Eto ak mogu i smijem primijetit ovaj topić bi komotno mogli preimenovat u:
BARON – KOMENTARI TRGOVANJA !
Naravno ak je Baron za!
Koma kaj drugo reć !
[lol]
Pitanje je zašto padamo, sjetimo se da npr. prije izbora svi su bili uvjereni da padamo zbog moguče pobjede SDp-a, a zapravo su OMF izlazili iz OIF.
Ne nasjedajte na provokacije – netko se neselektivno iskrcavao po bidu 2 dana, moguče da neki OIF prodaje, ili može bit nešto drugo. Umjesto trkeljanja bolje energiju uložiti da se sazna što se zaista zbiva
Bilo bi dobro da saznamo.
[/quote]
Šta se zbiva. E pa moglo bi se reći da smo došli do vrha u ovom ciklusu.
A to što nam slijedi smo danas vidjeli.
Pozdrav xBARUNICIx [thumbsup]
[/quote]
U potpunosti se slažem sa svim gore navedenim.
konkurentni investitori nece plakat vec se prilagodit situaciji a zvali nas vi malipulatorima, špekulantima ili lopovima nama je svejedno.
A kaj si i ti BORG gosn Kerum da o sebi govoriš u množini, pa bogati vidim sve vas infiltriralo !!!
igra rijeci, provokacija, svejedno, vazno je usvojiti poruku…
kad sam bio mali i sam sam se zalil jer su veliki striceki zlocesti…
kerum je najsavrsenije bice jer s tako malo mozga biti tako uspjesan, imamo li doma bolji primjer?
konkurentni investitori nece plakat vec se prilagodit situaciji a zvali nas vi malipulatorima, špekulantima ili lopovima nama je svejedno.
A kaj si i ti BORG gosn Kerum da o sebi govoriš u množini, pa bogati vidim sve vas infiltriralo !!!
igra rijeci, provokacija, svejedno, vazno je usvojiti poruku…
kerum je najsavrsenije bice jer s tako malo mozga biti tako uspjesan, imamo li doma bolji primjer?
ja brinem mentalno zdravlje, mi investitori izgraditi sigurna burzu i JA uspjesan, ako me izabralo za precednika uvesti JA reda tu treba, …
E investitorska klima u Hrvatskoj samo takva, pa bogati imamo više problema s otplatama hipotekarnih kredita n ego Amerika, kao glavni uzrok pada svih dionica vidim u nedovoljnom rastu bankarskog sektora rasli su u prvih pola godine samo 30 % što je ipak podbačaj od planiranih 80-100 % !
Navodno Zaba, pbz, rba, hipo sa još nekoliko manjih banaka pred zatvaranjem zbog nerentabilnosi !
[lol]
@Lookaborna
Znači Ameri su budale, tamo firma prikaže povećanje dobiti i dobar FI + dobar market outlook, i gle – dionica raste, taman u Bear marketu. Unormalit će se i naše tržište kapitala, jer na ovakvo se strani kapital neće vraćati.
Osim ako neki od fondova ne riknu… kolko sam ja cuo sprema se velka konsolidacija fondovskog trzista
Ajmo malo pogledati unaprijed, Polančec je u više navrata najavio na jesen IPO fonda koji sadržava nekoliko najjačih hr firmi u državnom vlasništvu.
Recimo da je vrijednost tog fonda 10-ak miljardi kn, da bi ipo bio uspješan treba osigurati dobro ozračje na burzi te osigurati dovoljnu količinu novca
Da je IPO danas bio bi totalni promašaj
Vjerovatno Polančec igra na kartu INA
Što se tiče MOL-a da su dostavili nepotpunu dokumentaciju, moje mišljenje je da je to apsurd
Postoje razne mogućnost zbog čega su to uradili, jedna je kad se INA stabilizira na 2750kn ponuda od MOL-a od 3000kn će izgledati fenomenalna, druga da se nakrcaju u druge dionice oni koji nisu stigli dok ne stigne novac od INE, treća,četvrta,peta……….
OIF lagano izlaze iz dionica opterećeni povlačenjim uloga od građana ,OMF i sl i tu nema agresivnog iskrcaja jer prometi nebi bili ovako mali. Kupaca ima jer sami vidite da na većinu dionica na kupnji se nalaze skriveni nalozi koji stvaraju dodatnu paniku.
