CJENIK DIONICA
Cjenovna ljestvica dionica na ZG burzi uskoro će se promijeniti – naravno, na više..nemojte odmah
reći da je to nekakvo navlačenje, jer ako tako zaključujete za svako mišljenje , onda nikad mmi koji
smo vječiti optimisti, nećemo moći izreći što mislimo, a da nas se ne etiketira pogrešno.
Na žalost, zahjtevi za podizanjem udjela iz fondova se povećavaju i to sve više, naročito kod
pojedinih gdje je minus otišao na 40 % manje vrijednosti, te su investitori uplašeni, poneki su se
pomirili sa gubicima te povlače to što im je preostalo, a poneki strepe od LIKVIDACIJE FONDA, kada
njihova masa dostigne kritičnu točku…
Malo jači fondovi, male izdanke će počupati i staviti pod svoju kapu, a oni samostalni neuspješno
i nadasve otvoreni u tijeku najviše točke Crobexa, nosit će se sa teškoćama i gubicima…
Ja sam sretna što imam dionice. Ako trebam novac, mogu prodat onu na kojoj nemam gubitak ili
mi je najmanji, za razliku od fondova…
Isto tako, iz moje prijave ovom dnevniku, vidljivo je da sam zeleni, neuki dioničar, netom započeo sa radom dionica, baš rekli bismo…u najgore vrijeme i najviših cijena..ali..s puno volje!
Moj minus na portfelju je manji od dobrog dijela fondova, to znači radila sam s dionicama, pratila
sam ih i poduzimala sve što sam mogla…a oni…nisu se baš pretrgli sa radom na burzi..
To je najsvetiji dokaz da je naše tržište kapitala u potpunoj anarhiji i stihiji, prepušteno samo
sebi…
Zbog toga mislim da će se situacija iskristalizirati uskoro..cijene dionica će porasti, jer će najjači
smoći snage da urede ovo maleno tržište, a povećanje cjenovne ljestvice pomoći će nama malima
da se uključimo u trgovanje, jer ovo su definitno- PRENISKE RAZINE- na kojima se ne može normalno
kreirati kupnja niti prodaja bez gubitaka- a to nitko sebi neće raditi…
Fondovi čekaju nas, male ulagače….a mi čekamo potrebne razine da se s njima nadmećemo..
koje su to razine koje bi recino meni odgovarale za trgovinu…. sve iznad 3.800 bodova je idealno,
zato jer je to cijena smirenog početka rada sa dionicama većine malih ulagača…pa i onih koju su krenuli u velikoj korekciji, i na tim razinama se može lakše raditi…
52 milje prometa, i to redovitog…izgleda da pacijent još nije crkel [thumbsup]
Analitičari: Bez protuponude za Inu nema ni oporavka burze
"I nadalje očekujem stagnaciju na burzi. Ne uključi li se u natjecanje za preuzimanje Ine i drugi potencijalni preuzimatelj, ne očekujem tako skoro oporavak na burzi, pogotovo zbog trenutne makroekonomske situacije u Hrvatskoj", kaže Saša Vakula, investicijski savjetnik u Argus vrijednosnicama.
Ukazuje na opasnu kombinaciju jačanja tečaja kune i visoke inflacije, koja navodi ulagače na oprez."
Još će INA dobro rasti. Nije igra gotova:
Još će INA dobro rasti. Nije igra gotova:
meni ovo izgleda kao placeni oglas
52 milje prometa, i to redovitog…izgleda da pacijent još nije crkel [thumbsup]
kolega, od te brojke promet dionicama je 31.935.924,66 HRK i ne vidim tu ništa dobro osim ako Vas raduje današnji promet obveznicama od 49.000.000,00 HRK [wink]
kolega, od te brojke promet dionicama je 31.935.924,66 HRK i ne vidim tu ništa dobro osim ako Vas raduje današnji promet obveznicama od 49.000.000,00 HRK [wink]
[/quote]
Jel stvarno bilo 50 milja prometa dionicama, malo mi to previše nisam baš imo
taj filing, na investoru ne vidim ukupni promet……ko ima točne podatke, jel bilo bloka????
-0,11.da su htijeli mogli su ali……..
Tko da je htio, tko da je mogao?
Pa šta vi svi pričate kao da neka tajna organizacija dijeluje na ZSE i upravlja Grobljeksom.
Pa ta hrpa jada je sama sebe obezglavila i osudila na smrt.
Nitko vam neće guzice spašavat, već naprotiv.
meni ovo izgleda kao placeni oglas
[/quote]
Ništa se ne događa slučajno,ali da je plaćen sigurno jeste.Samo tko.Ako ne bude demantia OMV
na ovakav članak stvara se pritisak na vladu.I otvoreni fondovi kao i svi mali ulagači će podržati
transparentno i ravnopravno sudjelovanje OMV,odnosno od vlade će se tražiti da ne bude
partner Mađara,već onoga koji ponudi više.Šteta Gruzije i da Rusi nisu tu.Dobro bi moglo zakuvati.