Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Crobex -0,33%

O Europo mila i zelena, nemaš ti za nas vremena.

vidis kak je to interesantno…
europa je zelena, a azija crvena…
hmmm…
bas sam se pitao koja ce burza povuci gore.
nekako mi se cini da se ova prilika za oporavkom u EU ne zeli propustiti.

Mali dioničari prodaju Inu k’o ludi… NOT! [lol]

http://www.sda.hr/portal/f?p=100:33:1247051531507902

nisam se skoro tako nasmijo. [lol] [lol]

stari, ovo nema smsila…
dow ispod 10?
svasta.
sad kad su sredili hipoteke, naftu, dolar…
sad ti tvrdis da slijedi armagedon…
ajd da si to pisao prije 3 mjeseca, ok…
tada se jos nisu neke stvari znale.. ali danas u ovim okolnostima to tvrditi je u najmanju ruku cudno…

Pa tvrdi on to već mjesecima, stric mu rekao iz ‘prve ruke’, pa se ništa od toga nije desilo, niti DJIA ispoid 10k, niti S&P ispod 1k…

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=53861

Samo moš pročitat i ništa više

Mali dioničari prodaju Inu k’o ludi… NOT! [lol]

http://www.sda.hr/portal/f?p=100:33:1247051531507902

Budu to napravili i za ZTNJ i MLNR?

Ovo meni izgleda ko da smo na špagi samo je pitanje kam se budemo prevagnuli,
a nekak je uvjek veća bojazan da bi mogli na krivu stranu u ponor…

stari, ovo nema smsila…
dow ispod 10?
svasta.
sad kad su sredili hipoteke, naftu, dolar…
sad ti tvrdis da slijedi armagedon…
ajd da si to pisao prije 3 mjeseca, ok…
tada se jos nisu neke stvari znale.. ali danas u ovim okolnostima to tvrditi je u najmanju ruku cudno…

Pa tvrdi on to već mjesecima, stric mu rekao iz ‘prve ruke’, pa se ništa od toga nije desilo, niti DJIA ispoid 10k, niti S&P ispod 1k…
[/quote]

mislim da je ujak dilao te informacije…
ne stric, ujak…
pobjeda, molim te, ispravi me ako grijesim…
[lol]

A možda je ovo bikovska trapula?Euforičan rast,a poslije toga bezdan?Jedni kažu da Crobex ide na
2.800 do 3.000,a neki kažu da je 4.000 vrlo brzo moguće.I jedni i drugi su u pravu sada,a za mjesec dana ćemo znati koji.Pošto sam u dionicama navijam za ….zna se.

Kolega, vidim u tvojim postovima kako se cesto baziras na FA analizi. Nije to lose cak dapace osobno jako volim citati _kratke_ izracune fer vrijednosti neke dionice npr. TNPL od ljudi koji to i razumiju (tebe smatram da znas :). Ali ulazem iskljucivo prema TA.
Zanimljivo mi je citati "sta ako sutra dionice skoce, a ja ih nemam??" Pa obzirom kako svi oni koji znaju TA su trebali izaci na cca 4000 bodova gdje su bili prejasni signali za sell, i ako zakasnim i ne uhvatim dno opet sam u debelom plusu jer sam izasao na 4100 bodova. (Fazan zna za mene i naseg zajednickog prijatelja koji ulazemo iskljucivo prema TA tako da ne mislis kako pricam radi ‘hvale’ ) .

Treba biti realan i priznati, ako pada-pada. Ionako ce jednog dana krenuti gore tako da je u strpljenju najveca para! 😉

Naše uzbuđenje će početi uskoro i to bez obzira gdje će biti nafta i dj.
Vjerujem da će dj jako jako pasti u kratkom vremenu i to ispod 10k, ali mi imamo prvo todu koji vam sprema dva iznaneđenja a sa druge strane je INA koja drži crobex na staklenim nogama.

Biti će veselja, samo pričekajte još par dana.
Uskoro će biti objava.
A onda će valentine i ostali lupati po asku po knzm, ledo, blje, adris i sl. kao ludi [rolleyes] [rolleyes] [proud] [proud] [proud]

to da će dj toliko pasti ti ne drži vodu.
a ovo za todu bi moglo biti ok , kakva je situacija sa rusima ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

A možda je ovo bikovska trapula?Euforičan rast,a poslije toga bezdan?Jedni kažu da Crobex ide na
2.800 do 3.000,a neki kažu da je 4.000 vrlo brzo moguće.I jedni i drugi su u pravu sada,a za mjesec dana ćemo znati koji.Pošto sam u dionicama navijam za ….zna se.

