Probudili se danas investitori ,a šta nas tek čeka narednih dana.
Nisu se to investitori probudili…oni su uvjek budni, ovo neko drugi lupa po bidu!
Vidim na forumu je došlo do depresije, defetizma, očaja, 100 se dijeli za defetističke postove. Nije valjda da je kapitulacija blizu? [wink]
Ovo pisanje i zastrašivanje kad pročita neko djete ima da pita roditelje oćemoli umrijeti u jadu i bjedi za koji dan daj ljudi malo se saberite vrlo dobro znate kao i ja da ovo rušenje cijena je plansko timski rad naših menađera sa dopuštenjem HANFE da se cjene minimaliziraju što više jer pare od INE treba vratit u dionice ali ne po ovim cjenama to znači da naši veliki domoljubi ( banditi) mogu kupit za siću i da mogu reći kako su kupnjom dionica se obogatili da nitko nebi rekao slučajno da su štogo ukrali cjelu godinu govorimo kako nas banda plaćka evo to nam je dokaz sad ovih dana ti razbojnici morat će i prodat dionice a tada će one rast zato nedajte svoje toj bandi
Ma dajte prestanite pričati o nečemu što nerazumijete. Hrvatski izvoz pokriva 85% uvoza. To je činjenica.- turizam, velike uslužne kompanije koje izvoze svoje usluge (ernt, igh, ingr, atpl,….itd…)
Što, oni nisu izvoz???
Vratite ekonomiju ekonomistima…..!!!
[/quote]
Ovo nominiram za jedan od najsmiješnijih postova ove godine.
Čovjeku je turizam izvoz, a ernt,igh,ingra i atpl su mu kompanije koje se bave uslužnim djelatnostima.
Majko mila
[rolleyes]
[/quote]
nego što je turizam???
Nego što je atpl, ernt….???
Ti ćeš mene nominirat….? Gle čovječe, iz države gdje su svi doktori, stomatolozi, inženjeri, piloti postali ekonomisti preko noći ti mene našao učiti o osnovama ekonomije…..
Pitanje je zašto padamo, sjetimo se da npr. prije izbora svi su bili uvjereni da padamo zbog moguče pobjede SDp-a, a zapravo su OMF izlazili iz OIF.
Ne nasjedajte na provokacije – netko se neselektivno iskrcavao po bidu 2 dana, moguče da neki OIF prodaje, ili može bit nešto drugo. Umjesto trkeljanja bolje energiju uložiti da se sazna što se zaista zbiva
Pitanje je zašto padamo, sjetimo se da npr. prije izbora svi su bili uvjereni da padamo zbog moguče pobjede SDp-a, a zapravo su OMF izlazili iz OIF.
Ne nasjedajte na provokacije – netko se neselektivno iskrcavao po bidu 2 dana, moguče da neki OIF prodaje, ili može bit nešto drugo. Umjesto trkeljanja bolje energiju uložiti da se sazna što se zaista zbiva
Onak na prvu, INA nas je dokrajčila….
moze li komentar upucenijih otkud toliki institucionalni promet skoro 140 milja dali nam to moze stogod pomoci ili odmoci tj kaj je ko kupil ili prodal
hvala
Znam što se zbiva, zajebavaju nas, tako to ide, pitaj gazdu ako ne vjeruješ.
Bilo bi dobro da saznamo.
Moje je mišljenje ovakvo: Naravno da naši fondovi prate vanjska zbivanja, i da neće ići u dizanje tržišta prije nego sve stvore uvjeti za to, no niti pad im nije u interesu.
No oni obično čekaju neki lažni trigger da kamufliraju svoje prljave poslove ( tipa izvlačenje love OMF-ova iz OIF )
Recimo da neki bankovni OIF prodaje dionice svom OMF-u jer mora, a OMF kaže, OK, al 5% niže pa da iskoristimo i postijeći bid, ovo je naravno wild guess.