Zato se obara HT.
Transakcije
CIJENA KOLIČINA VRIJEME
281,01 48 10:08:27
282,99 27 10:01:48
282,99 63 10:00:00
U prvih 20 minuta tri transakcije, ukupno 38.957,58 kuna.
[lol]
Vidiš da je malo onih koji prodaju na tim razinama…. Hvala bogu na tome… Vjerujem da nakon objavljenih polugodišnjih rezultata ova dionica ide lagano ali sigurno prema gore…
Krojbex
-0,47%
Vidim, panika se stvara na nekim dionicama kad se stavi veliki nalog na prodaju.
Nova podrška na INA-i na 2.900
5000 kom.
Mislim da INA ne bu ispod 2.900. Ovaj kupuje SVE.
Zato se obara HT.
Transakcije
CIJENA KOLIČINA VRIJEME
281,01 48 10:08:27
282,99 27 10:01:48
282,99 63 10:00:00
U prvih 20 minuta tri transakcije, ukupno 38.957,58 kuna.
[lol]
Ina danas pada, jer je nitko ne brani. Jučer su bile postavljane brane od po 2000 i 3000 komada iako nisu ništa kupili, već su samo premještali branu, malo gore, pa malo dolje, tako da ih nije zahvatila prodaja i to vjerovatno jer je jučer izašlo izvješće s preko 15% manjom dobiti, pa su samo balansirali cijenu i spriječavali da ne padna. Danas tih brana nema pa posljedično i HT pada. Ah evo ispravak, upravo ugledao branu na 280,03 KN 3000 komada, a ako mu se cijena približi vrlo vjerovatno će se maknut i postavit niže.
Onima kojima se ne da proučavati. Crobex je u srpnju porastao 1,1%, a imovina dioničkih fodova se smanjila 7,8%. Ukupno smanjenje imovine otvorenih investicijskih fondova je 829mil. kuna.
Trebam li ja iznositi zaključke ili ćete se sami potruditi? [smiley]
Poskupio smještaj na Jadranu. Jbga, trebalo malo izvuć’ iz rezervi za otić’ na more…
Ma šta se ti uopće brineš? [lol]
Vaš link
Onima kojima se ne da proučavati. Crobex je u srpnju porastao 1,1%, a imovina dioničkih fodova se smanjila 7,8%. Ukupno smanjenje imovine otvorenih investicijskih fondova je 829mil. kuna.
Da zanimljivo. Imovina dioničkih i mješovitih fondova je u konstantnom padu od Nove godine, a imovina novčanih fondova u kontinuiranom porastu. Investitori sve više i više ulaze u sigurnije luke u novčane fondove, koji su već do sada u ovoj godini ostvarili prinose i preko 3%. Znači to je na godišnjoj razini i preko 6%, što je više od oročenja. U zadnje vrijeme se bilježe i sve veći i veći ulasci u novčane fondove upravo malih investitora.
Vaš link
Pogledaj malo dugoročnije. Dionički fondovi su sa imovinom tamo gdje su bili u 02/2007, prije godinu i pol. A Crobex je 7% niže od razine u 02/2007.
Inflaciju nitko ne spominje. Kao da je nema.
Unazad 9 mjeseci bolje je bilo kupiti paletu "Zvijezda" biljnog ulja nego u ne znam kakav novčani fond staviti novac.
Ali hrvate inflacija ne brine. Sve više je ljudi sa "nothing to loose" stavom.
Vaš link
Ovo je super vijest,jer i pored izlazaka i isplata fondova i smanjenja imovine dioničkih i mješovitih fondova ne pada i CROBEX.Zaključak je da ne možemo niže.Niže uvijek može,ali sa povečanjem likvidnosti ,a i preuzimanja INE moglo bi to žestoko skočiti.
Kada situacija postane izvjesna da se INA preuzima biti će krajnje vrijeme za ulazak.Na informaciju
o tome već će cijene većina dionica biti daleko više i zbog toga sam u dionicama skoro 100%,da me ne
iznenade.A vi koji čekate niže možete propustiti ovu šansu.Već godinama nije bilo ovako povoljnih kupnji.Koliko god gotovine imao uvijek mi je malo.
Danas je bio krasan dan za male ulagaće za laganu kupnju na nizu dionica.Za velike uglavnom loš
ulov,a ako žele veću količinu moraju puno više platiti.
Ovo je super vijest,jer i pored izlazaka i isplata fondova i smanjenja imovine dioničkih i mješovitih fondova ne pada i CROBEX.Zaključak je da ne možemo niže.Niže uvijek može,ali sa povečanjem likvidnosti ,a i preuzimanja INE moglo bi to žestoko skočiti.
Kada situacija postane izvjesna da se INA preuzima biti će krajnje vrijeme za ulazak.Na informaciju
o tome već će cijene većina dionica biti daleko više i zbog toga sam u dionicama skoro 100%,da me ne
iznenade.A vi koji čekate niže možete propustiti ovu šansu.Već godinama nije bilo ovako povoljnih kupnji.Koliko god gotovine imao uvijek mi je malo.
Danas je bio krasan dan za male ulagaće za laganu kupnju na nizu dionica.Za velike uglavnom loš
Ja imam drugačiji pogled na svijet. Vijest nije super, jer je sve na staklenim nogama. Sa tako malim sredstvima u fondovima Crobex se drži zubima za zrak.
Mislim da će veća likvidnost biti samo prilikom iskrcavanja. A da bi moglo biti iskrcavanja pogledajte imovinu pojedinih fondova i koliko ih ima kojima je već 3. mjesec za redom imovina manja od 5mil. kuna i po zakonu se moraju ili likvidirati ili pripojiti drugima. Obzirom na portfelj u kojima su u pravilu ostale nelikvidne dionice i "silna" sredstva koji ostali fondovi imaju mislim da je prva opcija(likvidacija) izglednija.
Za velike ovo nije "dobar ulov", nego obrana postojećeg stanja, a mali većinom znaju u kojoj smo gabuli i čekaju rasplet sa strane. Dobro, eto poneki i kupuje dionice jer misli kako su povoljne jer ih uspoređuje sa cijenama na vrhu iako će vjerovetno još dolje.
Mogao bi se gadno prevariti.
Preuzimanje se predviđa ne ranije od 10. mj., a do tada bi mogli jako zaroniti.
Kao i na INA-i, danas lagana rasprodaja na većini dionica.