Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moje je mišljenje ovakvo: Naravno da naši fondovi prate vanjska zbivanja, i da neće ići u dizanje tržišta prije nego sve stvore uvjeti za to, no niti pad im nije u interesu.

No oni obično čekaju neki lažni trigger da kamufliraju svoje prljave poslove ( tipa izvlačenje love OMF-ova iz OIF )

Recimo da neki bankovni OIF prodaje dionice svom OMF-u jer mora, a OMF kaže, OK, al 5% niže pa da iskoristimo i postijeći bid, ovo je naravno wild guess.

Zanimljiva teorija, volio bih da se u ovu raspravu uključe stariji i iskusniji forumaši možda zajedničkim snagama dođu do zaključka.

Inače odavno nije bačena nikakva konstruktivna i zanimljiva analiza na ovoj temi.

Ja bih nešto i započeo ali sam još poletarac.

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Ajmo SLK,Geronimo,Plavi i ostali znalci pišite nešto.

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Nema se tu kaj pisat, probaj procjenit cikluse i trguj.
Drugo je sve dugoročno, ulovi poziciju i zaboravi na burzu dve tri godine i nemaš brige.

Jednom rječju psihologija, pogotovo u zadnjih pola sata kada počnu curiti svakojake vijesti, uglavnom negativne i nabrijavanje. I tako iz dana u dan…

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Drugo je sve dugoročno, ulovi poziciju i zaboravi na burzu dve tri godine i nemaš brige.
[/quote]

Je sam sve to rečeno i učinio i to je ispravan stav.

Uvijek se ima šta za pisati i za raspravljati.

Forum služi da se iz njega uzmu neke smjernice i da se ponešto nauči u razmjeni iskustava.

Nekad je ovdje bilo sjajnih znalaca i analitičara od kojih se dalo štošta naučiti.

Danas imamo samo druk-prepucavanja.

Sve je manje kvalitetnih postova jer pravi znalci ne žele bacati ———-

Bisere pred svinje

Kako se neki fond istovaruje na Atpl , Igh , Dlkv , Ingr

Inaće, US u malom minusu i idu prema +

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

[/quote]
Tako je.
Samo kaj puno njih ne shvaća da na našoj burzi više nebudu tržili kao do 2008., pa nemaju živaca čekati te su im svi živi pa čak i mrtvi, krivi kaj burza pada.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ma ne istovaruje se nitko, to je samo privid trgovanja.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Pozivam sve one ljude koji su svojim postovima i ljubavlju izgradili ovaj forum da se opet malo aktivnije pridruže pisanju.

Pitanje je zašto padamo, sjetimo se da npr. prije izbora svi su bili uvjereni da padamo zbog moguče pobjede SDp-a, a zapravo su OMF izlazili iz OIF.

Ne nasjedajte na provokacije – netko se neselektivno iskrcavao po bidu 2 dana, moguče da neki OIF prodaje, ili može bit nešto drugo. Umjesto trkeljanja bolje energiju uložiti da se sazna što se zaista zbiva

Mogu ja?
Fond menadžeri su se vratili sa mora i moraju rasprodavati dionice kako bi namirili zahtjeve za isplatama udjela.
Onda su mali dioničari vidjeli da je probijena donja strana simetričnog trokuta, pa su se i oni počeli iskrcavati. Sada će se početi iskrcavati i pokoji zakašnjeli trejder, a onda počinju margini i knock outs.
Zadovoljan prijatelju? [rolleyes]

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Jedno je sigurno nije dobro

Crobex Ukupni promet Redovni promet Institucionalni promet Prijavljeni promet
3.536,15 -1.54% 207.263.124,89 kn 38.541.844,02 kn 138.246.280,87 kn 30.475.000,00 kn

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

New Report

Close