Crobex -0,33%
O Europo mila i zelena, nemaš ti za nas vremena.
vidis kak je to interesantno…
europa je zelena, a azija crvena…
hmmm…
bas sam se pitao koja ce burza povuci gore.
nekako mi se cini da se ova prilika za oporavkom u EU ne zeli propustiti.
Mali dioničari prodaju Inu k’o ludi… NOT! [lol]
nisam se skoro tako nasmijo. [lol] [lol]
stari, ovo nema smsila…
dow ispod 10?
svasta.
sad kad su sredili hipoteke, naftu, dolar…
sad ti tvrdis da slijedi armagedon…
ajd da si to pisao prije 3 mjeseca, ok…
tada se jos nisu neke stvari znale.. ali danas u ovim okolnostima to tvrditi je u najmanju ruku cudno…
Pa tvrdi on to već mjesecima, stric mu rekao iz ‘prve ruke’, pa se ništa od toga nije desilo, niti DJIA ispoid 10k, niti S&P ispod 1k…
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=53861
Samo moš pročitat i ništa više
Mali dioničari prodaju Inu k’o ludi… NOT! [lol]
Budu to napravili i za ZTNJ i MLNR?
Ovo meni izgleda ko da smo na špagi samo je pitanje kam se budemo prevagnuli,
a nekak je uvjek veća bojazan da bi mogli na krivu stranu u ponor…
stari, ovo nema smsila…
dow ispod 10?
svasta.
sad kad su sredili hipoteke, naftu, dolar…
sad ti tvrdis da slijedi armagedon…
ajd da si to pisao prije 3 mjeseca, ok…
tada se jos nisu neke stvari znale.. ali danas u ovim okolnostima to tvrditi je u najmanju ruku cudno…
Pa tvrdi on to već mjesecima, stric mu rekao iz ‘prve ruke’, pa se ništa od toga nije desilo, niti DJIA ispoid 10k, niti S&P ispod 1k…
[/quote]
mislim da je ujak dilao te informacije…
ne stric, ujak…
pobjeda, molim te, ispravi me ako grijesim…
[lol]
A možda je ovo bikovska trapula?Euforičan rast,a poslije toga bezdan?Jedni kažu da Crobex ide na
2.800 do 3.000,a neki kažu da je 4.000 vrlo brzo moguće.I jedni i drugi su u pravu sada,a za mjesec dana ćemo znati koji.Pošto sam u dionicama navijam za ….zna se.
Kolega, vidim u tvojim postovima kako se cesto baziras na FA analizi. Nije to lose cak dapace osobno jako volim citati _kratke_ izracune fer vrijednosti neke dionice npr. TNPL od ljudi koji to i razumiju (tebe smatram da znas :). Ali ulazem iskljucivo prema TA.
Zanimljivo mi je citati "sta ako sutra dionice skoce, a ja ih nemam??" Pa obzirom kako svi oni koji znaju TA su trebali izaci na cca 4000 bodova gdje su bili prejasni signali za sell, i ako zakasnim i ne uhvatim dno opet sam u debelom plusu jer sam izasao na 4100 bodova. (Fazan zna za mene i naseg zajednickog prijatelja koji ulazemo iskljucivo prema TA tako da ne mislis kako pricam radi ‘hvale’ ) .
Treba biti realan i priznati, ako pada-pada. Ionako ce jednog dana krenuti gore tako da je u strpljenju najveca para! 😉
Naše uzbuđenje će početi uskoro i to bez obzira gdje će biti nafta i dj.
Vjerujem da će dj jako jako pasti u kratkom vremenu i to ispod 10k, ali mi imamo prvo todu koji vam sprema dva iznaneđenja a sa druge strane je INA koja drži crobex na staklenim nogama.
Biti će veselja, samo pričekajte još par dana.
Uskoro će biti objava.
A onda će valentine i ostali lupati po asku po knzm, ledo, blje, adris i sl. kao ludi [rolleyes] [rolleyes] [proud] [proud] [proud]
to da će dj toliko pasti ti ne drži vodu.
a ovo za todu bi moglo biti ok , kakva je situacija sa rusima ?
A možda je ovo bikovska trapula?Euforičan rast,a poslije toga bezdan?Jedni kažu da Crobex ide na
2.800 do 3.000,a neki kažu da je 4.000 vrlo brzo moguće.I jedni i drugi su u pravu sada,a za mjesec dana ćemo znati koji.Pošto sam u dionicama navijam za ….zna se.
