Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

” nije stvar panike na tržištu,stvar je percepcije onih koji su u margin kreditima[smiley2]

….bit’ će i danas dionica na kojima će se lijepo zaraditi…

Koja panika? Ja sam stalno u margin kreditima, stalno 100% u dionicama, nikad u kešu. Čim ostvarim zaradu, otvaram novi margin kredit. Panike nema. Čim nešto prodam odmah kupujem drugo.
Široki izbor dionica omogućuje uvijek da poneka iz portfelja i u korekciji naraste. A njenom prodajom i kupnjom one koja je doživjela neopravdan pad cijene ponovo se najpovoljnije ulaže dalje.
To omogućuje održavanje vrijednosti portfelja na istom nivou čak i kad indeksi padaju. Naravno najvažniji je izbor dionica. Neke donose zaradu odmah a neke za nekoliko godina. Ionako 80% portfelja uvijek stoji i čeka bolje dane odnosno veću cijenu i laganu prodaju po malo. Nikad sve odjednom.
Zašto uopće prodavati i time rušiti cijenu. Bolje je u takvom slučaju dokupiti još.
Prodaš ono što najbolje stoji i kupiš ono što je najviše palo.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

UUUUUUUUUUUUUUUUUU KOREKCIJAAAAAAAAA, STIŽEEEEEEE, BRZO NARODE PRODAJITE ….. VELIKA BABAROGA KOREKCIJA ĆE VAM POPATI SVE DIONICE UUUUUU[smiley7][smiley7][smiley7][smiley7]

[smiley2]
evo vidim da se lagano oporavljaju i eu indeksi, nema panike

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

All sharp price movements whether up or down are the result of one or more professionals manipulating the share price. www.MacKorisnik.com

Baš su me sad zvali iz banke, da mi je sjela neka lova. Samo vi prodajte, dećki, katastrofa je na pomolu. Mislim, da će MIV najviše pogodit, rješite se ga što prije, pasti će na 70000 do petka.[smiley1]

I sad recite da ovo nije namjerno rušenje cijene na Varteksu:

Kupnja – VART-R-1
288 170,51
100 170,50
9 167,00
50 163,00
77 161,00

Prodaja – VART-R-1
130 165,00
66 173,00
6 173,19
98 173,50
60 177,00

evidentno i bezobrazno, ali i diletantski

All sharp price movements whether up or down are the result of one or more professionals manipulating the share price. www.MacKorisnik.com

Koja panika? Ja sam stalno u margin kreditima, stalno 100% u dionicama, nikad u kešu. Čim ostvarim zaradu, otvaram novi margin kredit. Panike nema. Čim nešto prodam odmah kupujem drugo. Široki izbor dionica omogućuje uvijek da poneka iz portfelja i u korekciji naraste. A njenom prodajom i kupnjom one koja je doživjela neopravdan pad cijene ponovo se najpovoljnije ulaže dalje. To omogućuje održavanje vrijednosti portfelja na istom nivou čak i kad indeksi padaju. Naravno najvažniji je izbor dionica. Neke donose zaradu odmah a neke za nekoliko godina. Ionako 80% portfelja uvijek stoji i čeka bolje dane odnosno veću cijenu i laganu prodaju po malo. Nikad sve odjednom. Zašto uopće prodavati i time rušiti cijenu. Bolje je u takvom slučaju dokupiti još. Prodaš ono što najbolje stoji i kupiš ono što je najviše palo. Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

…to je pravi igrač !
…i ja sad imam svoju listu i gledam šta je zrelo za prodaju a što treba kupiti,
pijem po hotelima kavice, i za sada mi ide skroz o.k…..
……. = furam se na mreich-a, i tu i tamo ga pitam za mišljenje….
(hvala na odgovorima i komentarima)
pozdrav!

Gle stvar je vrlo jednostavna, barem što se našeg tržišta tiče.

Odeš na forum, siješ gluposti, pišeš svašta, siješ paniku. Drugi dan stavljaš naloge na minimum dana, paničari vide, pokreneš lavinu. Na ZSE to nije baš moguće raditi, a uskoro neće biti moguće uopće, barem ne na takav način.

SNC:

Gle stvar je vrlo jednostavna, barem što se našeg tržišta tiče.

Odeš na forum, siješ gluposti, pišeš svašta, siješ paniku. Drugi dan stavljaš naloge na minimum dana, paničari vide, pokreneš lavinu. Na ZSE to nije baš moguće raditi, a uskoro neće biti moguće uopće, barem ne na takav način.

Ili zamoliš Znančevog Galinca da da intervju za dnevni tisak ( pa se ne moraš mučiti pišući bedastoće po forumu ) hi,hi,hi

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

ma jasno mi je ali kažem vrlo prozirno za većinu malčice iskusnijih

ma jasno mi je ali kažem vrlo prozirno za većinu malčice iskusnijih

U svakom slučaju ne nasjedati na takve “provokacije” dotičnih pohlepnih kriminalaca.

Dobro Plavi, kad već prizivaš korekciju, reci ti nama koliko će ona dotaknuti Varteks, s obzirom da i tu imamo jedan H nalog. Iskreno mislim, da je dosta dionica raslo i čudilo me da se i prije neke “stvari” nisu počele događati, ovo s H nalozima. Što se Varteksa tiče niti je puno rastao, dapače, još uvijek za razliku od većine dionice nije ni dosegnuo svoj ATH, što ne znači da mora, ali ako netko toliko dobro vodi firmu, kao što se priča, ako je Uprava toliko nadobudna, ako se poslovanje sređuje na bolje, vjerojatno će to i investitori nagraditi. Ovaj s H nalogom možda ima dosta, teško je reći jer nitko nije pokušao ga “lupiti”, mišljenja sam da je tu namjerno postavljen i samo s jednim ciljem, da zastraši ekipicu. Tko zna, možda ima dobre namjere, a možda je neki nadobudni investitor koji je otkrio H nalog. Bumo videli?

Mislim da je kod Varteksa probelm što je to inaće dionica sa malo izložene kupnje, isto tako prodaje, pa kod korekcije ako se nađe prodavatelja koji će pošto poto htjeti prodati, ili se uspaničiti , cijena će definitivno pasti, a kako i inaće nema kupnje ( a ni prodaje ) postotak pada bi mogao biti veći.
Vidjet čemo.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close