Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

molim može li mi netko od iskusnijih kolega objasniti što znači ovaj nalog od 1000 kom na kupnji JNAF…DALI TO JE GREŠKA, ŠALA ILI ŠTO VEĆ….koliko ja shvaćam mora deponirati sredstva ,a nalog je teško ostvariv…..ne vidim svrhu?

Kune nisu problem, kuna nema

Što je hrvatsko u nizozemskom grašku pakiranom u Ledu?

možda ambalaža, možda su ga hrvatski radnici u hrvatskoj firmi zapakirali, možda hrvatski radnici u hrvatsoj firmi prodali ti, ako ništa drugo vlasnici tih firmi su Hrvati – to je jedino nam u kapitalizmu valjda i bitno: tko je vlasnik kapitala – nastojimo to biti mi, i upravljati njime na svoju korist.

A tko sadi grašak na na polju, Nizozemci, Turci… Hrvati na hrvatskom polju, neka sadi tko hoće, mi si ne možemo priuštiti ništa drugo nego uzeti za svoj proizvod sirovinu tamo gdje je najbolji omijer cijene i kvalitete, ili već kako se procijeni da će donijeti najveću dobit. Kapital zanima jedino dobit, koja ga oplemenjuje, ništa drugo.

Što je hrvatsko u paradajz konzervi Podravke uvezenoj iz Italije?

Podravki najprije treba novi vlasnik i uprava, a onda čemo o detaljima.

A Vegetu plaćamo duplo skuplje nego europljani iako se sastoji od uvezenog jeftinog osušenog povrća. A Podravka radi sa mizernom dobiti. Pitam se dokle sve po našoj glavi?

Podravku treba unaprijediti, u trgovini treba konkurencije… fiskalna i monetarna politika trebaju biti tako posložene da favoriziraju izvoz a ne uvoz, slažem se ja sa svim tim.

CRNA STATISTIKA
Uvoz raste gotovo dvostruko brže od izvoza

ZAGREB – Statistički podaci o hrvatskoj robnoj razmjeni u prvih sedam mjeseci pokazuju da se nastavlja trend rasta uvoza po bržoj stopi od rasta izvoza, rast deficita, te i dalje niska stopa pokrivenosti uvoza izvozom koja za sedam mjeseci iznosi 45,1 posto.

Vaš link

Pa već bi trebali dobiti neku nagradu od Svjetske banke za dostignuća na polju uvoza.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

@ententinis

kolega situacija se popravlja…

http://www.bankamagazine.hr/default.aspx?TabId=102&View=Details&ItemID=11777

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

molim može li mi netko od iskusnijih kolega objasniti što znači ovaj nalog od 1000 kom na kupnji JNAF…DALI TO JE GREŠKA, ŠALA ILI ŠTO VEĆ….koliko ja shvaćam mora deponirati sredstva ,a nalog je teško ostvariv…..ne vidim svrhu?

Nije niti greška niti šala.
Upravo suprotno.
Pošto je samo šest naloga na kupnji netko od većih ulagača mora postaviti branu ispod koje neće ići.
A ta brana može ovdje biti od prije dvije godine.
Više ne izgleda tako daleko tih 2100 kuna

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Ovdje upišite svoj komentar…Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

10.000 novih stanova čeka kupce

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Slom tržišta nekretnina u metropoli vodi dobar dio investitora u bankrot. Spas je u ublažavanju uvjeta za stambene kredite po kojima se građani najčešće mogu zadužiti do 100.000 eura.

Zagrebačko tržište nekretnina, koje je bilo najveće i najdinamičnije u zemlji, doživjelo je krah i već mjesecima se stanovi gotovo uopće ne prodaju, piše Slobodna Dalmacija.

Prema neslužbenoj procjeni dobivenoj na osnovi objava oglasa, na području Zagreba na prodaju se nudi između šest i 10 tisuća nekretnina, od čega su najveći dio novoizgrađeni stanovi.

Milan Mlakar, direktor Colosseuma, procjenjuje da takva situacija većinu investitora vodi u siguran bankrot.

U Zagrebu se gradilo od šest do osam tisuća stanova godišnje. Stanovi su se prodavali još dok je zgrada bila u temeljima, što je investitorima omogućilo da gradnju financiraju uglavnom sredstvima kupaca, a danas i sami najčešće posežu za kreditima. Mlakar ocjenjuje da će preživjeti samo oni s manjim kreditnim zaduženjima.

