Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajde miže nije vrag da uz ovakvu krvnu sliku tržišta vjeruješ u rast?
Opet ćeš zaglaviti. [huh]

a sta joj fali?
[huh]
pogledaj kako je berza rasla 03., 04. i 05.sjeti se onda prometa!

ili poznajes burzu samo u vremenu "distribucije" ljeta Gospodnjega 2007.?

PS-sad ti moram davat 100ke, sam da ne bi ispalo da sam ti ja distribuirao kečeve [lol]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Nastavlja se pad imovine investicijskih fondova
Business.hr/Hina
08.08.2008 15:24

Neto imovina otvorenih investicijskih fondova u Hrvatskoj u ovogodišnjem srpnju nastavila je trend pada koji bilježi od početka ove godine, uz kratkotrajni predah u lipnju, te je na najnižoj razini od početka 2007.
Vaš link

Ja to i čekam. Kada krene izvrtanje biti će malo žešćeg loma. Domino efekt na pomolu. Ruku na srce i vrijeme je da se broj fondova drastično smanji.

Nagradno pitanje: Koja firma je objavila, opet kao i 2007, gubitak od 30 milja kuna na polugodišnjem izvješću, a u periodu od mjesec dana zaključno s današnjim danom je narasla za 90%, sa 100 na 190kn?

Tako je, odgovor je točan, OPTE-R-A.

Ovo treba slikati i staviti na zid kao pokazno pumpanje cijene dionice .

mozda su nasli majstora da mu uvale to, pa sad treba skupiti.. [proud]
mozda je preuzimanje u tijeku, spekulira se dugo o tome, ali eto, ja sobno nisam se usudio unići tamo.
[/quote]

Ja iskrcao dio danas. [bye]

Ti thompson trgujes izgleda iskljucivo pomocu inside informacija, svaka cast, podijeli koju na forumu [rolleyes]

Nagradno pitanje: Koja firma je objavila, opet kao i 2007, gubitak od 30 milja kuna na polugodišnjem izvješću, a u periodu od mjesec dana zaključno s današnjim danom je narasla za 90%, sa 100 na 190kn?

mozda je preuzimanje u tijeku, spekulira se dugo o tome, ali eto, ja sobno nisam se usudio unići tamo.
[/quote]

[/quote]
Malo si se zahebo a vidices iduci tjedan ŠTO??????

Ti thompson trgujes izgleda iskljucivo pomocu inside informacija, svaka cast, podijeli koju na forumu [rolleyes]

Zašto misliš tako?

Imaš dionicu koja je bila na IPO. Nakon toga je samo padala. Kada je pala ispod 105 kuna ja sam počeo ulaziti. Logika je vrlo jednostavna. Na toj dionici u tom trenutku NITKO nema zaradu i tako je logično da će je netko početi prije ili kasnije dizati. Previše je novca utrpano unutra da bi firma samo nestala. Slično kao i Metronet. Nači će se kupac za "bazu korisnika" pa makar to bio i HT. Poanta burze je da kupuješ nešto kada to nitko neće i kada je otišlo ispod svakog razuma. Ovdje se upravo to dogodilo.

Da, uvijek je lakše optužiti drugoga da ima povlaštene informacije nego malo uključiti vlastiti mozak i koristiti logiku zar ne?

Dio sam iskrcao jer jednostavno očekuje pad na drugim, kvalitetnijim, dionicama kada se počnu fondovi istresati. Kada krenu prvi u iskrcaj to će rušiti portfelje drugima koji će pak padati ispod 5 milja kuna pa će i oni morati "zatvarati butigu" i tako domino efekt dok ne opstanu samo više manje bankarski fondovi. Za to vrijeme mirovinci i oni koji imaju keša će doći u mogućnost da jeftino kupuju. To je ono što ja čekam i kako mi se čini je neizbježno. Samo treba strpljenja a toga imam. Dakle, niti što se fondova tiče nemamo neki inside info.

Ljudi, počnite malo logički razmišljati svojom glavom. Pustite forum i tuđe špekulacije. Posebno moje. [wink]

[/quote]

[/quote]
[/quote]

Nisam iskrcao sve. Samo DIO. Pa nije Thompson od jučer!!! [cool]

a sta joj fali?

Bijelih i crvenih krvnih zrnaca. Svatko vidi što želi. Ti vidš rast to je legitimno. Ja pak vidim "Marijansku brazdu". [cool]

[/quote]

[/quote]
[/quote]

A što bi trebao vidjeti slijeći tjedan? Baš me zanima.
Pričao si prošli tjedan isto i za ovaj pa je bila jedino "banana" split na INGR-i. [lol]
Ne brini, ali mislim da nećemo za Amerima.
Oni ipak imaju neka pravila na burzi, a mi? Novoselca, možda.

SAMPRAS: "Mogu biti odmoderiran kad hoću, najbolji prika mi radi na Poslovnom"

@ thompson

Istina, ali na ATGR nije nitko zaradio, imas li to ? Ma moje je bilo više šala, reko sam svaka čast. Trebalo je imati hrabrosti to kupiti.

Vidjet cemo valjda ce se i ovdje isplatiti fundamentalno ulaganje na duži rok – uzmeš podcijenjenu dionicu firme koja raste, pa češ zaraditi na rok 2-3 godine bez obzira na kratkoročne oscilacije cijene.

Nastavlja se pad imovine investicijskih fondovaVaš link

Da karakteristično za razdoblje još od Nove godine. Izgleda da je sugurna luka samo novčani fondovi, koji su već u pola godine ostvarili preko 3% prinosa. Znači na godišnjem nivou preko 6%, što je dosta više i od oročenja.

Vaš link

Onima kojima se ne da proučavati. Crobex je u srpnju porastao 1,1%, a imovina dioničkih fodova se smanjila 7,8%. Ukupno smanjenje imovine otvorenih investicijskih fondova je 829mil. kuna.
Trebam li ja iznositi zaključke ili ćete se sami potruditi? [smiley]

Da zanimljivo. Imovina dioničkih i mješovitih fondova je u konstantnom padu od Nove godine, a imovina novčanih fondova u kontinuiranom porastu. Investitori sve više i više ulaze u sigurnije luke u novčane fondove, koji su već do sada u ovoj godini ostvarili prinose i preko 3%. Znači to je na godišnjoj razini i preko 6%, što je više od oročenja. U zadnje vrijeme se bilježe i sve veći i veći ulasci u novčane fondove upravo malih investitora.
[/quote]

ako je to ulaganje onda sam ja Buffet…to je manje od inflacije…ulaganje je jedino ako se uspoređuje sa stajanjem na računu "po viđenju"…

In spe...

New Report

Close