Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas sam uhvatio nešto MIV oko 9000, kad se neko preplašio.Drugi stavio sam niže, a sumnjam, da će kaj uljetet.Rasprodaja se bliži kraju.[smiley2]

Minusi na burzi[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Moje dionice tek trebaju rasti.

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

mislim da će neke dionice još dugo biti u minusu…..
čisto da ne mislite da će sutra sve biti o.k. ……

Korekcija je tek počela (jučer). Nastavak će uslijediti uz kraće oporavke tržišta.

Ignore: KressoM, delux

najgori scenari bi bio da se produlji do kraja ovoga tjedna .

VEĆ drugi dan svjetske burze doživljavaju pad vrijednosti dionica kakav se ne pamti od 11. rujna 2001. godine, a kriza prouzročena rekordnim padom dionica na šangajskoj burzi je sinoć izazvala i kolaps računalnog sustava na Wall Streetu.

Jučer je Shanghai Composite, indeks vrijednosti dionica na glavnoj kineskoj burzi, doživio nezapamćeni pad od 9 %, kojega mnogi analitičari tumače špekulacijama o tome da kineske vlasti nastoje “ohladiti” kinesku ekonomiju čiji bi rast BDP-a mogao dovesti do “pregrijavanja”.

Kolaps šangajske burze, gdje je prema procjenama u jednom danu “isparilo” preko 140 milijardi dolara, izazvao je lančanu reakciju ne samo na azijskim nego i na europskim, a konačno i na američkom tržištu.

Na Wall Streetu su loše vijesti s Dalekog istoka koincidirale s upozorenjem Alana Greenspana, bivšeg predsjednika Federalnih rezervi, o mogućem povratku recesije u SAD, kao i brigama o padu vrijednosti nekretnina.

To se odrazilo u padu indeksa Dow Jones od 412,06 bodova ili 3,29 %. Indeks S&P 500 je pao 3,47 %, a naknadno je objavljeno da se zbog kvara računalnog sustava vrijednosti dionica, odnosno njihovi indeksi, nisu pravilno izračunali.

U svakom slučaju, to su najveći gubici od krize koju su izazvali napadi 11. rujna 2001. godine. Posebno su teško pogođena nova tržišta gdje će, prema ocjeni analitičara, spektakularni rast dovesti do još spektakularnog pada. Ruski RTS bilježi pad od 3,3 %, brazilski Bovespa od 6,6 %, dok je indeks turskih dionica pao za 4,8 % u jednom danu.

Na njujorškoj burzi je, pak, kriza posebno teško pogodila dionice vodećih banki, dok se svuda bilježi rast vrijednosti državnih obveznica.

Ovog jutra se šangajska burza blago oporavila, ali je porast vrijednosti jena zato teško pogodio japansku burzu gdje je vrijednost indeksa Nikkei pala za 3,56 %.

Nastavak negativnih trendova se bilježi na malezijskoj burzi, s najvećim padom u posljednjih šest godina, a slično je i na seulskoj burzi.

-prenosi index.hr

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije

Gledam CNBC na netu, svi sektori osim auto industrije u padu, NYSE otvara u zelenom

pozdrav svima…..

evo nesto amaterski…u trenutcima korekcije (kao sada), najbolje kupovat, i to podcijenjene kapitalce….
koliko god trajala i koliko god jaka bila (korekcija), te vrijednosti se brzo vrate, i opet smo u plusu….
amaterski…..

Moderatora treba zabranit!!!

U Europi je stanje otprilike kao kod nas najviše je pao stockholm (1,5%) ,Šangai se vratio 4 % (jučer je pao 8%)..nasdaq je -0,41%,DJIA je -0,22%…

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

pozdrav svima….. evo nesto amaterski…u trenutcima korekcije (kao sada), najbolje kupovat, i to podcijenjene kapitalce…. koliko god trajala i koliko god jaka bila (korekcija), te vrijednosti se brzo vrate, i opet smo u plusu…. amaterski…..

I da krahira burza,za par godina si na starom,možda i više….U korekciji nadokupljuješ one dionice u koje vjeruješ i to je to.. U biti korekcija je odlična stvar ako je znaš iskoristiti…

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Prvi val dolje je iza nas. Dosta njih je izvisilo i sada čekaju oporavak da se iskrcaju. Mislim da se ne treba žuriti kupovati po asku. Biti će još toga na bidu.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

New Report

Close