Je li ovo rekordna mizerija od prometa?
kažu da je…
Zagrebačka burza: Novi negativni rekord u količini prometa
http://www.limun.hr/main.aspx?id=323082
Prije točno 3 godine bio je i niži.
vidim svako malo novi fond se otvara,,poneki se gase….ovi novi malo pretjerali sa naknadama…vidim zaradili vlasnici fondova i na izvlacenju udjela….
Po prometima se polagano vraćamo u 2005-tu …. sve bolje i bolje, izgleda da nas bude
INA dokrajčila……. ak se nastave udjeli iz fondova povlačit neznam kak bu to završilo..
ako sam dobro shvatio mađari moraju inu platiti u kunama…stoga, između ostalog posoje aprecijacijski pritisci na kunu te joj vrijednost raste (dok HNB ne smanji i vrati na normalu)…no, što će se s tečajem kune dogoditi kad i ako prodaja bude izvršena? hoće li ona ostati na tim povišenim razinama ili će Rohatinski braniti tečaj kune na sadasnjim razinama…trebamo li se bojat za kunu?
-bio sam danas s ivanom
-sve vas je pozdravila
-prodavao sam joj fore
-ona ih je kupovala
-jedino njoj sam ih mogao porodavat
-ona kupuje kad niko nece
ja volim ovu igru
Po prometima se polagano vraćamo u 2005-tu …. sve bolje i bolje, izgleda da nas bude
INA dokrajčila……. ak se nastave udjeli iz fondova povlačit neznam kak bu to završilo..
Pa normalno kad im je to jedina para.
Krediti se više ne dižu zbog visoke kamate, a pad vrijednosti fondova tjera udjelničare da dižu svoj cash. Ovo je tek mali prdac, s obzirom šta bi moglo biti.
Uskoro će 50.000kn vrijediti više nego stan i auto na kredu. Vidjet ćete.
vidim svako malo novi fond se otvara,,poneki se gase….ovi novi malo pretjerali sa naknadama…vidim zaradili vlasnici fondova i na izvlacenju udjela….
Ukida se fond AC Balkan i pripaja AC Rusiji. Mislim da i oni MP fondovi su zreli za spajanje u jedan. Njihova 3 fonda nemaju skupa 15 milja kuna imovine.
Slična situacija je i sa Platinuim fondovima.
Ukida se fond AC Balkan i pripaja AC Rusiji. Mislim da i oni MP fondovi su zreli za spajanje u jedan. Njihova 3 fonda nemaju skupa 15 milja kuna imovine.
To je normalno i poželjno. Nije bilo normalno da mala zemlja kao naša s ovako malim tržištem ima toliki broj fondova. Snaga svakog takvog fondića bila je minorna, a izloženost rizicima tržišta prevelika. Ovako će doći do pripajanja malih fondova velikima i stabiliziranja fondovske industrije, što je preduvjet njihova opstanka, pogotovo u kriznim vremenima. Najvažnije je da niti jedan fond ne bankrotira jer bi to značilo gubitak povjerenja ulagača i lančane reakcije, a ovako zamotano u celofan "spajanja i pripajanja" ne izaziva paniku niti masovni egozodus ulagača.
To je normalno i poželjno. Nije bilo normalno da mala zemlja kao naša s ovako malim tržištem ima toliki broj fondova. Snaga svakog takvog fondića bila je minorna, a izloženost rizicima tržišta prevelika. Ovako će doći do pripajanja malih fondova velikima i stabiliziranja fondovske industrije, što je preduvjet njihova opstanka, pogotovo u kriznim vremenima. Najvažnije je da niti jedan fond ne bankrotira jer bi to značilo gubitak povjerenja ulagača i lančane reakcije, a ovako zamotano u celofan "spajanja i pripajanja" ne izaziva paniku niti masovni egozodus ulagača.
[/quote]
nije toliki problem u broju fondova, koliki je problem u broju ljudi koji imaju kvalitete da bi mogli biti fond manageri, risk mangeri i sl….