Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kupnja je znatno ojacala…
jel se to priprema jedan lagani bull runic?
🙂

Replika na diskusiju o Agrokoru:
Agrokor nije Todoricev problem. On je problem cijele drzave jer kad ti je u jednom poduzecu zaposlene tisuce ljudi onda to vise nije problem vlanika nego cijelog drustva.
Taj dio uopce niste uzeli u obzir…
Plus, a kaj mislite da druge drzave nisu intervenirale kod svojih poduzeca?
ha? 😉

I dalje fondići pretovarivaju simo tamo valjda da se pokaže nekakva likvidnost, jedino
mali po sitno skidaju s aska… i dalje mi se ne sviđa situacija..

Da se podsjetimo.
Datum objave: 4.3.2008 | 13:42 CROBEX 4197 bodova

Doko: CROBEX po P/E omjeru precijenjen 30-50%
Vaš link
i
Vaš link

U AZ fondu očekuju stabilizaciju odnosno pad CROBEX-a u 2008. čije razloge treba potražiti u makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj (inflaciji), fundametalnoj valuaciji dionica, povećanju ponude nad potražnjom, odnosima sa EU i događanjima u regiji i na svjetskim tržištima. Također ističu potrebu za povećanom selekcijom dionica, i vjeruju da od sektora preferiraju tzv. defenzivne: poljoprivredno-prehrambeni, telekomunikacijski i naftni.

"CROBEX je skuplji od istočnih tržišta uspoređujući P/E omjere za 30-50%" smatra Davor Doko. Ipak, smatra da na domaćem tržištu postoji 4-5 dionica kojima se trguje ispod prosječnih pokazatelja Centralne i Istočne Europe, što ukazuje da su podcijenjene

Dakle ovi u AZ fondu misle da od svih dionica postoji 4-5 dionica koje su podcijenjene.
Zanima me samo kolika je to razina Crobexa koja bi odgovarala ovoj ocjeni o precijenjenosti od 30-50%

Koje gluposti pisete.Sta mislite poplasit kolege sa foruma nebi li vam prodali po jos jeftinijm cijenama.A zasto ne napisete tj. prenesete sa danasnjeg izdannja koje kaze da su sadasnje cijene kao jesenska rasprodaja.

ZAGREB – Dionice su, gledajući stvari iz povijesne perspektive, i ukoliko za trenutak zanemarimo fundamente, trenutno na sniženju, no robna kuća je svejedno…
http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza—igraliste-za-mirovinske-fondove,23851.html
[/quote]

Samo ti citiraj GATARU.
Inače Seebiz je Hypova stranica. Tako da je to članak koji nije objektivan. [thumbsup]

DINKEC KUPUJE KO LUD ; JER NI SAM NE ZNA GDJE JE DNO !!!

@panteon

Pa čovjek ti Barone lijepo objasnio a ti nikako da shvatiš pa evo ja ću još jednom

Kada odbiješ INU koja je porasla skoro 50% to ti je to znači da su ostale dionice na toj razini

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

crobex blokiraju podr, hdel, i pbz.
Danas se može i bez INAe malo za promjenu barem.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

@panteon

Pa čovjek ti Barone lijepo objasnio a ti nikako da shvatiš pa evo ja ću još jednom

Kada odbiješ INU koja je porasla skoro 50% to ti je to znači da su ostale dionice na toj razini

nekim treba ponavaljti kao papiga da shvate…
ponavljanje je majka mudrosti.
ali neki su ko kuhje koje sve gledaju pogresno…
koliko IQ treba biti nizak da se napravi ovakav cirkus na trzistu?
mozda 35,10?

Da se podsjetimo.

U AZ fondu očekuju stabilizaciju odnosno pad CROBEX-a u 2008. čije razloge treba potražiti u makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj (inflaciji), fundametalnoj valuaciji dionica, povećanju ponude nad potražnjom, odnosima sa EU i događanjima u regiji i na svjetskim tržištima.

"CROBEX je skuplji od istočnih tržišta uspoređujući P/E omjere za 30-50%" smatra Davor Doko. Ipak, smatra da na domaćem tržištu postoji 4-5 dionica kojima se trguje ispod prosječnih pokazatelja Centralne i Istočne Europe, što ukazuje da su podcijenjene

Koje gluposti pisete.Sta mislite poplasit kolege sa foruma nebi li vam prodali po jos jeftinijm cijenama.A zasto ne napisete tj. prenesete sa danasnjeg izdannja koje kaze da su sadasnje cijene kao jesenska rasprodaja.

