Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nije mi jasno tko danas kupuje kad će sutra moći isto to kupiti za manje para. i tako već ohoho…
vrzino kolo.

Pa zar nikad nisi čuo za trejdanje. Znači kupovati kada najviše dionice padaju, a već idućeg dana ili možda za dva ili tri dana prodati upravo u trenutku kada cijena najviše raste i tako opet čekati dok počne jači pad cijene, pa ponovno tog dana kada je jaka korekcija kupnja na veliko. Najveći broj investitora radi upravo suprotno (kupuju kada raste, a prodaju kada pada) i zato su u velikom gubitku.
[/quote]
kolega prosla su vremena vladinih ipoa i trpanja love u fondove sta su dizali burzu i najavljivali rast do ulaska u EU.
mislim da je prekretnica bila 19.11.2007 od listanja atlantik grupe, odnosno 20.11 slijedio veci ozbiljniji pad
i naznaka da burza ipak nije za svakoga sa slabim živcima i kraditiranom lovom se nije za igrat mešetara.
osobno uzimam listanje HT-a 5.10 nesto kao stari i novi zavjet za kalkulacije ali da nista vise nije kao prije permanentno se potvrduje.
u svakom slucaju trebate biti barem dvostruko uspjesniji od najboljeg fonda na godisnjoj razini sto je s "malim kapitalom" izvedivo i za 10 godina ste u pristojnoj mirovini, naravno uz preduvjet da ste konkurentni i ciljeve mozete postici.

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Pa,da malo prokomentiram današnj dan,mjesec,godinu,na našj maloj,nelikvidnoj i jadnoj burzi.
Šta smo imali za vidjeti?
Jučer je amerika,europa, gorila na -3%,ni danas ništa bolje,ali kod nas ništa posebno.
Manji pad,ali prizvika panici i opčeg rasula i bježanja sa burze,ništa.
Zašto?
Kolebljkivi su već davno pobjegli i dionice se nalaze u čvrstim rukama.
Nitko više ne daje svoje dinice za sitniš.
Ostali su pravi,dugoročni igrači.
Svi smo u velikom minusu,pa sada -2-3% više ili manje,nikoga više ne zamaraju,jer su ovdej radi investiranje i tu su dugoročno.
Ovaj trend se može još zadržati jedno vrijeme,ali je očito da su dionice jeftine i samo treba biti strpljiv i sačekati da se polako okrene trend.

Dati ću prognozu.
Minimalno sljedećih godinu dana nastaviti će se isto ovo što se zbiva od prošle jeseni.
Povećanja prodaja i povlačenje, slaba kupnja.
Rezultat, kontinuirano ponavljanje ciklusa pad 10%, rast 5 %, sveukupno,
moći ćete Atlantsku plovidbu za godinu dana kupiti za 1.500

Ovo je super informacija.Još samo da ostvare dobit od 600 kn po dionici kao što će biti ove godine,tj
40% na uloženo i za dvije godine imamo uduplan kapital./1,40×1,40= 1,96/ P/E 4 .Pa ne triba ništa raditi nego samo pripremiti novac za taj trenutak.E da je to tako lako.

Pa,da malo prokomentiram današnj dan,mjesec,godinu,na našj maloj,nelikvidnoj i jadnoj burzi.
Šta smo imali za vidjeti?
Jučer je amerika,europa, gorila na -3%,ni danas ništa bolje,ali kod nas ništa posebno.
Manji pad,ali prizvika panici i opčeg rasula i bježanja sa burze,ništa.
Zašto?
Kolebljkivi su već davno pobjegli i dionice se nalaze u čvrstim rukama.
Nitko više ne daje svoje dinice za sitniš.
Ostali su pravi,dugoročni igrači.
Svi smo u velikom minusu,pa sada -2-3% više ili manje,nikoga više ne zamaraju,jer su ovdej radi investiranje i tu su dugoročno.
Ovaj trend se može još zadržati jedno vrijeme,ali je očito da su dionice jeftine i samo treba biti strpljiv i sačekati da se polako okrene trend.

Potpuno se slažem,ali kako možemo očekivati porast baš dionice u kojoj se mi nalazimo.Neke dionice
su pale dva tri puta ,a trebale su još i više.A neke su narasle deset puta ,a trebale su i više.Neće
sve rasti.Nešto će još pasti i nikada se neće vratiti.Neke firme će pod stećaj.A mi ćemo čekati ATH.
Ipak sada imamo prave prilike da se rješimo svojih promašenih investicija i zabluda i uđemo u fundamentalno podcijenjene dionice i dočekamo porast.Visoka dobit i veliki kapital po dionici su najbolja šansa da bi prebrodili krizu.Kriza je najbolja prilika.Netko će zaraditi puno bez
obzira što će se dogoditi ove godine,samo treba biti strpljiv.

Dati ću prognozu.
Minimalno sljedećih godinu dana nastaviti će se isto ovo što se zbiva od prošle jeseni.
Povećanja prodaja i povlačenje, slaba kupnja.
Rezultat, kontinuirano ponavljanje ciklusa pad 10%, rast 5 %, sveukupno,
moći ćete Atlantsku plovidbu za godinu dana kupiti za 1.500

Kako nesebično od tebe što si prošao kroz muku kreiranja novog nicka, samo da bi nas obogatio za ovu "vrijednu" informaciju. Hvale vrijedan trud.

Ako si već u prvom postu tako hrabar u procjenama, ko zna kakav vrhunski investitor će nastati od tebe već oko 5-tog posta, a kad doguraš do 10-tog i Warrenu će se trest gaće. [wink]
[/quote]
Hvala na podršci. Tebe ću iskoristiti za drugi post.