"Prema ugovoru s bankama investitori najčešće imaju 18-mjesečni rok odgode početka povratka kreditnih sredstava u ratama. Ako u to vrijeme investitor završi gradnju i proda bar dio stanova, problema nema. Ako posao ne ide tim tijekom, nastaju veliki problemi", objašnjava Mlakar.

Prodaja je stala, ali spuštanje cijena kvadratima događa se samo kada su u pitanju stanovi velike površine.

Prosječna cijena kvadrata stana u Zagrebu je 2060 eura, a stanovi na elitnim lokacijama, koji su nekada dostizali cijene od 4550 do 5000 eura, ne prelaze cijenu od 3000 eura. I na najboljoj lokaciji stan se može prodati za "samo" 2500 eura.

Mlakar kaže da investitori nemaju previše izbora. Cijena od 2000 eura po kvadratu profit čini upitnim, a spuštanje ispod 1700 eura vodi u "crveno". U razgovoru za Slobodnu zaključuje da bi nepovoljna situacija mogla potrajati između dvije do tri godine, a spas vidi u povoljnijim uvjetima stambenog kreditiranja za građane, koje je postroženo početkom ove godine.

Net.hr
29.08.2008.

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Ma koje povoljnije stambeno kreditiranje. To su priče za malu djecu. Bankarski lobi je i utjecao na povećanje kamata da uništi investitore i da im uzmu te stanove u bescjenje. Kad ih sve unište onda će spustiti kamate i prodati iste te stanove za duplo. [thumbsup]

Previse Komunistickog razmisljanja!

Svi OMFovi su u rukama stranaca -Stranih BANAKA??
Sad se gleda samo ko bolje gospodari za svoje Klijente!
Nasim ljudima treba POUKA, ne treba nam usadjivati strah.

Ne bih rekao komunističkog, prije dugoročno usmjerenog sa dozoom domoljublja.
Mrzitelj sam komunizma svake vrste, uključujući i ovog američkog!, još malo pa će People’s Republic of America postati novi naziv za dosadašnje USA.

AZ radi na korist svojih klijenta, Erste također, za ostala dva baš i nisam siguran. Ali svatko ima mogućnost izbora, neka ide u koji fond želi.

P.S. Nikome ne treba ništa usađivati/strah, ali i Amerikancima da je bilo bar mrvicu više razuma/"straha"… ne bi im se možda dogodilo ovo što se događa, 2009. mislim da će im biti godina za pamćenje. Ne kao ’29, ali da nije dobro… nije. A oni se samo zavaravaju, ma poplašio bih ja njih malo 😛 Šalim se nitko to ne može sa sigurnošću znati, ali vrlo je izvjesno da se njima najgore tek sprema… a sve su si sami krivi, kao i mi što bi si mogli ako se ne urazumimo, što da drugo kažem. Ništa, nitko nikoga ne plašiti, svatko neka odgovara za svoje pogreške, i sve ok.

Ma koje povoljnije stambeno kreditiranje. To su priče za malu djecu. Bankarski lobi je i utjecao na povećanje kamata da uništi investitore i da im uzmu te stanove u bescjenje. Kad ih sve unište onda će spustiti kamate i prodati iste te stanove za duplo. [thumbsup]

a ja sam mislio da će stanove lupiti po bidu

Barbosa, 29.08.2008. u 16:26
Mlakar ori nemaju previše izbora. Cijena od 2000 eura po kvadratu profit čini upitnim, a spuštanje ispod 1700 eura vodi u "crveno"

Građevinska cijena gotovog stana uključujući teren i sve dozvole u N.Zagrebu(kajzerica, trokut, klara) nije preko 1200 eura!( najčešće se kreče oko 900)
Problem je taj da su u Zg došli investitori iz cijele Hr. pa i iz BiH te su izgradili previše kuća vrlo upitne kvalitete i nasređene papirologije koje se sada ne mogu prodati jer po novom zakonu kredit se daje tek po upisu stana u zem. knjige a za to zgrada treba biti etažirana i imati uporabnu dozvolu sto do sada nije trebalo.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Jedna od vrlo vjerojatnih teorija.
Opljačkali su sitne građane sa promjenjivim kamatama, a sad hoće opljačkati i investitore.

DINKEC KUPUJE KO LUD ; JER NI SAM NE ZNA GDJE JE DNO !!!

New Report

Close