Uvijek sam mislila da FONDOVI pod kapom najjačih banaka- imaju novaca , kad se god sjete.!
To mi nije jasno…npr. da li PBZ – smije svom FONDU koji je u škripcu, svi se dave od minusa,
dati lovu da isplate udjelničare- a ne da spuštaju cijene dionica u minuse?
Ili ako procjene ..i kad će to uopće procijeniti / jer da su sposobni onda su i ovaj pad mogli
procijeniti /…da daju financijsku injekciju tržištu..sa svoje strane..
Svi čekaju Sanadera da ubaci novac na burzu..hoće li on to moći .. mislim državni fondovi…
a što će sa plaćanjima gdje su već u dubiozama dugo npr. zdravstvo?… da ne nabrajam
spisak je nemoguće dugačak…
Kako sam mogu Fondovi ovako kukavički otvarati nove fondove- a stare pustiti da se iz njih
po najgorim uvjetima isplate udjelničari???? A nove lijepo složiti sa novim portfeljima
/ pa i oni su nešto iz ove korekcije naučili, ne ? /
Ovo je jako dobar savjet iako cu se jos strpiti jer cekam da Crobi napokon potvrdi svoje dno! A onda kredit i sve u 2-3 dionice. Mislim kako se gospodarstvo u svijetu prvo mora oporaviti jer burze ne reagiraju odmah isti dan…kao sto se niti pad nije dogodio odmah iako je bilo dosta pokazatelja da gospodarstvo usporava i da rastu kamate.
IMO : kad-tad ce nas Crobi jednom uci u bocni trend pa napraviti dvostruko dno ili drugo vise dno, gdje planiram prvo uci sa glavnicom, a na drugom dnu sa kreditom.
Zivio!
p.s. planiram dosta uloziti u tnpl. 🙂
[/quote]
prodat ću jednu nekretninu, i sve uložiti.kad će biti vidljiv oporavak tada ću uzeti magin na 60%
portfelja.to je moj plan da namirim gubitak, kupim natrag nekretninu i još nešto zaradim.
Ovo je jako dobar savjet iako cu se jos strpiti jer cekam da Crobi napokon potvrdi svoje dno! A onda kredit i sve u 2-3 dionice. Mislim kako se gospodarstvo u svijetu prvo mora oporaviti jer burze ne reagiraju odmah isti dan…kao sto se niti pad nije dogodio odmah iako je bilo dosta pokazatelja da gospodarstvo usporava i da rastu kamate.
IMO : kad-tad ce nas Crobi jednom uci u bocni trend pa napraviti dvostruko dno ili drugo vise dno, gdje planiram prvo uci sa glavnicom, a na drugom dnu sa kreditom.
Zivio!
p.s. planiram dosta uloziti u tnpl. 🙂
[/quote]
Nemoj zakasniti.To ti je jedna od luđih dionica.U ovom trenu je toliko podcijenjena da i jedan
iole ozbiljniji ulagač diže to u trenu dvadesetak posto.A i tada je to bagatela za kupiti,ali kao što kaže Mujo,bolje opal…Hasu i Sulju,nego ljepoticu Fatu,jer dva puta je dva puta,tako je dvadeset posto
bolje od 0%,naravno u pozitivi.
Stalni prodavač ZB aktiv je posustao zadnjih desetak dana,ali kako nekima dospijevaju krediti moraju
u prodaju tako da je ovo vrijeme za kupnju od onoga koji mora prodati,a tada je jeftino.A možda
za koji dan počmu tući i margine calle/krv su mi popili/,ali kako mi je jedan izaša/dobro sam spušija/jer je bija na šest mjeseci,sada sam stabilan.Dakle,dolazi vrijeme jeftine kupnje jer fondovi ne poduzimaju ništa,a možda i ne mogu,da bi zaustavili ovaj pad.Inaće ti ja ovim bankama i fondovima ništa ne virujem jer zastupaju interes stranog kapitala,tj trebaju im što siromašniji Hrvati,da bi oni mogli kupovati što jeftinije.Neki će reći da sam opterećen međunarodnim zavjerama,
ali mi tako pokazuje elementarna matematika i zdravi razum.U ovaj krug zavjere ne svrstavam naše
fondove,koji su nažalost izgorili i izgubili snagu.A veliki su ih dočekali.Ali ti naši fondovi moraju
bižati vanka,jer na ovom plitkom tržištu su banke,OIF i mirovinci toliko moćni da su uplašeni.I nažalost imaju pravo.Smatram da to Aureus izvrsno radi,ali šteta što biži vanka.Sve to stvara
veliku nelikvidnost na našem tržištu,ali i otvara izvrsne prilike za kupnju.
nafta lijepo pada, 103,88
nafta lijepo pada, 103,88
A mi još ljepše i puno duže [lol] [lol] [lol]
PADA NAFTA ,PADA GROBEX
ok. onda drukajmo svi da nafta raste, pa će nam biti puno bolje
[lol]
Kupujte pa neće padati. Nemate casha? E to je već drugi problem.
Treba se ostaviti burze a vaš avatar u ruke [lol]