Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ti thompson trgujes izgleda iskljucivo pomocu inside informacija, svaka cast, podijeli koju na forumu [rolleyes]

ZAGREBACKA BURZA NE SMIJE PASTI!

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

Sačekajmo sa izvještajem za mirovince. Moguće da se novac samo prelio iz OIF-ova u mirovince. Mirovinci su bili jako aktivni i srpnju.

Sad i ja gledam izvješće OMF-ova i da, izgleda da su mirovinci dobrim dijelom amortizirali odljev kapitala iz OIF-ova.
Ukupna neto imovina OIF-ova se smanjila 819 mil kn, a ukupna neto imovina OMF-ova se povećala 583 mil.
Smanjenje imovine OIF-ova je išlo uglavnom na račun inozemnih ulaganja, a OMF-ovi su povećali izloženost dionicama i sada su direktno izloženi 22,5%. 30% je max. dozvoljeno.
Ovo povećanje izloženosti je u direktnoj vezi sa povećanjem cijene INA-e(cijena INA-e je porasla 15%).
AZ, PBZ i Plavi OMF imaju ukupno 426.432 dionice INA-e, ili 1,262 mlrd. kuna, što je 28% ukupne izloženosti OMF-ova hr dionicama. Da cijena INA-e nije rasla i ako pretpostavimo da nisu u postotcima mnogo povećali u portfelju INA-u u srpnju imovina bi im bila oko 166 mil kn manja, tj. ukupno povećanje ukupne neto imovine OMF-ova bi bilo umjesto 583mil 417mil. kuna. Ako uzmemo da je crobex porastao zanemarivih 1,1% možemo reći da oko 400 mil. svježih kuna svaki mjesec prispije u OMF-ove.
4 fonda su stekli uvjete ili za pripajanje ili likvidaciju, a još ih je dosta na samom pragu.
Da nije priče sa INA-om znalo bi se kako će sve ovo se nastaviti.
OMF-ovima mislim da odgovara da drže cijenu na 2900, čak i ako cijena završi na nižim razinama. Razlog? Ako i kupe koju dionicu skuplje, oni su se INA-om davno nakrcali i cilj im je postići što veću cijenu po kojima bi je frknuli iz portfelja. U postotcima ovo što kupe po 2900 je zanemarivo u odnosu koliko je imaju otprije dok su možda kupovali i po 1690. A poneki mali dioničar koji nasjedne na stav da oni koji kupuju po 2900 sigurno znaju što rade je čini mi se ipak kolateralna žrtva u igri velikih.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

heh opr pozdrav

Naravno, važna je prosječna cijena trgovanja, čista matematika.

Fondova mi nije žao kao i nihovih lopova menađera ,koji su navlačili male dioničare na kupnju pojedinih dionica dok su se oni istovarali.Neka se gase ,to su i zaslužili

Fondova mi nije žao kao i nihovih lopova menađera ,koji su navlačili male dioničare na kupnju pojedinih dionica dok su se oni istovarali.Neka se gase ,to su i zaslužili

Manageri su dobro prošli u cijeloj priči, ako fond propadne nastradat će samo dio malih dioničara. Bilo bi bolje da se riješi situacijna tako da npr. Zaba pripoji sebi te fondove, tako da se zadrži koliko toliko povjerenje ulagača.

Manageri su dobro prošli u cijeloj priči, ako fond propadne nastradat će samo dio malih dioničara. Bilo bi bolje da se riješi situacijna tako da npr. Zaba pripoji sebi te fondove, tako da se zadrži koliko toliko povjerenje ulagača.

[/quote]

I spriječila panika.
[huh]

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Sačekajmo sa izvještajem za mirovince. Moguće da se novac samo prelio iz OIF-ova u mirovince. Mirovinci su bili jako aktivni i srpnju.

Sad i ja gledam izvješće OMF-ova i da, izgleda da su mirovinci dobrim dijelom amortizirali odljev kapitala iz OIF-ova.
Ukupna neto imovina OIF-ova se smanjila 819 mil kn, a ukupna neto imovina OMF-ova se povećala 583 mil.
Smanjenje imovine OIF-ova je išlo uglavnom na račun inozemnih ulaganja, a OMF-ovi su povećali izloženost dionicama i sada su direktno izloženi 22,5%. 30% je max. dozvoljeno.
Ovo povećanje izloženosti je u direktnoj vezi sa povećanjem cijene INA-e(cijena INA-e je porasla 15%).
AZ, PBZ i Plavi OMF imaju ukupno 426.432 dionice INA-e, ili 1,262 mlrd. kuna, što je 28% ukupne izloženosti OMF-ova hr dionicama. Da cijena INA-e nije rasla i ako pretpostavimo da nisu u postotcima mnogo povećali u portfelju INA-u u srpnju imovina bi im bila oko 166 mil kn manja, tj. ukupno povećanje ukupne neto imovine OMF-ova bi bilo umjesto 583mil 417mil. kuna. Ako uzmemo da je crobex porastao zanemarivih 1,1% možemo reći da oko 400 mil. svježih kuna svaki mjesec prispije u OMF-ove.
4 fonda su stekli uvjete ili za pripajanje ili likvidaciju, a još ih je dosta na samom pragu.
Da nije priče sa INA-om znalo bi se kako će sve ovo se nastaviti.
OMF-ovima mislim da odgovara da drže cijenu na 2900, čak i ako cijena završi na nižim razinama. Razlog? Ako i kupe koju dionicu skuplje, oni su se INA-om davno nakrcali i cilj im je postići što veću cijenu po kojima bi je frknuli iz portfelja. U postotcima ovo što kupe po 2900 je zanemarivo u odnosu koliko je imaju otprije dok su možda kupovali i po 1690. A poneki mali dioničar koji nasjedne na stav da oni koji kupuju po 2900 sigurno znaju što rade je čini mi se ipak kolateralna žrtva u igri velikih.
[/quote]

oduvijek sam vjerovao u tebe [kiss] [kiss]

evo ti jos malo za razmisljanje i analiziranje:

