Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I ja očekujem odbijanac sutra, ali ako potegne jače prema gore moglo bi doći do jačeg iskrcavanja onih koji će iskoristiti prvu dobru priliku da pobjegnu u cash a to bi onda opet moglo bacit cijelo tržište i niže nego danas.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Koliko god mi možda odgovaralo da tržište još malo padne, ne previše, čini mi se da je kraj dana dao naslutiti što bi se sutra moglo događati.Naime vidljivo je da je na podosta dionica počelo zatvaranje prema gore, ZABA , KOEI, itd. , obično kada veliki igrači ( fondovi ) ” odluče ” da je ” vrijeme “, ponestane bidova u potpunosti , a kamoli da ima skidanja sa askova.Vidjet čemo sutra , možda bude odbijanac prema gore, odnosno povratak na razine od jučer , što mi se čini dosta izglednim, a možda se i varam.

Ja isto mislim, da bi sutra burze već mogle bit u zelenom iz istih razloga ko citirani kolega.
[smiley2]

I ja očekujem odbijanac sutra, ali ako potegne jače prema gore moglo bi doći do jačeg iskrcavanja onih koji će iskoristiti prvu dobru priliku da pobjegnu u cash a to bi onda opet moglo bacit cijelo tržište i niže nego danas.

bojim se da se slazem sa gore citiranim kolegom i skromno mislim da bi sutra otpor mogao biti bitno jaci od podrske

two bad....milosh dead

Loše će biti ako dođe do povlačenja stranih ulagača i fondova s naše burze.

Oni koji su to namjeravali već su i učinili u zadnjem kvartalu prošle i početkom ove godine. Slovenci su sada najveći strani ulagači ali njima je u interesu da brane pozicije. Situacija je sada bitno drugačija (puno bolja) nego u proljeće 2005.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

ja bi se složio i sa kolegom plavim i optimistom i vodoinstalaterom …
ako pogledamo krivulju crobex indexa vidi se da sa današnjim padom smo točno na pravcu koji označava trend crobexa u zadnjoj godini dana … iako je zadnja dva mjeseca rasto crobexa bio jako snažan, to ne znači da je došlo do “prevelikog” rasta tj rasta koji je neodrživ tj. nema temelje u činjenicama tj. fundamentima i dr …
taj rast u zadnja 2 mjeseca je došao nakon stagnacije crobexa od 4 mjeseca ! .. znači crobex je 4 mjeseca bio oko vodoravnog supporta … i tek danas smo negdje na pravcu jednogodišnje tendencije … ako uzmemo uobzir činjenicu koliko je novog kapitala ušlo na tržište , dobro ušle su i neke nove dionice , to sve pokazuje da ne bi trebalo doći do zastoja u daljnjem rastu indexa …. u prilogu i slika na kojoj sam to malo ilustrirao ….
[smiley2][smiley2][smiley8]

a di ćeš šetet,oko moje , pa da se zajedno tješimo,meni su slične prognoze ka tebi , može bit da će mo nać rješenje,tebi i svima na forumu sasmo strpljenja,STRPLJEN SPAŠEN

Loše će biti ako dođe do povlačenja stranih ulagača i fondova s naše burze.

Zašto bi došlo do povlačenja, može biti samo obrnuto a tako će i biti.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

avax10: ” Loše će biti ako dođe do povlačenja stranih ulagača i fondova s naše burze. ” Oni koji su to namjeravali već su i učinili u zadnjem kvartalu prošle i početkom ove godine. Slovenci su sada najveći strani ulagači ali njima je u interesu da brane pozicije. Situacija je sada bitno drugačija (puno bolja) nego u proljeće 2005.

Ne može se to tako gledati, točno je da je ovih dana situacija bitno drugačija, ali zato jer ovakav svjetski pad burzi godinama nije zabilježen i imat će sigurno velike reperkusije na ulagačku politiku stranih fondova (pa i slovenskih u Hrvatskoj), ali i inozemnih u Sloveniji itd.
Burze fukcioniraju na principu spojenih posuda i kad se Billu trese burza u SAD-u, Bruce Leeu u Kini itd. onda se to sve više osjeća i kod nas.
Ali nije mi namjera nikoga u bilo što uvjeravati, svatko neka misli i odlučuje svojom glavom.

