evo malo humora za ublažiti ovo loše raspoloženje na burzi
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=2026&pg=86
Države bivše Jugoslavije skupile 96 milijardi eura duga, Hrvatska najzaduženija
"Po visini duga Hrvatskoj je blizu Slovenija sa 30,7 milijardi eura, no s obzirom da je vrijednost slovenskog izvoza dosegla 19,3 milijardi eura, a da slovenski izvoz pokriva 80 posto uvoza, Slovenija znatno lakše servisira svoje obveze od Hrvatske. Hrvatski izvoz ne pokriva niti polovinu uvoza, a učešće duga u bruto domaćem proizvodu je zabrinjavajućih 87,8 posto".
Katastrofa.
I onda se neki ovdje pitaju zašto ne idemo up,up i zašto Crobex pada, i zašto itd.itd.
Republika Hrvatska-Može li gore?
Koliki dio "pada" na uvoz automobila koji je svake sve veći?
Koliki dio "pada" na uvoz automobila koji je svake sve veći?
Ma dajte prestanite pričati o nečemu što nerazumijete. Hrvatski izvoz pokriva 85% uvoza. To je činjenica.- turizam, velike uslužne kompanije koje izvoze svoje usluge (ernt, igh, ingr, atpl,….itd…)
Što, oni nisu izvoz???
Vratite ekonomiju ekonomistima…..!!!
A što to netko ne razumije, ljudi se razbacuju s brojkama, a uvijek je bitna ragranatost tih brojki, kao što rekoh čista psihologija uvjeravanja, bez obzira na činjenice.
Države bivše Jugoslavije skupile 96 milijardi eura duga, Hrvatska najzaduženija
"Po visini duga Hrvatskoj je blizu Slovenija sa 30,7 milijardi eura, no s obzirom da je vrijednost slovenskog izvoza dosegla 19,3 milijardi eura, a da slovenski izvoz pokriva 80 posto uvoza, Slovenija znatno lakše servisira svoje obveze od Hrvatske. Hrvatski izvoz ne pokriva niti polovinu uvoza, a učešće duga u bruto domaćem proizvodu je zabrinjavajućih 87,8 posto".
Katastrofa.
I onda se neki ovdje pitaju zašto ne idemo up,up i zašto Crobex pada, i zašto itd.itd.
Može li gore? Može.
Pričekaj da vidiš slabljenje kune. Rohatinski i kompanija još kako tako drže kunu ali dokle?
Kad krene slabljenje kune ili dizanje kamata onda će biti drž gaće!
Eto i ja imam stambeni kredit i sa zebnjom očekujem jesen. Hipotekarna kriza u Americi
će biti mačji kašalj naspram onoga što čeka nas kada banke povise kamate a prezaduženi
građani to više ne mogu plačati. Već sada je tržište nekretnina paralizirano a tek kada krenu
zapljene biće belaja. Baš me zanima kome će to banke prodati stanove koje su uzimali pod
hipoteku za cijenu 2000-2500 po kvadratu?
U Hr. uvijek može gore [angry]
Za ovu katastrofu od tržišta ne treba tražiti izgovor u bdp, infl, kreditnim krizama vani, nego u zakonitom fin. inžinjeringu poslije događanja naroda ( HT )i etničkom čisćenju TK koje su proveli naši vrli "financijaši" potpomognuti rodijaštvom!
Sada smo lijepo preveslani od "svojih" te prepušteni samo sebi i uredno padamo u bunar, samo se pitam da li ima vode na dnu da ublaži pad ili ćemo se razbiti ko p…?
Bio mi je prijatelj u Kanadi, pa priča čovijek da za 100$ (460kn)voziš puna kolica hrane iz supmarketa,
lit. benzina je 4kn, novi passat je oko 18000eur a brod od 12m kupuješ za 15-20000eur…a mi pjevamo "lijepa naša hrvatska, hrvatska…" , a biti će nam još lijepša kada uđemo u EU!
Živio HDZ!!!
Kamate su već porasle, a još će ići gore. Pustite Vi Rohatinskog, lako za njega, što ćete Vi kad Vam dođu režije, škola, voda struja, plin, benzin, porez, prirez, kazne za pogrešan parking, a plaća kasni!!!!
Što ćete Vi??
[bye]
Ma dajte prestanite pričati o nečemu što nerazumijete. Hrvatski izvoz pokriva 85% uvoza. To je činjenica.- turizam, velike uslužne kompanije koje izvoze svoje usluge (ernt, igh, ingr, atpl,….itd…)
Što, oni nisu izvoz???
Vratite ekonomiju ekonomistima…..!!!
[/quote]
Ovo nominiram za jedan od najsmiješnijih postova ove godine.
Čovjeku je turizam izvoz, a ernt,igh,ingra i atpl su mu kompanije koje se bave uslužnim djelatnostima.
Majko mila
[rolleyes]
Kolege držte gaće kriza tek dolazi
Možda.
Uz dobro ulaganje na dnu, za nekoliko godina ću se jako obogatiti.
[cool] [cool] [cool]