Dow jones je rastao uzastopno godinu dana i sad je pao 4% i to je smak svijeta,pa ne ide to baš tako.Oni koji su u kešu oni bi svaki dan Šangaj,polako, pustimo tržište,ono će pokazati ko je u pravu.Da sad prodam dionice koje mi nisu ni rasle nekom šangajcu koji je zaradio 150%,nisam lud.
Korekcija kod nas bila je sada neminovna i očekivana zbog napumpanog tržišta i pretjeranih cijena velikog broja dionica. Dogodilo se da je korekcija kod nas došla istovremeno s korekcijom na svjetskim burzama, ali to nipošto nije plus za nas, jer bi posljedice mogle biti jače i dugotrajnije nego što bi bile da je korekcija oganičena samo na naše burze. Loše će biti ako dođe do povlačenja stranih ulagača i fondova s naše burze. Tko želi sada kupovati neka dobro odvagne svaku odluku o eventualnoj kupnji jer vijesti na TV-u i novinama o padu svjetskih burzi (a i naših) zvuče vrlo loše, a mnogo je malih ulagača koje će to pokrenuti na rasprodaju dionica. Odmah da napišem da sam u kešu 70% ali moje pisanje nema veze s time, samo iznosim svoje mišljenje radi puno malih ulagača koji su se tek uključili na burzu.
70% si u cashu. nisi valjda prodao i ddjh? pozdrav..
Uvijek me iznova fascinira kako avax10 uspjesno sije paniku… steta sto se ne bavi novinarstvom, posebice zutim tiskom… vidim da jako dobro zna izdvojiti udarne recenice
večeras su sve burze u americi završile u zelenom
Vaš link
Gospodo budite pametni. Ako Vam ova događanja nisu jasan signal da su dionice dosegle svoj vrhunac i da se polako okrećemo u drugom smjeru onda se ostavite ovog posla.
U narednih nekoliko mjeseci čeka nas korekcija i stagnacija, uz nekoliko mogućih iznimki zbog neočekivano pozitivnih rezultata.
Ovo naravno ne znači da će sada sve krenuti prema dolje brzinom meteora. Bit će padova i skokova, ali putokazi se okreću prema dolje.
Vrtoglavi rast tržišta otvara pitanje gdje je granica zasićenosti i početak značajnije korekcije. Iskustva ostalih tržišta zemalja koje su se spremale za ulazak u EU govore da u tim pretpristupnim godinama nije došlo do značajnog pada tržišta, nego korekcija pojedinih dionica.
Takvo nešto vjerojatno će se događati i kod nas. Godišnji financijski rezultati koji će se ovih dana početi slijevati uvelike će odrediti dalji status pojedinih dionica.
http://www.vecernji.hr/home/manager/749347/index.do
Gospodo budite pametni. Ako Vam ova događanja nisu jasan signal da su dionice dosegle svoj vrhunac i da se polako okrećemo u drugom smjeru onda se ostavite ovog posla. U narednih nekoliko mjeseci čeka nas korekcija i stagnacija, uz nekoliko mogućih iznimki zbog neočekivano pozitivnih rezultata. Ovo naravno ne znači da će sada sve krenuti prema dolje brzinom meteora. Bit će padova i skokova, ali putokazi se okreću prema dolje.
boldano se vjerojatno odnosi na DDJH i VART ?
stock, znamo da je trziste diktirano od strane fondova, konkurencija je velika, jos uvijek se trgaju za klijente, a naravno moraju i opravdati povjerenje. mislis li da bi vec nakon dva mjeseca dopustili dulju korekciju? tu je jos i novi Prospectus koji se tek dokazuje. Isto tako ne vjerujem da ce Aureus dopustiti Victoriji i Ilirici da jos dugo budu ispred njih, a ove godine ih Victorija sisa za 5%.
ja korekciju/stagnaciju ne ocekujem jos do kraja mjeseca.
btw. zanimljivo da FIMA equity jos nema objavljene rezultate niti za utorak.
Uvijek me iznova fascinira kako avax10 uspjesno sije paniku… steta sto se ne bavi novinarstvom, posebice zutim tiskom… vidim da jako dobro zna izdvojiti udarne recenice
možda se i bavi (vjerojatno radi za Arenu ili Story….)
Nathane47 jel’ trebaš masažu tabana ili recimo jagodica na prstima
od tolikog kliktanja mišem…..?
stock:
”
Gospodo budite pametni. Ako Vam ova događanja nisu jasan signal da su dionice dosegle svoj vrhunac i da se polako okrećemo u drugom smjeru onda se ostavite ovog posla. U narednih nekoliko mjeseci čeka nas korekcija i stagnacija, uz nekoliko mogućih iznimki zbog neočekivano pozitivnih rezultata. Ovo naravno ne znači da će sada sve krenuti prema dolje brzinom meteora. Bit će padova i skokova, ali putokazi se okreću prema dolje.
”
stock, znamo da je trziste diktirano od strane fondova, konkurencija je velika, jos uvijek se trgaju za klijente, a naravno moraju i opravdati povjerenje. mislis li da bi vec nakon dva mjeseca dopustili dulju korekciju? tu je jos i novi Prospectus koji se tek dokazuje. Isto tako ne vjerujem da ce Aureus dopustiti Victoriji i Ilirici da jos dugo budu ispred njih, a ove godine ih Victorija sisa za 5%.
ima, -0,02%
mogao si jos jucer vidjeti kod galinca. Na hrportfolio.hr sve vise dezinformacija..
stock:
”
”
Kolega Arap, možda ja ne vidim dobro ali čini mi se da je korekcija počela prekjučer. [smiley2]
Slažem se da su mnoge dionice dosegnule svoj vrhunac. Ali isto tako ima i onih koje su daleko od toga.
Nažalost kad je korekcija onda pada skoro sve, a ne samo baloni. Ali ni opća korekcija ne traje vječno.
Nathane47 jel’ trebaš masažu tabana ili recimo jagodica na prstima od tolikog kliktanja mišem…..?
Pa ne ‘kuckam’ tabanima… fala na ponudi al dovoljno me masiraju na poslu
Svi vi koji urlicete da stize korekcija… jeste li primijetili promete jucer? U korekciji su prometi znatno manji, a kupnja se jako povlaci i ne skida sa Aska niti radi milijunske promete i vraca dionice iz velikih minusa u manje minuse u jednom te istom danu… nazalost cinjenica je da je u opticaju znatno vise novca nego papira, a koliko tocno novaca ima i koliko je priljev novaca svaki dan sve veci motzete gotovo svaki dan citati u novinama. fondovska industrija uzima veliki zamah upravo sada, zar ce dopustiti nekim tamo kinezima da uvjeri ljude kako nase trziste ovisi o stranim kretanjima? Da sam ja na njihovom mjestu upravo bih na ovom primjeru pokazao svu snagu hrvatskog trzista i isplativost ulaganja u hrvatske pdcijenjene dionice putem fondova… neminovno je da ce se cijene korigirati, ali ova situacija u svijetu ce imati znatno manji utjecaj na hrvatsko tržište nego što bi pojedinci htjeli