Kolega, vidim u tvojim postovima kako se cesto baziras na FA analizi. Nije to lose cak dapace osobno jako volim citati _kratke_ izracune fer vrijednosti neke dionice npr. TNPL od ljudi koji to i razumiju (tebe smatram da znas :). Ali ulazem iskljucivo prema TA.
Zanimljivo mi je citati "sta ako sutra dionice skoce, a ja ih nemam??" Pa obzirom kako svi oni koji znaju TA su trebali izaci na cca 4000 bodova gdje su bili prejasni signali za sell, i ako zakasnim i ne uhvatim dno opet sam u debelom plusu jer sam izasao na 4100 bodova. (Fazan zna za mene i naseg zajednickog prijatelja koji ulazemo iskljucivo prema TA tako da ne mislis kako pricam radi ‘hvale’ ) .
Treba biti realan i priznati, ako pada-pada. Ionako ce jednog dana krenuti gore tako da je u strpljenju najveca para! 😉
[/quote]
Najprije FA,a onda TA,a treba naći mjesta i za špekulaciju.Za dugoročnog ulagača bitna je FA.Mi smo
većina špekulanti i daytraderi i zato smo doživjeli ovakav pad.Smatram,da pad još nije gotov.Ima
dionica koje su i dalje precjenjene.Povrat novca za dvadeset ili 100 god.Ima ih takvih koliko hoćeš.
U njih ulazim kratkoroćno,a u zadnje vrijeme što više ulazim više pušim.Uglavnom odustao od
dnevnih kupovina i prodaja.Iskustvo me naučilo.Ali nikad nešto nije bilo da se opet neće ponoviti.
Pa vidimo da Ameri vozaju svit ka tovare.Svaki drugi dan su u recesiji.U ova vrimena najbolji je
konzervativan, baffetovski pristup.Sa lovom koja nam nije neophodna u slijedih dvije tri godine odmah u šoping.Trpeta je bogata.I to prema FA.A ona lova, koja uskoro, treba može poslužiti i za trgovinu prema TA,samo kratkoročno.Smatram da je vrijeme za kredite.možemo dole 20%,a ima dionica koje u sebi imaju potencijal rasta od barem 100% ,samo treba dočekati to u slijedeću godinu dvije.
Hvala na savjetu,da obratim pažnju i na TA.Znam da to radite sa najboljom namjerom.
Međutim,sa iskustvom dobijamo instikt i postupamo prema Ta,a da toga nismo ni svjesni.Ali
puno teorije /strućnih analiza/i puno prakse i čak bi mogli nešto zaraditi.
Još jedanput:Zahvaljujem!
BALALAJKA
Fondovima je došla voda do grla..ali najsposobniji već poduzimaju mjere za spas svojih
rođaka širom prepaćenog , ratom razrovanog i gladnog tržišta kapitala..
Erste Total East..fondić koji se jako stanjio -tako je spreman skočiti u zagrljaj novog tate ERSTE ELITE, a oni kojima nije bitan minus na raznim stranama, uključit će se u novi ERSTE EXCLUSIVE..za probranu klijentelu… tamo će mirno početi zbrajati dobitak – ispočetka , mnogo sigurnije i sretnije nego u teška ratna vremena iza nas..
A ostali….gdje su njihove mame i tate..? Na Trgovačkom sudu slažu Statute’..na sjednicama
pišu Odluke..u svakom slučaju djeca će biti zbrinuta, a njihovi ulagači će se moći obratiti
i dalje na šalterima istih poslovnica…..za podignuće svojih osiromašenih ušteđevina.
Smatram da je vrijeme za kredite.
Ovo je jako dobar savjet iako cu se jos strpiti jer cekam da Crobi napokon potvrdi svoje dno! A onda kredit i sve u 2-3 dionice. Mislim kako se gospodarstvo u svijetu prvo mora oporaviti jer burze ne reagiraju odmah isti dan…kao sto se niti pad nije dogodio odmah iako je bilo dosta pokazatelja da gospodarstvo usporava i da rastu kamate.
IMO : kad-tad ce nas Crobi jednom uci u bocni trend pa napraviti dvostruko dno ili drugo vise dno, gdje planiram prvo uci sa glavnicom, a na drugom dnu sa kreditom.
Zivio!
p.s. planiram dosta uloziti u tnpl. 🙂