Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zagrebačka burza: HT najlikvidniji, Dioki porastao 5,9%
ZAGREB – Na vrhu ljestvice najlikvidnijih bio je Hrvatski telekom sa čak 10,5 milijuna kuna prometa, te rastom cijene dionica

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Nekretnine će roknut,jasno ko dan. Pitanje je vremena koliko investitori mogu izdržati nelikvidnost. Banke traže svoje. Otac mi osobno poznaje jednog građevinskog investitora koji je u ozbiljnim problemima jer je napravio nekoliko poprilično velikih zgrada a prodo do sad svega 20% kvadrature. Ekipa neće da kupuje, on ne spušta cijene.Pitam se koliko će izdržati. Navodno se cijene skidaju cjenkanjem bez problema za cca 15% do 20%. Neke će nekretnine u najboljem slučaju zadržati cijenu (one na top likacijama), ali nema Boga da će kvadrat limenke u Pruđu više ikad koštat 2K Eura. [bye]

I'LL BE BACK

Nekretnine će roknut,jasno ko dan. Pitanje je vremena koliko investitori mogu izdržati nelikvidnost. Banke traže svoje. Otac mi osobno poznaje jednog građevinskog investitora koji je u ozbiljnim problemima jer je napravio nekoliko poprilično velikih zgrada a prodo do sad svega 20% kvadrature. Ekipa neće da kupuje, on ne spušta cijene.Pitam se koliko će izdržati. Navodno se cijene skidaju cjenkanjem bez problema za cca 15% do 20%. Neke će nekretnine u najboljem slučaju zadržati cijenu (one na top likacijama), ali nema Boga da će kvadrat limenke u Pruđu više ikad koštat 2K Eura. [bye]

http://www.net.hr/novac/page/2008/08/25/0276006.html

bum u stanogradnji je proslost, selektivno ce se korigirati cijene a ne treba zaboravit da nas hrvata ima samo 4,5 milja i svaki dan nas je sve manje.
stanovi su se kupovali kao investicija koja zadržava odnosno povecava kapital , tako da cemo ostati i bez dijela ulagaca u nekretnine kad skuze da uz inflaciju gube i na cijeni svog novog stana koji će biti i za renoviranje zbog nemarnih najmoprimaca i/ili rentanja 6 mj u godini…
kvalitetne nekretnine na moru mogle bi najbolje proci

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

molim može li mi netko od iskusnijih kolega objasniti što znači ovaj nalog od 1000 kom na kupnji JNAF…DALI TO JE GREŠKA, ŠALA ILI ŠTO VEĆ….koliko ja shvaćam mora deponirati sredstva ,a nalog je teško ostvariv…..ne vidim svrhu?

iz istog razloga kao 100 kom po 29k na montmontazi i to vec 2 tjedna netko grijesi ili samo cuva ulozeno

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Ma koje povoljnije stambeno kreditiranje. To su priče za malu djecu. Bankarski lobi je i utjecao na povećanje kamata da uništi investitore i da im uzmu te stanove u bescjenje. Kad ih sve unište onda će spustiti kamate i prodati iste te stanove za duplo. [thumbsup]

Jedna od vrlo vjerojatnih teorija.
Opljačkali su sitne građane sa promjenjivim kamatama, a sad hoće opljačkati i investitore.

[/quote]

Totalno pogrešno!

Banke ne mogu vršiti ovrhu niti prodavati to isto!
Na zahtjev javnog bilježnika sud provodi ovrhu te ukoliko se ne pronađe dogovorno riješenje ovršena nekretnina se prodaje putem javnog natječaja.
Također, kada sud proda neku nekretninu koja je bila predmet ovrhe, banka naplačuje iznos koji potražuje dok ostatak novca ide ovršeniku!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Mi smo naučeni kupovati na rate odnosno na kredit. Ne samo stanove i aute, nego tako idemo na godišnji. Bilo bi interesantno vidjeti koliko su nekretnina hipotekarno preuzele banke zbog nemogućnosti otplate kredita, a tu je još i veliki dio lihvara /onih što oglašavaju po banderama itd/.
No, zaduženost polako zaustavlja ljude u daljnjem zaduživanju.
Za potrošnju bi dobro došlo nekakvo preuzimanje INA-e.

Lynx, 29.08.2008. u 22:37
Mlakar ori nemaju previše izbora. Cijena od 2000 eura po kvadratu profit čini upitnim, a spuštanje ispod 1700 eura vodi u "crveno"

[/quote]

Kao prvo: u svakoj grani industrije se može ponekad i bankrotirati, u izrazitije cikličkim industrijama bankroti ponekad mogu biti i "masovnijeg karaktera" ovisno kako se poslože okolnosti. Pa tako ne bi bilo niti čudno (niti nepoželjno ako se mene pita) da ti neki kvazi-građevinari krenu propadati malo. Ova rečenica "ne možemo spustiti cijene, jer čemo poslovati negativno" me upravo podsjetila što preko bare trenutno građevinari izjavljuju po novinama, pa mislim stvarno kamo je ovaj svijet otišao da su jedni obični kvazi-građevinari postali "zaštičena vrsta", da misle da oni moraju poslovati pozitivno uvijek, a bankrot – da to nije za njih, svi ostali mogu propasti samo oni ne, mislim stvarno koje nebuloze na cijelom planetu u ovo vrijeme što se tiče ove industrije.

Kao drugo: taj stan čija izgradnja u Zagrebu košta 1700 €, e taj građevinar mislim da neće propasti, to se očito radi o kvalitetnom radu, a za takvima će biti potražnje uvijek, naime to je i glavni problem kod nas trenutno: neusklađenost cijena i kvalitete! Ovi nekvalitetni će morati korigirati svoje cijene, oni koji mogu cijenu opravdati kvalitetom ti imaju bitno manje razloga za brigu.

1. moze li se lynx od-moderirati?
thx
2. diferencijacija na trzistu nekretnina-ocekivano

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Ovdje upišite svoj komentar…Vaš link

Mislim da vrlo skoro idemo gore, ovakav članak se ne objavljuje bez veze!!!!

Surround all arround when it hits the ground

thx

podržavam …

I love the Smell of Profits in the Morning

Podržao bih prijedlog!

Kolega Lynx ima lijepo elaborirane priloge. S ponekim se i ne složim u potpunosti, ali ih u pravilu sve rado pročitam i porazmislim o iznesenom.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

nekretnine u HR su bolesno precijenjene.. točka..

kad neki dedo iz svete klare za oranicu kaj je do prije godinu dana vredila 1 euro po kvadratu prodaje po 150 eura sad kad je građevisnko onda je sve jasno..

to može funkcionirati jedino dok ima budala koje će se zaduživati na čitav život da kupe nešto po 3x većoj cijeni od realne..

da ne spomijnjem demografsku slike Hr za sljedeće desetljeće.. bit će još i emigracije ako uđemo u EU a kuća i stanova za kikiriki..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close