Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da bi vidio da netko nešto piše o tebi moraš buljiti u temu konstatno jer ako prođe do sat vremena cijela tema dobije još nekoliko stranica te time čovjek gubi volju čitati, recimo ova komentari trgovanja. Kako si ti spomenuo neke, ovaj brže bolje se logira i tebi uzvraća pun mržnje i prepotencije. Da zaključim, oni su uvijek tu, u nekom drugom obliku, ali čitaju pomno i prate svaki post iako tvrde da nemaju vremena itd. pozdrav

dobra poanta.
zadnji post beholdera na komentarima trgovanja je bio 23.06.2008.
i sad je odjednom 3 mjeseca kasnije niknuo odnikuda..
vrlo interesantno…
losa stvar za beholdera je to sto mu kredibilitet nicka strmoglavo pada…
a clan je od 2006.
koji peh… a to ti je nepaznja…

nije niti bitno sto ko radi.
scenario je uvijek isti: gube oni koji najmanje znaju.
i to je to.
ovo njihovo razbijanje burzovnog sistema je donijelo samo zlo i ostavilo mnoge bez novca.

vidim da ocekuju "fire sell"…
zanima me tko ce to tako vatreno prodavati?
ja takve ne poznajem, jer ti koji bi bili kandidati za fire sell su ili izasli s burze prihvacajuci gubitak od 30-40% ili nece uopce izlaziti jer im je svejedno jesu li izgubili 40 ili 60%, odnosno cekati ce oporavak.

ajoj, ja ne znam od kuda bih krenuo da ti objašnjavam neke zakonitosti. lako je stisnuti zube i hrabriti se, sad će to ap, sad će to ap….neko vrijeme, ali kada prođe godina, dvije počnu ljudi drugčije razmišljati….i nemoj misliti da tu mislim na tebe nego i na prave "dugoročne" investitore…vremenski horizont od dvije godine za nekoga može znaćiti gubitak i po osnovi pada vrijednosti dionica i gubitak s osnove imobiliziranog kapitala. A brava je trenutno stavljena na 90% dionica…više ne pomaže ni LNG ni ARENA…ja znam da je to tebi teško shvatiti ali daj prvo krene od sebe…da ti je netko prije godinu dana rekao: "sve prodaj dolaze teška vremena" što bi to za tebe znaćilo?…pa da ti je netko prije dva mjeseca rekao: reži pozicije ide to još dolje, nema pomoći….itd.
sagledaj svoju ulagačku povijest.

Druga stvar, povijest je učiteljica života…iako se ja možda s nekim teorijama grafova i TA ne slažem…teorija o 5 valova je nekako najviše opće prihvaćena…ona se bazira na ponašanju sudionika u nekom određenom vremenskom roku i uglavnom je prihvaćena zato jer većina silaznih ciklusa ima uvijek iste uzorke…
e vidiš svaki taj val ti ima jedan jaki pad koji se dešava u jednom danu do makismalno tri…to ti je ta famozna "fire sale"…a kako članovi ovog foruma odgovorno tvrde da smo u trećem valu, to znaći da ćemo još sigurno vidjeti dva vala…

ako se ne dogodi neka veća kupovina , mogao bi danas pasti rekord .
trenutni promet cca 14 mil kn.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

ovo ce djelovati kladionicarski…ali imam osjecaj da bi sutra mogao biti lijep promet u plusu..koef. 1,35

ako se ne dogodi neka veća kupovina , mogao bi danas pasti rekord .
trenutni promet cca 14 mil kn.

zato ga institucionalni cepa sve u 16….

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

nije niti bitno sto ko radi.
scenario je uvijek isti: gube oni koji najmanje znaju.
i to je to.
ovo njihovo razbijanje burzovnog sistema je donijelo samo zlo i ostavilo mnoge bez novca.

vidim da ocekuju "fire sell"…
zanima me tko ce to tako vatreno prodavati?
ja takve ne poznajem, jer ti koji bi bili kandidati za fire sell su ili izasli s burze prihvacajuci gubitak od 30-40% ili nece uopce izlaziti jer im je svejedno jesu li izgubili 40 ili 60%, odnosno cekati ce oporavak.

ajoj, ja ne znam od kuda bih krenuo da ti objašnjavam neke zakonitosti. lako je stisnuti zube i hrabriti se, sad će to ap, sad će to ap….neko vrijeme, ali kada prođe godina, dvije počnu ljudi drugčije razmišljati….i nemoj misliti da tu mislim na tebe nego i na prave "dugoročne" investitore…vremenski horizont od dvije godine za nekoga može znaćiti gubitak i po osnovi pada vrijednosti dionica i gubitak s osnove imobiliziranog kapitala. A brava je trenutno stavljena na 90% dionica…više ne pomaže ni LNG ni ARENA…ja znam da je to tebi teško shvatiti ali daj prvo krene od sebe…da ti je netko prije godinu dana rekao: "sve prodaj dolaze teška vremena" što bi to za tebe znaćilo?…pa da ti je netko prije dva mjeseca rekao: reži pozicije ide to još dolje, nema pomoći….itd.
sagledaj svoju ulagačku povijest.