Kolega, vidim u tvojim postovima kako se cesto baziras na FA analizi. Nije to lose cak dapace osobno jako volim citati _kratke_ izracune fer vrijednosti neke dionice npr. TNPL od ljudi koji to i razumiju (tebe smatram da znas :). Ali ulazem iskljucivo prema TA.
Zanimljivo mi je citati "sta ako sutra dionice skoce, a ja ih nemam??" Pa obzirom kako svi oni koji znaju TA su trebali izaci na cca 4000 bodova gdje su bili prejasni signali za sell, i ako zakasnim i ne uhvatim dno opet sam u debelom plusu jer sam izasao na 4100 bodova. (Fazan zna za mene i naseg zajednickog prijatelja koji ulazemo iskljucivo prema TA tako da ne mislis kako pricam radi ‘hvale’ ) .

Treba biti realan i priznati, ako pada-pada. Ionako ce jednog dana krenuti gore tako da je u strpljenju najveca para! 😉

[/quote]
Najprije FA,a onda TA,a treba naći mjesta i za špekulaciju.Za dugoročnog ulagača bitna je FA.Mi smo
većina špekulanti i daytraderi i zato smo doživjeli ovakav pad.Smatram,da pad još nije gotov.Ima
dionica koje su i dalje precjenjene.Povrat novca za dvadeset ili 100 god.Ima ih takvih koliko hoćeš.
U njih ulazim kratkoroćno,a u zadnje vrijeme što više ulazim više pušim.Uglavnom odustao od
dnevnih kupovina i prodaja.Iskustvo me naučilo.Ali nikad nešto nije bilo da se opet neće ponoviti.
Pa vidimo da Ameri vozaju svit ka tovare.Svaki drugi dan su u recesiji.U ova vrimena najbolji je
konzervativan, baffetovski pristup.Sa lovom koja nam nije neophodna u slijedih dvije tri godine odmah u šoping.Trpeta je bogata.I to prema FA.A ona lova, koja uskoro, treba može poslužiti i za trgovinu prema TA,samo kratkoročno.Smatram da je vrijeme za kredite.možemo dole 20%,a ima dionica koje u sebi imaju potencijal rasta od barem 100% ,samo treba dočekati to u slijedeću godinu dvije.
Hvala na savjetu,da obratim pažnju i na TA.Znam da to radite sa najboljom namjerom.
Međutim,sa iskustvom dobijamo instikt i postupamo prema Ta,a da toga nismo ni svjesni.Ali
puno teorije /strućnih analiza/i puno prakse i čak bi mogli nešto zaraditi.

Još jedanput:Zahvaljujem!

BALALAJKA

Fondovima je došla voda do grla..ali najsposobniji već poduzimaju mjere za spas svojih
rođaka širom prepaćenog , ratom razrovanog i gladnog tržišta kapitala..

Erste Total East..fondić koji se jako stanjio -tako je spreman skočiti u zagrljaj novog tate ERSTE ELITE, a oni kojima nije bitan minus na raznim stranama, uključit će se u novi ERSTE EXCLUSIVE..za probranu klijentelu… tamo će mirno početi zbrajati dobitak – ispočetka , mnogo sigurnije i sretnije nego u teška ratna vremena iza nas..

A ostali….gdje su njihove mame i tate..? Na Trgovačkom sudu slažu Statute’..na sjednicama
pišu Odluke..u svakom slučaju djeca će biti zbrinuta, a njihovi ulagači će se moći obratiti
i dalje na šalterima istih poslovnica…..za podignuće svojih osiromašenih ušteđevina.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Smatram da je vrijeme za kredite.

Ovo je jako dobar savjet iako cu se jos strpiti jer cekam da Crobi napokon potvrdi svoje dno! A onda kredit i sve u 2-3 dionice. Mislim kako se gospodarstvo u svijetu prvo mora oporaviti jer burze ne reagiraju odmah isti dan…kao sto se niti pad nije dogodio odmah iako je bilo dosta pokazatelja da gospodarstvo usporava i da rastu kamate.
IMO : kad-tad ce nas Crobi jednom uci u bocni trend pa napraviti dvostruko dno ili drugo vise dno, gdje planiram prvo uci sa glavnicom, a na drugom dnu sa kreditom.

Zivio!

p.s. planiram dosta uloziti u tnpl. 🙂

New Report

Close