1-ako su neki fondovi vec riknuli, a drugi pred kljucem u bravu, gdje je nestao onaj domino-efekt o kojem trubite i na brlogu i ovdje i kojeg cekate kao ozeblo sunce?
kao mi "ratnici svjetla " prodaju INE? [lol]

2-korist od odlaska INE bit ce dvostruka, smanjenje kolicine papira i istovremeno povecanje kolicine casha u krvotoku ZSE.da li ce cijena biti 2500 ili 4500kn, nije nevazno, ali strategijski gledano, nije krucijalno.osobno bih rekao, moze biti samo dobro, ili bolje! ja osobno na javnoj ponudi je ocekujem izmedju 3200-3500kn.[smiley]
primjetio si jednu dobru stvar, vecina INE je kupovana na IPOu po 1690kn, zato je i jesu mogli ( a to im je i odgovaralo) napucati na 3400kn.

tek tim potezom su i kuharice,taksisti i konobari privuceni na burzu, tj IPOoe.
sa HTom slijedom novonastale situacije nije prosla ista stvar.
budu to rijesili poslije INE, ne brini doci ces i ti sa svihim HTom skupljenim na 350kn u pozitivu! [thumbsup]

PS-ne vjeruje Iveku, ona vas tamo druka, a dionica je pun ko brod.zamisli, ima cak i Optimu[shocked] [shocked]
moš’ mislit onda koliko ima Vira i Dalkeovoda, njegovih miljenica, kad je pun i junkova! [bye]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

2-korist od odlaska INE bit ce dvostruka, smanjenje kolicine papira i istovremeno povecanje kolicine casha u krvotoku ZSE.

o podcrtanom bi se dalo raspravljati … trenutno je dobro … zbog zakona ponude i potražnje, no dugoročno postajemo još plići …

I love the Smell of Profits in the Morning

Sedam društava za upravljanje fondovima na granici rentabilnosti

"Zbog pada interesa ulagača, izazvanog krizom na domaćem i stranim tržištima kapitala, imovina otvorenih investicijskih fondova pala je s nešto više od 29 milijardi kuna potkraj prošle godine na 18,2 milijardi kuna, koliko su ulagači držali u otvorenim investicijskim fondovima potkraj lipnja.
Prema podacima za lipanj čak sedam otvorenih fondova (Prospectus, Platinum, Adriatica Capital, MP Invest, Alternative Invest, te dva društva manjih banaka Podravske i Centar banke) imalo je imovinu pod upravljanjem manju od propisanog iznosa, a još nekoliko njih bilo je vrlo blizu tome da se uskoro suoče sa sličnim problemima.
Nasuprot tomu, društva koje su osnovale najveće domaće banke ne moraju strahovati za preživljavanje iz dva razloga: prvi je u činjenici da se uvijek mogu osloniti na starijeg brata – poslovnu banku koja ih je i osnovala, a drugi je razlog što su velike banke uloge u fondovima tretirale kao sredstvo osiguranja kredita, koje njihovi klijenti ne mogu povući dok ne otplate cijeli kredit, pa je stoga dobar dio udjela u takvim fondovima siguran od povlačenja barem u nekome srednjem roku."

Dok ovi mali ne roknu, nema up,up.
Tako barem Dinko kaže

Vaš link

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Dok ovi mali ne roknu, nema up,up.

Zbroji sve njihove portfelje i dođeš na manje od 30 mil. kuna. Recimo da je od toga u dionicama 20 mil. kuna. Što se mene tiče, a složiće se i svatko tko malo promisli, to sve mogu već u ponedjeljak prosut drito po bidu i da riješimo to više. Sumnjam da bi bili više od 1% u minusu zbog toga. Toliko je to malo i beznačajno. Ali, naravno to je corner case, većina tih društava će biti preuzeta od nekih boljestojećih. Možda i ivana7 kupi nešto od toga na ponudi, čemu podizati infrastrukturu od nule, to isto košta?

Tako barem Dinko kaže

Koji Dinko?

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Tako barem Dinko kaže

Koji Dinko?

[/quote]

Kako misliš koji DINKO ?
Propustio si najbolji dio ove naše ZSE sapunice.
Ne bi ti bio u koži ovako neinformiran.

SAMPRAS: "Mogu biti odmoderiran kad hoću, najbolji prika mi radi na Poslovnom"

Ovaj AC Rusija, a i svi ostali koji su tamo sreću potražili, "jednom nogom su u grobu a s drugom na kori od banane"!
Samo jučer burza -4,55% i plus -1,92% na padu rublje prema dolaru.
Ukupno 6,55%!

New Report

Close