Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Problem je što se jednostavno previše ljudi počelo baviti day tradingom! Stave se nešto niže na bid i ako ih pogodi, za dan 2 kad poraste 2-3% odmah prodaju! Teško da će se desiti neki značajniji pomak prema gore dok god se većina burzovnih igrača bude tako ponašala.

ma daj…
kaj ti stvarno mislis da 100njak malih koji "daytradaju" mogu nekaj napraviti?
veliki ne kupuju i to je to.
ceka se…. Godota, cini mi se…
[lol]
[/quote]

Pa da! Mogu napravit baš zato što veliki ne kupuju! Pogledaj kakvi su jadni prometi i kakvi "stakleni" bidovi. Sa par milijuna kuna možeš napravit totalni dar-mar na bilo kojoj dionici!

Nekak svi očekuju polagani pad tokom ljeta pošto nema likvidnosti ili veliki pad i to definitivno
zadnji ove godine ili veliki rast pa da se svi iskrcaju. A meni se nekak počelo činit da bi moglo
bit iznenađenja i to u obliku polaganog i neprimjetnog rasta tokom par mjeseci.
Moje mišljenje.

veliki su vec nakupovali…..male se ceka .da potegnu

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Nekak svi očekuju polagani pad tokom ljeta pošto nema likvidnosti ili veliki pad i to definitivno
zadnji ove godine ili veliki rast pa da se svi iskrcaju. A meni se nekak počelo činit da bi moglo
bit iznenađenja i to u obliku polaganog i neprimjetnog rasta tokom par mjeseci.
Moje mišljenje.

Nadam se da Vaše mišljenje neće biti u skladu s Vašim nickom.

meandar

Problem je što se jednostavno previše ljudi počelo baviti day tradingom! Stave se nešto niže na bid i ako ih pogodi, za dan 2 kad poraste 2-3% odmah prodaju! Teško da će se desiti neki značajniji pomak prema gore dok god se većina burzovnih igrača bude tako ponašala.

IGH je idealan za daytrading. Zna se desit da 2-3 puta dnevno napravi ciklus od 3-5 posto (malo gore malo dole) pa ako ga ubodeš na day low a prodaš na day high po dionici zaradiš 500 -600 kn. Što je jako lijepo. Zamisli, da pogodiš 50% puta, 25% da ne profitiraš i da 25% fulaš, u mjesec dana bi zaradio više od prosječne Hrvatske plaće….Samo treba imat filing… [thumbsup] Trade well and prosper… [lol]
[/quote]

Slažem se! IGH je meni baš super dijonica! [cool]

IGH je idealan za daytrading. Zna se desit da 2-3 puta dnevno napravi ciklus od 3-5 posto (malo gore malo dole) pa ako ga ubodeš na day low a prodaš na day high po dionici zaradiš 500 -600 kn. Što je jako lijepo. Zamisli, da pogodiš 50% puta, 25% da ne profitiraš i da 25% fulaš, u mjesec dana bi zaradio više od prosječne Hrvatske plaće….Samo treba imat filing… [thumbsup] Trade well and prosper… [lol]
[/quote]

Slažem se! IGH je meni baš super dijonica! [cool]
[/quote]

dajte, molim Vas, relaksirajte se…
pricate ko da cete nekaj zaradit na day trejadanju..
i tih 500-600kn…
to ces pogoditi – nikad!

ADPL solidan promet nakon puno vremena slabe likvidnosti.
Je li se trezor uključio u kupnju ili je netko drugi u pitanju?

Svi mi bi zlatom platili čarobnu kuglu.

Žalosna je jedino činjenica da, većina nas i da ju ima, ne bi imala muda vjerovati joj.

I zato 99 posto malih još ima rezervu keša, jer je bol iz ožujka još uvijek sviježa. A sve negativnosti su već davno ugrađene u ove cijene.

I nemojte se ljutiti na Ivanu jer ima veća muda od vas

[thumbsup]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

@bluetomato
Zamisli, da pogodiš 50% puta, 25% da ne profitiraš i da 25% fulaš, u mjesec dana bi zaradio više od prosječne Hrvatske plaće….

oprosti, koliki je tvoj portfelj?
prosjecna placa je oko 5000.
dakle,
20 pogodaka sa 1 dionicom za 500 kn = 10000kn
10 fulanja za 500 = 5000kn
ima 21 radni dan.tj prosjecno 1 trgovina dnevno, cijena dionice je cca 10000kn,
tj portfelj ti je 10000kn. [shocked]

čini mi se da se naše tržište može za sad definirati s dvije faze. faza općeg trenda (gdje se smjenjuju padovi i rastovi čitavog tržišta) i faza opće letargije (sa malom općom volatilnošću) sa pojedinim iskakanjima pojedinih dionica uslijed nekog konkretnog događanja vezano za tu dionicu. Sad je lagana fjaka s povremenom Inom, Zabom…

Livio, nisi odgovorio na pitanje s HT-topica od prije par dana:
"Hm, a što bi to bila "dobra deterministička metoda"? Tehnička analiza ili FA? Ili možda Signali.biz? Oni rade prognoze za sutrašnji dan s računalima. To mi se čini prilično "deterministički".
[/quote]

budući da mi se čini da težiš ulaganju s češćim ulazima i izlazima FA će ti malo pomoći…kad kažem deterministička metoda mislim na neki objektivni okvir koji ćeš kombinirati sa svim onim što dovodi do nekakve odluke o trgovini… TA ili da, nešto kao neuronske mreže što koriste Signali.biz za svoje prognoze…iako mislim da je standardna TA prilično zastarjela metoda, ako si dobar pomoći će…ipak mislim da je budućnost analize u računalnoj obradi, odnosno AI …vani je ta budućnost već sad… Signali.biz koliko vidim to koriste… problem je što kod njih vidiš samo rezultate tj. prognozu za sutra i prošle prognoze, ne i nazovimo to „postupak“ kao u TA, jer se sve bitno odvija u mreži.

HT na 284 kune. Naloga na kupnji iznad 283 ima za 1800 dionica.

HT na 284 kune. Naloga na kupnji iznad 283 ima za 1800 dionica.

ja nevidim ništa ono đubre od investora neradi .

New Report

Close