Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Opet danas mrcvarenje od prometa ,morat će fondovi dobrano rušiti index da bi investitori počeli kupovati.Meni je osobno još sve preskupo

@domagojd

Umjesto Milke i Lindta kupujte Dorinu. Umjesto Chio kupujte Franck. Umjesto Vipa-prebacite fiksnu i mobilnu na HT, brzi internet Iskon. Umjesto stranih sugavih vina kupujte Kutjevacku Grasevinu. Umjesto Persila koristite Faks Helizim, itd. itd…Zivot vam se nece puno promijeniti a mozete pridonijeti.Placajte poreze, drzava je vazna i vasa djeca ce zivjeti u takvom okruzenju "

evo ja sam jucer kupio sapune od Saponije!
bile su na dnu police u mercatoru i morao sam ih traziti par minuta.
Hrvatske firme moraju nesto napraviti u vezi marketinga jer oce ih stranci ovako "pojesti"

Pridruzujem se inicijativi : kupujmo hrvatsko!

a još da si kupovao u konzumu ili getrou

[/quote]

dobra poanta.
treba kupovati hrvatske proizvode u konzumu ili getrou…

billa, mercator, spar, lidl – out!

[/quote]
pa ja sam isto za to da kupujmo Hrvatsko, ali mi smo sitne ribe. Neznam ( u stvari znam) zašto nije atlantska plovidba naručila 5 brodova u Hrvatskoj, nego vani. Naša brodogradilišta su bila 30-40% skuplije. Kupovat ču hrvatske proizvode, ako su kvalitetniji i jeftiniji inače jok.

Opet danas mrcvarenje od prometa ,morat će fondovi dobrano rušiti index da bi investitori počeli kupovati.Meni je osobno još sve preskupo

A tek Dinku.

[sealed]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Todorić nije poduzetnik, on se obogatio na krilima države i dobavljača i točka. Također, moje je mišljenje da država preko njega kontrolira neke resurse, jer odakle tolika potreba države da mu štiti leđa.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

A tek Dinku.

[sealed]
[/quote]

Ovo je jako upitna konstatacija, jer smo svakodnevno svjedoci velikih tranši koje prolaze, tako da mi izgleda samo kao bacanje prašine u oči ulagačima koji ne prate pozorno zbivanja.
Ipak bi bio red da pišemo argumentirano a ne paušalno.

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

A tek Dinku.

[sealed]
[/quote]

AZ fond: nakon šest dobrih slijedi ‘mršava’ godina
Objavljeno:Utorak, 05.02.2008. 17:00:08 (tjedan dana prije rušenja burze od strane AZ-a u kojem su izvukli 500 mil kuna iz dionica)

ZAGREB – Za AZ obvezni mirovinski fond prošla je godina bila jedna u nizu uspješnih, no čini se da 2008. neće biti tako dobra, kaže Dinko Novoselec, predsjednik Uprave Allianz ZB-a, društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom.

"Prošla godina bila je za AZ fond pozitivna, no početak 2008. i sva naša očekivanja govore da će ovo vjerojatno biti najteža od svih godina dosad. Međutim, treba uzeti u obzir da su sve godine do 2008. bile toliko dobre da smo nakupili dovoljno ‘masnog tkiva ispod kože’ kako bismo izdržali jednu lošu godinu", ističe Novoselec.

Eto šta nam Dinko govori.
MASNOG TKIVA…
Vaš link

DINKEC KUPUJE KO LUD ; JER NI SAM NE ZNA GDJE JE DNO !!!

Todorić nije poduzetnik, on se obogatio na krilima države i dobavljača i točka. Također, moje je mišljenje da država preko njega kontrolira neke resurse, jer odakle tolika potreba države da mu štiti leđa.

Točno.
I točka.

Opet se ruši INA, a s njom i Crobex.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Kako god bilo todorić je postigao ono sto svi mi mozemo samo sanjati, nazalost ili na srecu sve je to ucinio legalno i bez ikakvih vecih repova… u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ja sam siguran da se on ne bavi tome ko gdje sta pise niti ga to previse zanima…covjek suti i radi i ja mu skidam kapu. Nazalost da ne cini to sto cini u svom poslu ne bi bio ni tako uspjesan u financijskom smislu..danasnji svijet je svijet izrabljivaca i izrabljivanih, kad bi bar samo moralna dilema bila na kojoj strani zelimo biti a balansirati izmedu te dvije stvari je nemoguce u smislu da u jednom trenutku malo ne ispadnemo iz balansa pa odemo malo vise u neku od ovih strana , a aj sam siguran kad bi vam se dalo na biranje , da bi od te dvije stvari 99% vas izabralo izrabljivacku stranu i lagodan zivot…

No pain no Game

Da se podsjetimo.
Datum objave: 4.3.2008 | 13:42 CROBEX 4197 bodova

Doko: CROBEX po P/E omjeru precijenjen 30-50%
Vaš link
i
Vaš link

DINKEC KUPUJE KO LUD ; JER NI SAM NE ZNA GDJE JE DNO !!!

U AZ fondu očekuju stabilizaciju odnosno pad CROBEX-a u 2008. čije razloge treba potražiti u makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj (inflaciji), fundametalnoj valuaciji dionica, povećanju ponude nad potražnjom, odnosima sa EU i događanjima u regiji i na svjetskim tržištima. Također ističu potrebu za povećanom selekcijom dionica, i vjeruju da od sektora preferiraju tzv. defenzivne: poljoprivredno-prehrambeni, telekomunikacijski i naftni.

"CROBEX je skuplji od istočnih tržišta uspoređujući P/E omjere za 30-50%" smatra Davor Doko. Ipak, smatra da na domaćem tržištu postoji 4-5 dionica kojima se trguje ispod prosječnih pokazatelja Centralne i Istočne Europe, što ukazuje da su podcijenjene

Dakle ovi u AZ fondu misle da od svih dionica postoji 4-5 dionica koje su podcijenjene.
Zanima me samo kolika je to razina Crobexa koja bi odgovarala ovoj ocjeni o precijenjenosti od 30-50%

A tek Dinku.

[sealed]
[/quote]

Meni se čini kad bi dobili i badava da bi vama bilo skupo

New Report

Close