Mnogi pesimisti su došli na svoje s ovakvom krizom, međutim s priljevom svježeg novca na burzu mora doći do oporavka ipak firme iz sustava crobexa imaju prosječno veću polugodišnju dobit za razliku od prošle g. za cca 20%
Ajmo malo pogledati unaprijed, Polančec je u više navrata najavio na jesen IPO fonda koji sadržava nekoliko najjačih hr firmi u državnom vlasništvu.
Recimo da je vrijednost tog fonda 10-ak miljardi kn, da bi ipo bio uspješan treba osigurati dobro ozračje na burzi te osigurati dovoljnu količinu novca
Da je IPO danas bio bi totalni promašaj
Vjerovatno Polančec igra na kartu INA
Što se tiče MOL-a da su dostavili nepotpunu dokumentaciju, moje mišljenje je da je to apsurd
Postoje razne mogućnost zbog čega su to uradili, jedna je kad se INA stabilizira na 2750kn ponuda od MOL-a od 3000kn će izgledati fenomenalna, druga da se nakrcaju u druge dionice oni koji nisu stigli dok ne stigne novac od INE, treća,četvrta,peta……….
OIF lagano izlaze iz dionica opterećeni povlačenjim uloga od građana ,OMF i sl i tu nema agresivnog iskrcaja jer prometi nebi bili ovako mali. Kupaca ima jer sami vidite da na većinu dionica na kupnji se nalaze skriveni nalozi koji stvaraju dodatnu paniku.
Mnogi pesimisti su došli na svoje s ovakvom krizom, međutim s priljevom svježeg novca na burzu mora doći do oporavka ipak firme iz sustava crobexa imaju prosječno veću polugodišnju dobit za razliku od prošle g. za cca 20%
Odlična konstatacija
Stari moj nemaš ti pojma, ak su zjebali 360 000 diničara Ht tj. najebali su ih reklamama i propagandom da podižu kredite za Ht koje su kasnije vraćali prodajući Ht u bescijenje kad su vidli da cijena na burzi pada i to rapidno, da bi danas ta dionica vrijedila ništa tj cijena stalno balansira na cijeni s ipoa ,no bitno je da je ekipa na tim glasovima dobila izbore i održala se na vlast, mene su jedanput zjebali drugi put nebuju…..mobilizirat toliko ljudstvo 360 000 ljudi a za vlastitu korist( glasovi na izborima), a da ljudi koji su mobilizirani da glasuju za sanadera zbog ht nemaju od tog ht-a ništ…..kad se samo sjetim da je glavi reklamni plakat bila reklama hdza o porezu na kapitalnu dobit sve postaje kristalno jasno !!!
Stari moj nemaš ti pojma, ak su zjebali 360 000 diničara Ht tj. najebali su ih reklamama i propagandom da podižu kredite za Ht koje su kasnije vraćali prodajući Ht u bescijenje kad su vidli da cijena na burzi pada i to rapidno, da bi danas ta dionica vrijedila ništa tj cijena stalno balansira na cijeni s ipoa ,no bitno je da je ekipa na tim glasovima dobila izbore i održala se na vlast, mene su jedanput zjebali drgi put nebuju…..
Zajebali su se samo oni koji su kupovali na burzi poslje ipoa, valjda nisi među njima. Dionice su dugoročna investicija na HT-u imaš kapitalnu dobit cca8% i dividendu od cca>10% te ćeš jako brzo dobiti 6 nagradnih dionica.
U čemu je problem?
Nakon što su sve tvrtke iz Crobexovog sastava prijavila polugodišnje vidljivo je da je prosječan rast dobiti dosegao 20 posto u odnosu na isti period prošle godine, stoji u tržišnoj analizi Hypo banke.
Inine dionice postale su žrtva Hanfinog zahtjeva za dopunom ponude za preuzimanje i pale su ispod 2800 kuna.
Dalekovod s druge strane nije kapitalizirao vijesti o novim ugovorima s HAC-om i ARZ-om vrijednima 670 milijuna kuna i ostao je ispod granice od 900 kuna, ali je potvrđena najava da će glavninu prihoda ostvarivati cestogradnjom.
Padajući ispod 2200 kuna Ericsson NT nije pozitivno reagirao na 46 milijuna kuna vrijedan posao s HT Mostarom i BH Telekomom za njihovu ekspanziju mobilnog sektora dok je Atlantic Grupa ipak napredovala nakon porasta dobiti od 58,4 posto, odnosno 34,8 milijuna kuna jednako kao i rast prihoda, navode analitičari Hypa.
Ima li tko šta dodati?
ps.
US u zelenom
Belex u zelenom