možda ovih dva dana apstinencije malo nabrije želju za trgovanjem pa u srijedu bude napeto….ili će i one koji bi trgovali proć do srijede….ništa, ja odo na vodičku feštu, pozdrav.
Za kraj, [url="http://opcije.blog.hr/2008/07/1625136034/nazad-ispod-11k-nakon-9-godina.html"%5Devo link na još jedan tekst koji će hrabrima vratiti optimizam. Citat: „Ipak, sve ovo predstavlja VELIKU PRILIKU za trejdere i investitore. U doba velikih previranja i padova gube se citava bogatstva ali ih netko i zaradjuje i to po nekoliko puta "over". Koliko je prilika za gubitak, pad, ocajanje i tugu, toliko i jos vise je prilika za zaradu, uspon, veseljei radost. Ovo su ciklicni , opetovno-svakih-nesto-godina- ponavljajuci ali vazni i kljucni trenutci u Kapitalizmu kada jedni gube svoje bogatsvo dok ga drugi vjestim manevrima zaradjuju. Ovo je drustvena preraspodijela dobara, temeljena na inteligenciji, iskustvu, vjestini i znanju tj. special ili akcija kako je doma zovete, u kome je novac, zarada i uspjeh na POPUST I NA RASPRODAJU za vjeste, hrabre, odvazne ali nadasve mudre da ih pokupe. Od srca vam zelim da se nadjete u tom opisu… vas OptionMaster“
Problem s linkovima, pa ih izdvajam:
http://www.novina.com/tehnologija/Elektroni_ka_tinta_na_naslovnici_asopisa_Esquire
http://opcije.blog.hr/2008/07/1625136034/nazad-ispod-11k-nakon-9-godina.html
pusti, targa… bolje da su svi na moru kada krene rast…
da ne pocnu panicno prodavati kada nakon 3 zelena dana crobex padne 0,5 pa da sve vrate na pocetak
[lol]
Komentirali bi mi i trgovanje, ali nam je Poslovni prdno u frulu. Vidim popravilo se. Valjda će sad i Crobi počet skakutat po više od 0,01 [thumbsup] Bravo za bilo kog tko je uspio otkravit server! [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Zvao sam POSLOVNI i dečki su zbilja okej!!!Uspjeli su popraviti u kratkom roku i ja im zaista čestitam.S obzirom koliko treba vremena većim fin.institucijama sa puno,puno većom informatičkom podrškom dećkima svaka čast a da o ljubaznosti i ne govorimo!!!!!!!
danas izvanredno zanimljiv dan, što se vidi iz činjenice da je danas crobex promijenjen 0,04%, što je 300% više nego dan prije
nego što je bilo sa stranicama poslovnog jučer i danas?? [shocked]
Meni je sve funkcioniralo ko urica. [bye] Vjerovatno su forumaši bili na odmoru. [bye]
danas izvanredno zanimljiv dan, što se vidi iz činjenice da je danas crobex promijenjen 0,04%, što je 300% više nego dan prije
nego što je bilo sa stranicama poslovnog jučer i danas?? [shocked]
Danas je bio dobar dan za ulagaće.HT ima 15,6% manju dobit nego lani.Da se ovo dogodilo na nekoj
renomiranijoj burzi dionica bi znaćajno pala,a kod nas je narasla.Ali to je super,jer sada na ovim razinama HT ima P/E > 10,a ne kao što smo mislili 8.A isplatom dividende smanjen je i BV.A HT je
tender prema kome se trebaju korigirati i ostale sastavnice zagrebačke burze,te se sada pojavljuju
manje razlike prema drugim dionicama,odnosno relativno podcijenjene dionice postaju podcijenjenije,
a precjenjene postaju manje precjenjene.
Kako se radi o padu dobiti od petnaestak posto,praktično znaći da neke dionice trebaju za toliko rasti
ili padati za toliko manje.A to je zaista lijepo očekivanje.
Naše tržište ne reagira tako brzo,a brze promjene cijena trebale bi provoditi veliki igrači.Međutim,
na kraju ipak pobjeđuje matematika.U ovom slućaju je na našoj strani.
Danas je bio dobar dan za ulagaće.HT ima 15,6% manju dobit nego lani.Da se ovo dogodilo na nekoj
renomiranijoj burzi dionica bi znaćajno pala,a kod nas je narasla.
Da si pročitao samo prvih par redaka financijskog izvješća, znao bi zašto je dobit manja i uvidio zašto nema razloga da dionica pada. Nego dapače…
Evo da iskopiram relevatni dio, pa prokomentiraj:
Prihodi su se povećali za 2,1% na 4.193 milijuna kuna (577 milijuna eura) zahvaljujući povećanju internetskih i veleprodajnih usluga te usluga pokretne telefonije. Neto dobit se smanjila za 15,6% na 1.125 milijuna kuna (155 milijuna eura), zbog smanjenja prihoda od ulaganja u HT Mostar u odnosu na prošlu godinu, koji je uključivao jednokratnu dobit. Bez tog jednokratnog efekta, neto dobit bi narasla za 2,3%. Neto novčani tok iz poslovnih aktivnosti povećao se za 2,4% na 1.038 milijuna kuna (143 milijuna eura).
Komentari trgovanja.
– 5/8 kada je kod nas bio praznik.
– EU i Amerika, cijene dionica u nebo, neki indexi i 3%.
– baš pratim te praznike,
– i uvijek, ali baš uvijek, strašni rast u svijetu upravo u dane praznika kada naša burza ne radi.
– a idući dan normalno pad, koji i mi uvijek pratimo.
– I love this game.
Pozdrav !