Vrlo iskreno, Već sam tri godine u dionicama, dosta zaradio do 2008., pa dosta izgubio do prije 4 mjeseci kada sam skroz izašao sa gubitkom.
Ipak, od onda sam si uštedio, recimo 20% daljnjih gubitaka, možda i više.

Procijenio sam da potpuno pratimo globalno tržište i da mi firma u portfelju može objaviti fantastične rezultate, ali, nakon kratkoročnog skoka. Opet tone još dublje. Globalni utjecaj.
Optimistične procjene kažu da bi se svjetsko financijsko tržište moglo opraviti za godinu dana, pesimisti kažu bar 3-4.
Ako uzmemo optimističnu varijantu, dionice će padati još godinu dana.
P.S.
Pozdrav Warrenu

Ja računam da bi se slijedeće godine mogli okrenuti. Krize dođu i prođu. Treba samo biti strpljiv. Tko ima vremena, volje, živaca, a i znanja može zarađivati i u ova šugava vremena.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Ja računam da bi se slijedeće godine mogli okrenuti. Krize dođu i prođu. Treba samo biti strpljiv. Tko ima vremena, volje, živaca, a i znanja može zarađivati i u ova šugava vremena.

hehehe..sve mi se cini da je "brlog" uhvacen s rukama u pekmezu.
cini mi se da su momci usli
[smiley]

citam nema onog unisonog predvidjanja smaka svijeta,a i jos mi u zvoni u usima ono o pozdravu iz "bikovskog" brloga od glavnog fuhrera brloga, ovdje nedavno.
jebiga, to su opasne stvari, ko se vatrom igra opece se.
mogli bi sad i vi kusat muke tantalove.bar neki za koje ziher znam da su s rukama u pekmezu.
ti znam da si preskrt, brijem da jos nisi bio u šopingu.uostalom, znas sebe, tebi je uvijek skupo.

uvijek me razvesele komentari o meni i nama tamo.
niš pozdravi ekipu u "bikovski" nastrojenom brlogu.

PS-iskreno i ja se cudim, mislio sam da ce republikanski spin doktori ovo uljepsat prije izbora, ne bi li povecali sanse svom kandidatu, ali mr. Trziste kaze jok!

[tongue]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Počela je HANFA na TV-u reklamirat ulaganje na burzi očerupanim građanima.
I to sa recenicom tipa: "Ako ste izgubili jučer, nema veze sutra je novi dan".
Svi se nešto javljaju sa žrtvovanjem vlastitog profita i sličnog po medijima.
Sad i HANFA.
Apsolutna propast ove prezadužene drzave je uskoro.
VIVA ARGENTINA!

Najveće zaduženje ikad: Hrvati potrošili oko 2 milijarde kuna novih kredita

Unatrag godinu dana građani su putem kreditnih kartica i dopuštenog minusa potrošili oko dvije milijarde kuna novih kredita, donosi Večernji list.
Od prosinca 2007. godine dopušteni minusi na tekućim računima povećani su za približno 600 milijuna kuna, na 6,1 milijardu, što je najveće ikad zabilježeno povećanje okvirnih kredita unutar jedne kalendarske godine.
Nisu samo građani ulazili u kredite, nego i tvrtke. Hrvatska narodna banka ističe da su od prosinca 2007. dopušteni minusi kompanija povećani sa 2,1 milijarde na tri milijarde kuna.

Ma nije to još zabrinjavajuće.
Pa imamo more, vodu,prirodne ljepote, Hrvatsku nogometnu reprezentaciju,
i izmislili smo kravatu.
Nema brige [rolleyes]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

ententni savarakatini – nije država isto što i pojedine firme!

uz pametno ulaganje i u argentini se dalo zaradit!

Po uratku ententinisa poštapalica jednog od kolega
"dokapitaliziram te po nominali" zvuči kao grda psovka [smiley]

Samo da napomenem da se dosta dionica koje jednom padnu ispod nominale, nikad više ne vrate iznad.
Zato treba dobro paziti koje dionice kakvih firmi kupujete.
Evo recimo AD Plastik.
Pa tko normalan se ide baviti proizvodnjom plastike kad svi znamo da Kinezi naprave plastičnu zdjelu u veleprodaji je možeš nabaviti za 20 lipa.
Pa ljudi moji dali ste vi bili u zadnje vrijeme na placu i vidjeli pošto se kreću cijene lavora i kadi?
I onda neki odu i kupe njihove dionice i čude se šta su u minusu.Mislim stvarno………
[/quote]

ovo ti nije trebalo [lol]
[/quote]
zbilja, da sam moderatror dobio bi 3 mjeseca kazne jer laprdas bezveze…a ovim si se zbilja pokazao…bravo majstore

pitanje za moderatore: da li mozete uvesti za svakog pojedinačnog korisnika "crnu listu korisnika" (zapravo filter funkciju) da automatski iskljucim postove onih autora koje ne zelim čitati…to je sad postala nasušna potreba jer su se nakotili kao žohari u brašnu…

In spe...

Burza je ogromna prevara gdje su većina izgubili novce jer su ušli u nešto šta ne mogu nadzirat. Kako nešto (neka dionica) što u 6 mjeseci ima jednako poslovanje može od 200 vrijedit 80 aj mi vi recite, i onda se nadaš da će ponovno na 200. Ovisiš o nafti, židovskim bankarima u Americi, Iranu, Rusima, mirovinskim fondovima, investicijskim fondovima, lažima naših političara, hipotekarnim kreditima u Americi itd. E sad mi recite kako vi(mi) kao ulagači možemo išta napravit kad sve pada neselektivno i šta je najgore svi prizivaju daljnji pad, mislim da je bolje da odete(mo) u crkvu molit boga jer očito on jedini može pomoć jer ovo nije investiranje već prevara gdje ovisiš o volji drugih moćnijih čimbenika.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

New Report

Close