Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ljudi, pa o čemu vi pričate?! Ja da sam mirovinac ili bilo koji bankarski fond ja bi zalijepio cijene na 2000 crobexa i tako zaradio još više jer bi i oni koji inače nisu paničari prodavali ko mutavi kad bi crobex bio 2xxx! Nije valjda da se očekuje neki oporavak od bankarske bagre u vlasništvu stranaca.Mnogi ovdje lamentiraju o burzi kao da je Caritas. Treba cijene još spustit da bogati imaju više a oni ostali još manje, po mogućnosti da izgube sve. Bilo bi lako dizati index sa 2000 na recimo 2638,23 i tada bi svi bili sretni kako se brzo oporavlja a ne da ovako padamo kat po kat na stokatnici. Sad smo na 95.katu ! Mi smo kao i u svemu ostalom najpametniji narod, tako da mi imamo svoja pravila na burzi . U redu, balon je bio previše napuhan prošle godine, ali da mora puknut i kad je ispuhan to je već malo previše…Izgleda da ipak padamo na 2xxx, ovo nije TA nego želja bogatih kojima nikad nije dosta podcijenjenih dionica tako da kod nas trebaju padati sve dionice bez obzira na poslovanje i ostalih 5,6 bitnih parametara

Nažalost još uvijek imate i na ovim razinama niz precijenjenih dionica.Njih nitko neće.Fondovi će
malo pripomoći obrani svojih balona.Ali ako nema fondova dionice padaju ,ali ipak one koje imaju
pokriće u kapitalu i dobiti se dobro drže.Primjetno je da su ovakve dionice npr.ADRS,FRNK,
INDG,svi brodari,LCDS ,HT,PTKM,ERNT,KOEI,INGR,IGH,ZVZD,HUPZ,KRAS,FNVC.
Ni jednog trenutka ovim dionicama nije prijetio veći pad.Sve od reda imaju znaćajne ili visoke dobiti
,a i P/Bv im je mali.Dali i na našu burzu dolazi pametna kupnja.Baloni pucaju,ali treba biti svjestan
da nam za to nije nitko kriv,već mi i naše neznanje.A ako dođe do promjene trenda ili povečanje
kupnje može se dogoditi da ne bude potražnje za naše dionice,već samo za ovakvim dionicama.
Moramo zaboraviti ATH,TA.Zaboraviti da ako smo mislili da smo nešto platili jeftino ,da smo platili
preskupo i da nam nitko drugi nije kriv nego sami.I mene koji put đavo tenta da ulazim u špekulacije,
iako sam svjestan da ono što kupujem i nije baš neka šansa.I u zadnje vrijeme sam gotovo svaki put
bio gubitnik.I sa dionicama koje imaju dobre fundamentalne pokazatelje sam često izgubio ako sam
brzo prodavao,ali sa malo strpljenja one su se gotovo uvijek vračale.

Bez obzira na kolektivni pesimizam,za ozbiljne ulagače koji vode računa o temeljnim financijskim
pokazateljima svojih favorita nebi trebalo biti većih problema.Za kvalitetu i u krizna vremena se nađe kupca.

Kad vidim koliko ima kukanja na ovom forumu mislim da se polako priblizavamo dnu, cisto sacometrijska analiza [thumbsup] [wink]
Mozda bi netko to mogao i izracunati, npr:
Rast = broj postova sa kukanjem/broj ukupnih postova
I prosle godine npr:
Pad = broj navijackih postova/broj ukupnih postova
I na kraju, kada je Rast = Pad
Sigurica zarada