[/quote]

Meni se čini da dotična gospoda, koja selektivno postavljaju stare naslove, sa svrhom da unesu nesigurnost među članovima i korisnicima ovoga foruma, imaju vrlo malo ili uopće nemaju osnovnih sredstava da bi se bavili ovim poslom pa sada tu iz običnog jala ili jada pokušavaju maltretirati one koji se žele ozbiljno baviti trgovanjem na TK!

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

@ Lynx i Volksbank:
…zar bi bilo bolje da se RH zaduzuje kod stranih banaka po znatno nepovoljnijim uvjetima?

neka se zadužuje gdje zna, samo ne "kod mene", ja ne želim takvu kamatu, postoje institucije gdje se izdaju krediti: neka ide u (naše?) banke ako joj se ne sviđa ili ne nađe dovljno naših onda se mora zadužiti na inozemnom tržištu izdavanjem obveznica – pa tko želi tu našu bijednu kamatu… valjda će se netko naći, ali ja i naši umirovljenici iz 2038. ne želimo plaćati ova razbacivanja iz daleke prošlosti.

Najbolje bi bilo kada bi se malo stegnuo remen pa se zaduživanje svelo na minimum. Kod nas se polovica svega potroši na stvari na koje se to nije uopće smijelo. Ja ne želim financirati razbacivanje. Niti moj novac kao poreznog obveznika niti moju buduću mirovinu, ne želim da me potkradaju. Jedino što u hrvatskoj od infrastrukture treba hitno graditi je par novih zatvora da se imaju gdje smjestiti ovi uništavači države.

Umjesto Milke i Lindta kupujte Dorinu. Umjesto Chio kupujte Franck. Umjesto Vipa-prebacite fiksnu i mobilnu na HT, brzi internet Iskon. Umjesto stranih sugavih vina kupujte Kutjevacku Grasevinu. Umjesto Persila koristite Faks Helizim, itd. itd…Zivot vam se nece puno promijeniti a mozete pridonijeti.Placajte poreze, drzava je vazna i vasa djeca ce zivjeti u takvom okruzenju "

da su Hrvati domoljuban narod, što često besramno znaju reći za sebe, tada bi to bilo sasvim očigledno iz njihovog svakodnevnog ponašanja na način koji gore opisuješ.

U mentalnom sklopu svake osobe, od djeteta do starice na selu, svakog tinejdžera i doslovno svakog građanina bi trebalo biti to da uvijek kupujemo hrvatsko ako je to ikako moguće. Hrvatsko ili nikako. Ako gledamo Zvečevo s brusnicom i Milku u Konzumu, i kao djete da nam je jasno da "je pristojnije" uzeti Zvečevo, ako nam je Zvečevo skupa čokoladica, radije onda nećemo uzeti ništa ili samo Franck čips jedan, nego da idemo kupit Milku, trebalo bi nam to biti nekako "neugodno"/neobično učiniti.

Kada tako odgojimo svoju djecu, tek tada, u tom naraštaju, ili sljedećem, tek tada čemo imati napokon iznimno snažnu pozitivnu trgovinsku razmijenu sa inozemstvom. I jedino tada će nam i životni standard imati teoretsku šansu da ne bude loš s mogučnošću daljenjeg poboljšanja.

I amerikanci će nastradati sada zbog ovakvog ponašanja koje mi prakticiramo, tko nama jamči da smo mi i naše gospodarstvo fleksibilniji od njhovog? (samo to što smo manji?, prije bih rekao da smo time sam ranjiviji a ne da nam je to prednost kao "fleksibilnijima") Pa da ćemo tek tako preokrenuti odnose izvoz/uvoz, da čemo izbjeći i potencijalni kreditni slom (kad jednog dana, možda za godinu-dvije već kuna počne nekontrolirano za promjenu: slabiti!).

@Lynx

isusebože [pray]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Da se podsjetimo.

U AZ fondu očekuju stabilizaciju odnosno pad CROBEX-a u 2008. čije razloge treba potražiti u makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj (inflaciji), fundametalnoj valuaciji dionica, povećanju ponude nad potražnjom, odnosima sa EU i događanjima u regiji i na svjetskim tržištima.

[/quote]

Meni se čini da dotična gospoda, koja selektivno postavljaju stare naslove, sa svrhom da unesu nesigurnost među članovima i korisnicima ovoga foruma, imaju vrlo malo ili uopće nemaju osnovnih sredstava da bi se bavili ovim poslom pa sada tu iz običnog jala ili jada pokušavaju maltretirati one koji se žele ozbiljno baviti trgovanjem na TK!

