[thumbsup]Sutra će uslijediti veći rast Hrvatske burze ako se održi do 16 sati mogli bi rasti i cijeli tjedan. [thumbsup]
upravo sam gledao prilog u emisiji "potrošački kod"—o tome koliko su mali dioničari zaštićeni od večinskih vlasnika—–
konkretno…
gospođa je imala dionice Našice cementa koje je kupila za 50 000kn….ovih dana dobila je obavijest
od SDA kako su dionice prodane tj. otkupljene za 28000 kn od večinskog vlasnika….
…i to bez njenog znanja i dopuštenja…..i to sve po zakonu
molim da mi netko objasni jel to moguče…ako je… onda tu više nema priče o dugoročnom ulaganju….barem ne kod nekih dionica…..ili se to može dogoditi svakom malom dioničaru?
Da. Jer je Ergović ko većinski skupio 95% i onda po zakonu ima pravo isplatiti sve po zadnjim ili prosječnim cjenama, Ništa tu ni je čudno. Ne daj te da skupi toliko.
upravo sam gledao prilog u emisiji "potrošački kod"—o tome koliko su mali dioničari zaštićeni od večinskih vlasnika—–
konkretno…
gospođa je imala dionice Našice cementa koje je kupila za 50 000kn….ovih dana dobila je obavijest
od SDA kako su dionice prodane tj. otkupljene za 28000 kn od večinskog vlasnika….
…i to bez njenog znanja i dopuštenja…..i to sve po zakonu
molim da mi netko objasni jel to moguče…ako je… onda tu više nema priče o dugoročnom ulaganju….barem ne kod nekih dionica…..ili se to može dogoditi svakom malom dioničaru?
moguće je, a gospođa sada treba na sudu potražiti pravicu….uglavnom treba se tužiti da nije dobila pravičnu naknadu prilikom squeez outa…do sada je sudska praksa u hr išla na ruku malih dioničara.
[thumbsup]Sutra će uslijediti veći rast Hrvatske burze ako se održi do 16 sati mogli bi rasti i cijeli tjedan. [thumbsup]
Nastavak stagnacije, naše nacije.
Nem tko gurati, osim INE, ostale dionice su kao klaonice.
Ako danas nismo značajnije rasli, teško ćemo sutra kad današnji optimizam na svjetskim burzama splasne.
@mikron,
Ni je problem kad te netko ko ima 95% maltretira već je problem kad te gnjavi onaj koji ima 30,40%. Pogledaj koliko vlada ima u INA ili Podravci, a i tamo vodi glavnu riječ.To su male nesavršenosti dioničarstva na koje se moramo nažalost naviknuti ili bolje organizirati.
Zamisli gdje bi tek onda bio crobex.
A joj kaj nas još čeka!
[pray] [pray] [pray]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=164b9e4c-37c2-4dee-8509-10b315fd72ef&readcomment=1#comment
A joj kaj nas još čeka!
[pray] [pray] [pray]
vceću glupost nisam odavno pročitao pa sam bio slobodan to i proslijediti cijenjenom novinarčiću
Vidi se da MOL intenzivno radi na pumpanju cijene INE na dole.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=164b9e4c-37c2-4dee-8509-10b315fd72ef&readcomment=1#comment
A joj kaj nas još čeka!
[pray] [pray] [pray]
vceću glupost nisam odavno pročitao pa sam bio slobodan to i proslijediti cijenjenom novinarčiću
[/quote]
Istina da se oko INE puno toga događa, ali jedna varijnta je da je INA već odradila rast, jer se znalo za preuzimanje još prije par mjeseci.
Naravno da mali dioničari koji vjeruju da će gore, kupuju od fondova dionice i na taj način ih spašavaju od propasti. Kome će prodati ti mali dioničari, Bog zna. [bye]
darko banicek….
gdje je taj novinar isao u skolu?
sigurno je strucnjak za procjenu kompanija kad tako pise.
sve to spada u manipulaciju trzistem.
ovo je vise nego ociti primjer placenog oglasa.
bravo, darko!
[thumbsup]