Ignore: KressoM, delux

Šangajska burza je rasla nekih 150% prošle god.tako da to nije mjerilo za daljnja događanja,a i to je komunistička zemja pa su se malo investitori preplašili,oni šalju račun za svaki ispaljeni metak,ali opet njihov BDP raste po stopi 10% god pa im se već danas index dignuo3,5%,znači da se lagano stabilizira.Kod nas ne vidim baš nekog mjesta panici,može još malo pasta,onda stabilizacija,zauzimanje pozicija i idemo gore,moje dionice su kvalitetne pa ne kuže korekciju.

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

. “ Ne može se to tako gledati, točno je da je ovih dana situacija bitno drugačija, ali zato jer ovakav svjetski pad burzi godinama nije zabilježen i imat će sigurno velike reperkusije na ulagačku politiku stranih fondova (pa i slovenskih u Hrvatskoj), ali i inozemnih u Sloveniji itd.

Slabo ili površno pratiš burzovne indekse. Za domaću zadaću prouči kretanje nekoliko burzovnih indexa (npr: ATX, WIG, NIKKEI, DJI) prošle godine za vrijeme “redovne” korekcije (od 10.5. – 30.6) pa ćeš vidjeti da ti tvrdnja ne stoji. Razlika je samo što su “redovne” korekcije bile manje-više očekivane samo se nije znao točan datum a ovo je došlo takvom silinom i iznenada da su Ameri ostali zabezeknuti i nisu se odmah snašli jer obično su oni ti koji “isplaniraju” izvlačenje profita na nekom burzovnom trgu.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Ne treba puno mudrovati i dijeliti lekcije o domaćim zadaćama, ima sve lijepo na netu:

Kolaps na Wall Streetu, veliki pad dionica

Već drugi dan svjetske burze doživljavaju pad vrijednosti dionica kakav se ne pamti od 11. rujna 2001. godine, a kriza prouzročena rekordnim padom dionica na šangajskoj burzi je sinoć izazvala i kolaps računalnog sustava na Wall Streetu.

Vrijednost dionica na burzi u New Yorku u utorak je zabilježila najveći pad u jednom danu od terorističkih napada 11. rujna 2001., uz pad indexa industrijskih dionica Dow Jones za rekordnih 416 bodova, što se povezuje s globalnom zabrinitošću da gospodarstva SAD i Kine posrću, kao i da su cijene dionica prenapuhane. Strmoglavi pad tržišta, kao globalno širenje tog pada, signaliziraju moguću korekciju nakon dugog razdoblja stabilnog rasta tržišta dionica koje nije bilo uzdrmano takvim hirovitim danom trgovanja već nekoliko godina, ocjenjuje u izvješću Associated Press…..
Široka i agresivna prodaja američkih dionica trajala je cijelo
poslijepodne nakon porasta zabrinutosti za gospodarstvo SAD, kreditna tržišta i procjenu vrijednosti dionica, objašnjava u srijedu Financial Times.
Tijekom dana index Dow Jones pao je za čak 546.20 bodova ili 4.3 posto, ali se krajem trgovanja nešto oporavio i zaustavio se na minusu od 416.02 bodova ili 3.29 posto, na konačnih 12.216 bodova.
To je bio najgori pad Dow Jonesa od 17. rujna 2001. prvog dana trgovanja nakon terorističkih napada na SAD, kada je pao 684.81 bod ili 7.13 posto.
Pad je zahvatio sve sektore tržišta i u utorak je u vrijednosti
američkih dionica ukupno izgubljeno 632 milijarde dolara
, prema izračunu Standard & Poor’s Corp…..

Ignore: KressoM, delux

Nekako mi se čini da se želi nas Croate toliko zbližiti s tim meni dragim Kinezima u trenucima njihove patnje,možda bi bilo dobro povesti kakvo izaslanstvo da im se izrazi sučut,nešto bi se moralo učiniti,ja sam danas otvorio konzervu, a iz nje iskočio mali Kinez..150% u god.možda ipak da mi njima čestitamo,mogli bi s tom dobiti kupiti cijelu Zagr burzu.

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

New Report

Close