Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što promatraš sa veće daljine bolje vidiš.
Sirovine i nafta dole:
izvoznici sirovina-dole

uvoznici sirovina- gore

Japan-uvoznik-rast – točno
Indija-uvoznik-rast – točno
Australija-izvoznik-pad-točno
Indonezija-izvoznik-pad-točno
Brazil-izvoznik-pad-predpostavljam točno
Evropa-uvoznik-rast- točno
Rusija -izvoznik-pad-točno
London-burza roba-pad-predpostavljam točno
Frankfurt burza-uvoznik- rast -točno
Pariz-uvoznik-rast_točno

Primjetno je da London je jučer imao sporiji rast-burza sirovina
Njemci i Francuzi značajan rast.

Ne bi trebalo zanemariti da je US$ dobro skočija.

Bez obzira na jučerašnji rast evropskih indeksa ,s obzirom na jačanje US$ i pad američkih burzi u
zadnja dva dana evropski indeksi se ne bi trebali korigirati prema Amerima,te nebi smjelo doći do
pada.Međutim,kako je večina malih ulagača neobučena ne samo u Hrvatskoj,već i cijelom svijetu
možemo očekivati crveno otvaranje u Evropi,koje bi moglo preći u svjetlo rozu prema kraju trgovanja,
čak možda završi u zeleno.
A Bože moj da je Hrvatsku pogledati iz daleka.Pokušavam se prebaciti daleko da bi vidija bolje.Ne vidim ništa.Magla.Da je imati koga prijatelja na Marsu.On bi možda vidija bolje.

Hrvatska-uvoznik-rast-točno ili krivo-odgovor je točan

Kako smo mi dio svijeta ipak prognoziram startni lagani minus.Jer Ameri su pali,pa ćemo i mi krenuti u minusu,jer tako razmišljaju mali.Krajem dana na pozitivnu nulu.Standardno.

Naravno,ako "oni" nisu odlučili drukčije.

Svi nešto pričate i o ini a zaboravili ste na propast svijetskih burzi u rujnu po navodima škotskog analitičara ida će nafta na 170$ minimalno, ja brzo prodajem sve još ako se zarate na kosovu ili braniteljski fond krene prodavat ko će nas spasit

prema ocjenama jednog ribara koji je ujedno i dugogodišnji kupac plavog dizela , te ujedno i burzovni analitičar, (naravno želio je ostati anoniman )cijena će ispod 80 $, a o propasti svjetskih burzi se samo nasmijao. [lol]
isti kaže da neće biti rata na kosovu , jer za to nema niti trunke interesa.
kome ćemo vjerovati: tom škotskom analitičaru ili našem čovjeku ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Čitajući komentare poroteklih dana i mjeseci čini mi se da je ovaj forum postao kao jedna vrsta grupne terapije— tipa— kluba lječenih alkoholičara—– bok ja sam Ivo—— onda svi pljesak i bok Ivo—- izgubio sam na burzi svu ušteđevinu——-i evo sad se osiječam odmah bolje…….plesak!!!
Za umrijet od smijeha!!! [lol]

A koliko si ti zaradija.Početkom kolovoza sam nagovorija prijatelja da izađe iz ZB aktiva,da novce uloži na brokerski račun, a da ću ja kao laik više zaraditi od fonda.I spušija sam 1% .Ali kako je fond
spušija 5% zaradio sam 4%.Pola meni pola prijatelju.On je spušija 2.000 kn manje,a ja dobio 2.000
kn u žep.Mislim da je uspješan svaki investitor koji u vrijeme rasta raste više od prosjeka,a još je
uspješniji ako u vrijeme pada pada manje,jer mi smo više psihički u banani jer mi pušimo na svoje,a oni tuđe i ne moraju vratiti..A onaj koji u vrijeme općeg pada tržišta zarađuje,sigurno
će to platiti u budučnosti jer je igrao na jednu kartu i ako tako nastavi jednom će ga ta karta izdatiizdati.Nadam se
da si i ti gubitnik,jer ako nisi možeš naj…I zato se nemoj rugati,nego pridruži.Kada su teška vremena
treba naći rame za plakanje.Mi smo formirali grupu gubitnika.Ja se tako ne smatram,jer sam pao
manje od prosjeka,a nisam imao INU.Jesam nešto,ali sam je proda neposredno prije skoka.Šteta.

Ako neće Sanader, remen steže Rohatinski

"Hrvatska narodna banka mogla bi uskoro rast kreditnih plasmana banaka smanjiti s aktualnih 12 na samo devet posto. Naime, iako je ukupan rast aktive domaćih banaka u prvih šest mjeseci ove godine bio manji od jedan posto, prijetnja visoke inflacije i još uvijek snažna domaća potražnja za kreditima mogla bi natjerati HNB na još jače stezanje kreditne omče.
Svi se slažu da će to postrožiti uvjeti kreditiranja, a krediti će poskupjeti.
Administrativne mjere ograničavanja tržišta nisu dobre jer dižu cijenu novca i usporavaju gospodarski rast", ponovio je stav Hrvatske udruge banaka o takvoj regulaciji predsjednik HUB-a Zoran Bohaček"
Ako je HNB procijenio da je inflacija tolika da se moraju uvoditi i takve mjere, to je njegov posao".