[/quote]

ne mogu im zamjeriti…
i ja bi htio jos koji IGH upiknuti na 9000…
ali ne ide. naucila ekipa. 🙂
nema veze. mozda neki drugi put…
[thumbsup]

Što je hrvatsko u nizozemskom grašku pakiranom u Ledu?
Što je hrvatsko u paradajz konzervi Podravke uvezenoj iz Italije?
Što je hrvatsko u janjetini iz Bugarske ili Novog Zelanda?

Teška pitanja, nema što.

A Vegetu plaćamo duplo skuplje nego europljani iako se sastoji od uvezenog jeftinog osušenog povrća. A Podravka radi sa mizernom dobiti. Pitam se dokle sve po našoj glavi?

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

Mislim da će Morgan ući sa samo nekolik 10-taka miliona $ na naš market.
Šta je to prema AZ-u koji nam vodi Novoselac, koji imaju 9 milijardi kuna.

od čega se "samo" polovica smije uložiti u dionice zahvaljući našim debilnim zakonskim ograničenjima. Tako nam je to kada zakonski reguliramo stvari koje se to ne bi smjelo činiti na taj način… pola imovine se mora uložiti u državne obveznice čiji je prinos manji od sadašnje inflacije, kao i možda inflacije sljedećih par godina obzirom na očekivanje razdoblja nadprosječnih stopa inflacije, tj. doslovno činimo tu ozbiljan gubitak, na dionicama i kada smo u padu ako znamo što imamo, dugoročni nismo u gubitku nego samo u potencijalno još boljem dobitku ovisno koliko snažno nadokupljemo na niskim razinama, a ovi novci su izgubljeni stvarno i zauvijek!

Sve to kako bi se država imala gdje jeftino zaduživati – država nam tako danas ozbiljno potkrada doslovno sve buduće mirovine koje ćemo primiti nakon radnog vijeka do kraja života svoga, malo tko o tome razmišlja, svi samo drobe o Novoselcu (u negativnom kontekstu – što je stvarno žalostno) a koji zapravo čini najveće dobro za naše buduće umirovljenike lukavim kupovinama, priznajem da ne razumijem baš sve njegove kupnje, ali one koje razumijem – skidam kapu čovijeku, vidi stvari koje malo tko u našoj državi ima sposobnosti. Ljudi uvijek ono dobro i čestito previde, ništa manje nego i spomenuto veliko državno potrkadanje "polovice fonda" a o kojoj isto kao i onoj drugoj polovici ovise naše mirovine! Mnogi ne shvaćaju da će postojeći sustav biti nemoguće financirati za 20-30 godina i da će jedine mirovine biti one iz drugog stupa, "generacijska solidarnost" će se morati ukinuti. Ako smo svjesni što znači dugoročno ulaganja, i kakav je efekt vremena, onoga prvog najstarijeg novca tada je jasno da nisu tako važne buduće uplate za 20-30 godina, nego su najvažnije ove sa početka: ove koje nam država perom zakona debelo potkrada, nikakva nam korist ako se zakon promijeni za 10-20 godina. Ne samo što premalo izdvajamo u 2. stup, nego i to malo se zakonski sabotira kvalitetno uložiti!

Ulazak stranog kapitala na naše tržište nikome u hrvatskoj neće donijeti dobro, ne dolaze oni ovdje nama Hrvatima nešto dati – nego uzeti! Hvala Bogu, i ja čisto sumnjam da će puno toga oni ovdje kupovati.

Ali da nekim čudom naglije krenu stranci na naše tržište i podignu cijene samo bi pomrsili planove našim mirovincima u jeftinom krcanju: a to će na svojim leđima, na svojim mirovinama, koliko god se nama činilo nevažnim i nepovezanim sa tako dalekom budučnosti, direktno osjetiti 1.5 milijun umirovljenika ili 40 % ukupnog broja stanovnika umirovljeničke države Hrvatske (recimo 2028. god.), a kako će oni činiti oko polovicu domaće potrošnje o njima i njihovoj mogućnosti trošenja će ovisit 25-50 % tadašnjeg GDP-a (ovisno koliko tada ne-budemo izvozno orjentirana ekonomija) tj. dobrim dijelom će o tome ovisti i životni standard preostalih 60 % još uvijek neomatorijelog stanovništva.

Bože sačuvaj nas od špekulativnog stranog kapitala danas – na dobro ne samo naše nego i naše djece i unuka sutra!
[/quote]
Previse Komunistickog razmisljanja!

Svi OMFovi su u rukama stranaca -Stranih BANAKA??
Sad se gleda samo ko bolje gospodari za svoje Klijente!
Nasim ljudima treba POUKA, ne treba nam usadjivati strah.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

New Report

Close