Druga stvar, povijest je učiteljica života…iako se ja možda s nekim teorijama grafova i TA ne slažem…teorija o 5 valova je nekako najviše opće prihvaćena…ona se bazira na ponašanju sudionika u nekom određenom vremenskom roku i uglavnom je prihvaćena zato jer većina silaznih ciklusa ima uvijek iste uzorke…
e vidiš svaki taj val ti ima jedan jaki pad koji se dešava u jednom danu do makismalno tri…to ti je ta famozna "fire sale"…a kako članovi ovog foruma odgovorno tvrde da smo u trećem valu, to znaći da ćemo još sigurno vidjeti dva vala…

[/quote]

ok.
moja ulagacka povijest je usko vezana uz socijalne fenomene.
(dobro poslavanje, likvidnost na burzi su preduvijeti)
i po mogucnosti da je drustveno socijalno problem – ala HT, INA….
to je to.
ali sad kad malo razmislim mozda ipak mi imamo previse razlicite metode ulaganja…

@beholder

sto se tice valova:
vidim i ja da po TA postoji ta mogucnost za pad, ali ne vjerujem da ce se dogoditi.
ustvari zasto bi se morala dogoditi?
zato sto to pise u knjizi?
pa tako bi svi pogadali i nitko ne bi gubio.

sta ce biti ako nafta ode ispod 100? a mogla bi kliznuti.
a sto je sa prometima koji se ciklicki ujesen povecavaju?
sto napraviti sa rezultatima kompanija koji su iznad ocekivanja?

to su pitanja na koje nitko ne daje odgovor…
a vrlo su bitna…
zato ja ne vjerujem u taj pad.

Nakon ovolikih bespotrebnih prepucavanja na ovim "komentarima" molio bih moderatora da PD uvede propis po kojem nitko ali doslovce tako ne može imati više od jednog nicka i maksimalno još jednom u godini može svoj nick promijeniti. Ovdje ima divnih ljudi koji pod svojim višegodišnjim nickom pokušavaju nešto suvislo pisati a onda se pojavljuju multinickovi sa datumima prijave starim nekoliko dana gdje su odjednom "teški" stručnjaci za TK. Ovo polako postaje dosadnije i od same burze. Usput, ma kako itko više može znati kuda će burza? Pa pogledajte samo amere, u toku jednog dana po 2-3% gore pa isto toliko dolje, i tako već danima.

Potpisujem
I jos bi uveo da uz ocjene mozes vidjeti tko je dao ocjenu(nick) koliko kome i koliko puta itd.
Uveo bi da u prvih 6 mjeseci uclanjena ne mozes stavljati postove, nego read only mode.
Na DIOK-iu novih nickova ko u prici. Sve se uclanili zadnjih mjesec dana.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Kolege crne ko ugljen, znatan promet obveznicama može također značiti da ćemo sutra imati jedan fini rast s konačno normalnom razinom likvidnosti. Kupoprodaja obveznica ide u oba smjera zar ne, rekli bi neki, bitno da se lova okreće. [wink] Do sutra..živi bili svi pa vidjeli

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Kolege crne ko ugljen, znatan promet obveznicama može također značiti da ćemo sutra imati jedan fini rast s konačno normalnom razinom likvidnosti. Kupoprodaja obveznica ide u oba smjera zar ne, rekli bi neki, bitno da se lova okreće. [wink] Do sutra..živi bili svi pa vidjeli

Uzimajuči u obzir situaciju na stranim TK, prije bi rekao da čemo imati jedan fini pad do kojih 14h a onda mogući povratak na +-0,2% do 16h ako se ne protegne na ponedjeljak.
Sredinom slj. tjedna bi mogao(nadam se) zaokret ternda!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Koliko je meni poznato nemoze se sprijecit kreiranje vise nikova ni na malo zescim aplikacijama od ove, mozda se moze malo otezat, ali bi to moglo stvorit i određene probleme svim korisnicima …
jel tako moderatori … recite, da ovo piskaranje oko nikova ne zatrpava teme forma

nekad je ovaj forum imao kakvu-takvu suvislost i težinu uz interesno komentiranje a sad se pomalo gubi smisao…
pridružujem se istomisljenicima

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

New Report

Close