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

kad smo se vec raspisali moze male prognoze i mišljenja na koliko ocekujete crobi do kraja godine
ak ste za

pepe7

Ljudi, pa o čemu vi pričate?! Ja da sam mirovinac ili bilo koji bankarski fond ja bi zalijepio cijene na 2000 crobexa i tako zaradio još više jer bi i oni koji inače nisu paničari prodavali ko mutavi kad bi crobex bio 2xxx! Nije valjda da se očekuje neki oporavak od bankarske bagre u vlasništvu stranaca.Mnogi ovdje lamentiraju o burzi kao da je Caritas. Treba cijene još spustit da bogati imaju više a oni ostali još manje, po mogućnosti da izgube sve. Bilo bi lako dizati index sa 2000 na recimo 2638,23 i tada bi svi bili sretni kako se brzo oporavlja a ne da ovako padamo kat po kat na stokatnici. Sad smo na 95.katu ! Mi smo kao i u svemu ostalom najpametniji narod, tako da mi imamo svoja pravila na burzi . U redu, balon je bio previše napuhan prošle godine, ali da mora puknut i kad je ispuhan to je već malo previše…Izgleda da ipak padamo na 2xxx, ovo nije TA nego želja bogatih kojima nikad nije dosta podcijenjenih dionica tako da kod nas trebaju padati sve dionice bez obzira na poslovanje i ostalih 5,6 bitnih parametara

BRAVO!

Nema im tko prodavati ispod ovih razina – pa su opet valjda u lovu na marginaše i lombarde – jer gamad bankarska znaju ko ima što pod marginom i lombardom, prvo uvale skupe kredite, onda ruše tržište.

TO! [thumbsup]

kad smo se vec raspisali moze male prognoze i mišljenja na koliko ocekujete crobi do kraja godine
ak ste za

to zavisi od onih debila amera…
treba uloziti u dobre firme i nema zime.

Unatoč zanimljivom osvrtu, previđaš da kako lagano tonemo niže, promet jednako tako pada. Jer je malo tko spreman prodavati pri ovim razinama. Unatoč općem mišljenju da mali ulagači nisu svjesni prave vrijednosti kompanija, sve nas je više koji jako dobro znamo koliko vrijedi ono što smo kupili. Dobar dio paničara je izašao u travnju. Tko zna, možda je i to bio dio cunning plana velikih.

Da, veliki bi nas iz gaća istresli i to po najminimalnijim mogućim cijenama, kada bi samo mogli. Ali što su dosada oteli, su oteli. Ovo što je ostalo su sve mrvice… sada malo testiramo izdržljivost. I’m in. [thumbsup]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Nema im tko prodavati ispod ovih razina – pa su opet valjda u lovu na marginaše i lombarde – jer gamad bankarska znaju ko ima što pod marginom i lombardom, prvo uvale skupe kredite, onda ruše tržište.

Zato ih treba tući na njihovom terenu i u manjoj mjeri, onaj tko si to može priuštiti, se izložiti najoobičnijim nenamjenskim kreditima. Uz inflaciju od 8%, EKS od 10-11% je non issue. Jesam li već spomenuo da nema margin calla u tom slučaju?

Ali ovo nije poziv na dodatno izlaganje ionako volatilnom tržištu kapitala u nas. Oprezno!

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Zato ih treba tući na njihovom terenu i u manjoj mjeri, onaj tko si to može priuštiti, se izložiti najoobičnijim nenamjenskim kreditima. Uz inflaciju od 8%, EKS od 10-11% je non issue. Jesam li već spomenuo da nema margin calla u tom slučaju?

Ali ovo nije poziv na dodatno izlaganje ionako volatilnom tržištu kapitala u nas. Oprezno!

[/quote]

slazem se.
samo treba moci i znati provariti da si godinu dana u dugorocnom kreditu vracao samo kamate.
to neke "zaboli"…
"sticky wages" sindrom…
hebiga – som kuna je som kuna sa ili bez inflacije…
[wink]

Sve sam svoje dionice prodao prije više od godinu dana jer sam srećom uletio u nekakvo građ. zemljište. Sad kad sam ponovno došao do nekakve love htio bih se ponovno okušati na TKJel imate nekakv tip?

TO! [thumbsup]
[/quote]

E da im nisu pojedinci/skupine/lobiji omogućili ovolike kamate danas bi se drugačija igra igrala na TK u HR. Podsjećam samo kako im je frka bila kad im se prošle godine smanjivala štednja u korist TK. [angry]

Sve sam svoje dionice prodao prije više od godinu dana jer sam srećom uletio u nekakvo građ. zemljište. Sad kad sam ponovno došao do nekakve love htio bih se ponovno okušati na TKJel imate nekakv tip?

Čekaj.

New Report

Close