Kad HNB ovo radi onda možete misliti kakva je stvarna situacija i koliko je stvarno inflacija.
A vi se čudite da nitko ne kupuje dionice.
Pa HNB se sprema za očigledno vrlo tešku situaciju koja nam predstoji.
Ne znam samo kako će to nama pomoći

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Ako neće Sanader, remen steže Rohatinski

"Hrvatska narodna banka mogla bi uskoro rast kreditnih plasmana banaka smanjiti s aktualnih 12 na samo devet posto. Naime, iako je ukupan rast aktive domaćih banaka u prvih šest mjeseci ove godine bio manji od jedan posto, prijetnja visoke inflacije i još uvijek snažna domaća potražnja za kreditima mogla bi natjerati HNB na još jače stezanje kreditne omče.
Svi se slažu da će to postrožiti uvjeti kreditiranja, a krediti će poskupjeti.
Administrativne mjere ograničavanja tržišta nisu dobre jer dižu cijenu novca i usporavaju gospodarski rast", ponovio je stav Hrvatske udruge banaka o takvoj regulaciji predsjednik HUB-a Zoran Bohaček"
Ako je HNB procijenio da je inflacija tolika da se moraju uvoditi i takve mjere, to je njegov posao".

Kad HNB ovo radi onda možete misliti kakva je stvarna situacija i koliko je stvarno inflacija.
A vi se čudite da nitko ne kupuje dionice.
Pa HNB se sprema za očigledno vrlo tešku situaciju koja nam predstoji.
Ne znam samo kako će to nama pomoći

Uvijek tražite crnu stranu.Ćuvajte se da vam se ne ostvare vaše crne slutnje.
Banke su pune para ko salpa govana.Robe ima i treba je prodati.Kome.Onima koji imaju kreditnu sposobnost,koji su bogatiji pa će samim time banke imati sigurnije plasmane,ali ne mora značiti i
veću kamatu.Kamata će biti veća ne radi ponude i potažnje nego radi inflacije.Veća inflacija,veća
kamata,ali realno /u satima rada/vračamo isto.Čak bi se tu dalo nešto i zaraditi.Mislim na dužnika,
ali onaj koji štedi pa makar dobio i veću kamatu gubi.Banka samo uzima svoj namet_razliku između
pasivne i aktivne kamate.A ovi koji su bogati sada mogu biti bogatiji,a bogati su jer su pametni,a
ako su pametni sigurno neće dozvoliti banci da zarađuje na njihovim novcima i evo ti novih
ulagača na burzi.Malo sam se šalio.Svi se boje gubitka na burzi,ali bogati manje jer više znaju o burzi
i oni će početi ulaziti.Čekaju da malo padne.Još samo malo.Ali kada krene nazad mnogi će pričati:
"Da sam uložio…imao bi…

Čitajući komentare poroteklih dana i mjeseci čini mi se da je ovaj forum postao kao jedna vrsta grupne terapije— tipa— kluba lječenih alkoholičara—– bok ja sam Ivo—— onda svi pljesak i bok Ivo—- izgubio sam na burzi svu ušteđevinu——-i evo sad se osiječam odmah bolje…….plesak!!!
Za umrijet od smijeha!!! [lol]

u sta si ti ulagao ?

Otvorilo -0,08%
Crobex 2 milje.
DIOKi blizu blokade, ostale dionice izudarane po bidu. U većini.

DINKEC KUPUJE KO LUD ; JER NI SAM NE ZNA GDJE JE DNO !!!

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=5d833930-5a6b-41f5-a1f4-85147c299263

pustio burzu, kopijo sebe novo vozilo, leti zrakom, dobro, nema kazne prebrza vožnja.

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Na Zabi ukupno 6 ponuda na bidu [huh]

Todorić po uzoru na Sandaera postaje borac protiv inflacije

Borba protiv inflacije osim premijera Sanadera dobila je još jednog žustrog borca u liku najbogatijeg Hrvata Ivice Todorića, koji će na konferenciji za novinare objaviti da Konzum snižava cijene svojih proizvoda.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=0a81f0c1-8edf-4aeb-a684-737e8d766984&ref=lastadd

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Todorić po uzoru na Sandaera postaje borac protiv inflacije

Borba protiv inflacije osim premijera Sanadera dobila je još jednog žustrog borca u liku najbogatijeg Hrvata Ivice Todorića, koji će na konferenciji za novinare objaviti da Konzum snižava cijene svojih proizvoda.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=0a81f0c1-8edf-4aeb-a684-737e8d766984&ref=lastadd

Čujem da će sniziti i cijenu svoje dionice u borbi protiv inflacije

Slabi čuješ, dok ovo pričaš što sigurn ozanima cijeli forum, INA 2825 kuna!!!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close