alesar:
”
malo prije na HRT-u u emisiji Poslovni klub, rekoše kako euforija investitora još uvjek traje, a po svemu sudeći potrajat će u znaku strelovito rasta i ovaj tjedna (deveti za redom….)
”
Ajme, evo i trećeg koji gleda poslovni klub. sad vas već ima trojica u hrvatskoj. dva forumaša i đuro tomljenović himself. bez uvrede naravno…[smiley1]
Ja gledam samo pocetak, oni tzv. komentari – žalopojke, fale samo još gusle. [smiley2]
mi hrvati ćemo se i dalje morati grbiti za ostatkom svijeta, Pa evo npr. 8.789,70 % -1,35. a oni se prave da su kao tobože neovisni i tako to. To što kina prdne a ostatak svijeta oma koristi i pokušava opravdati porezne izdatke gubicima i tako jamiti si malo to je, pa u najmanju ruku očekivano. Malo me čudi što znalac znanac izjavljuje da ovo nije bilo za predvidjeti, a dok je on još čorio pola je svjetskih financijskih tržišta srozano pa mi nije jasno to i molim ga da me izvijesti o svim faktorima iznenađenja. Mora se priznati da se New York ipak dobro iščupao iz kineskih zavrzlama [url=”http://www.finanztreff.de/ftreff/kurse_listen.htm?sektion=DJ&awert=amerika&u=0&k=0″%5DDOW%5B/url%5D.
Ako su tržišta ovih par godina funkcionirala s kineskim gospodarstvom koje im puše za vrat neće valjda biti tako teško sjetiti se kako se to radilo bez kineza.
ne budite glupi i ne prodajte dionice nego čekajte. sutra će biti toplo pa se malo prošetajte gradom. proljeće dolazi…tko je mudro investirao ne mora se brinuti, a tko je kupovao na vrhuncima cijena očekujući nove rastove, e taj će morati posebno strpljenje pokazati. zato samo hrabro i NE PRODAJTE DIONICE. Naravno, polako dokupljujte jer nikad se ne zna koliko će ovo trajati. Možda par dana, a možda i mjesec dana.
ne budite glupi i ne prodajte dionice nego čekajte. sutra će biti toplo pa se malo prošetajte gradom. proljeće dolazi…tko je mudro investirao ne mora se brinuti, a tko je kupovao na vrhuncima cijena očekujući nove rastove, e taj će morati posebno strpljenje pokazati. zato samo hrabro i NE PRODAJTE DIONICE. Naravno, polako dokupljujte jer nikad se ne zna koliko će ovo trajati. Možda par dana, a možda i mjesec dana.
mislim da ću biti među onima koji će sutra šetati
i gledati izloge a ne grafove i cijene…mislim da u portfelju imam dobre dionice koje se ne isplati prodavati….
sretno sutra svim
bye!
kako ono ide s linkovima bez cijele adrese već da ona bude u jednoj riječi u tekstu….? da vidimo Vaš link
evo ponovo pratim cnbc i ameri se oporavljaju…zeleni se
Ali nothing spectacular.
Treba vidjeti kako ce englezi otvoriti.
MA pisem gluposti.
Korekcija ovisi o nama i nikome drugome.
Imam OK dionice.
MIslim da sam siguran.
pozdrav
ne znam zasto sada takva panika i cudjenje, pa korekcija je bila ocekivana, o tome smo raspravljali prije par tjedana (krajem sijecnja, odnosno pocetkom veljace)
osobno sam je ocekivao u veljaci, ali bilo je tesko predvidjeti kada, i naravno koliko ce trajati (to sam pitao kolegu mreicha, ali eto, nisam odbio odgovor [smiley3])
ok, korekcija nije izravan proizvod naseg trzista, nego globalnog efekta, ali ona bi se neminovno dogodila, ako ne sada, onda za par tjedana, ostaje pitanje koliko ce trajati i koliko ce ici dolje, no cini mi se da nece biti intenzivnija (naravno, mozda sam potpuno u krivu)
u svakom slucaju, ako potraje i pad bude jaci, bit ce to dobra prilika za upad u dionice koje se misle imati dulje razdoblje, a imale su (ili su bile u fazi) rasta
pozdrav
Korekcija kod nas bila je sada neminovna i očekivana zbog napumpanog tržišta i pretjeranih cijena velikog broja dionica. Dogodilo se da je korekcija kod nas došla istovremeno s korekcijom na svjetskim burzama, ali to nipošto nije plus za nas, jer bi posljedice mogle biti jače i dugotrajnije nego što bi bile da je korekcija oganičena samo na naše burze. Loše će biti ako dođe do povlačenja stranih ulagača i fondova s naše burze.
Tko želi sada kupovati neka dobro odvagne svaku odluku o eventualnoj kupnji jer vijesti na TV-u i novinama o padu svjetskih burzi (a i naših) zvuče vrlo loše, a mnogo je malih ulagača koje će to pokrenuti na rasprodaju dionica.
Odmah da napišem da sam u kešu 70% ali moje pisanje nema veze s time, samo iznosim svoje mišljenje radi puno malih ulagača koji su se tek uključili na burzu.
evo ponovo pratim cnbc i ameri se oporavljaju…zeleni se
A cijeli dan im se vrtio logo “prepare for the bear” i medvjeđa šapa pored toga [smiley7]
Koliko god mi možda odgovaralo da tržište još malo padne, ne previše, čini mi se da je kraj dana dao naslutiti što bi se sutra moglo događati.Naime vidljivo je da je na podosta dionica počelo zatvaranje prema gore, ZABA , KOEI, itd. , obično kada veliki igrači ( fondovi ) ” odluče ” da je ” vrijeme “, ponestane bidova u potpunosti , a kamoli da ima skidanja sa askova.Vidjet čemo sutra , možda bude odbijanac prema gore, odnosno povratak na razine od jučer , što mi se čini dosta izglednim, a možda se i varam.