što, imamo teoriju kaosa uživo: mahne leptir (dobro, malo veći) krilima u Kini i eto oluje kod nas? [smiley2]
ajd da vidimo kakva će “oluja” danas biti.
SSEC Shanghai Composite 2,876.97 1:46AM ET Up 105.18 (3.79%) žestoke li korekcije [smiley1]
to su nas i ostatak svijeta kinezi zafrknuli namjerno 😉
pa lijepo im tamo krenulo danas. nek taj leptirić mahne u drugom smjeru i kod nas …[smiley11]
plavi: ” Šta je – je, prozreo si me, što korekcija bude jača tim bolje , biti će jeftinije kupnje ili dokupa. Barem priznam što mislim. [smiley1][smiley2] ” Mogao si barem napisati sljedbenicima jutros da si prodao. A ne čekat zatvaranje burze. [smiley1][smiley2]
Nisam bio u mogučnosti logirati se na forum, sastanci.
Nego , ako se korekcija nastavi, a sudeći prema kraju jučerašnjeg dana hoče, treba biti iskren i spomenuti neke dionice koje bi mogle ozbiljnije nastradati.
Evo npr. Ingra, jučer je završilo jako loše sa prvom kupnjom na 17200 , a prodaje se nakupilo čak i H nalog na 18500. Mislim da je izgledan veći pad ove dionice, kada ulagaći vide da kupnje jednostavno nema, prodat će svoje i po 17000, ionako je zarada velika. Pitanje je i što je iza ovog H naloga, probali su ga jučer cimnut sa 2 komada , ali ništa , ostalo i dalje 20 H. Moguće da ih je tu 200 , a moguće i 2000 . Tko zna. U svakom slućaju loše izgleda.
jutros se šangajska burza smirila, odnosno lagano oporavila, ako je za vjerovati internet portalima[smiley2]
jutros se šangajska burza smirila, odnosno lagano oporavila, ako je za vjerovati internet portalima[smiley2]
ajde dobro baš fino ….
makar nosim se mišlju da ovo jučer nije baš toliko povezano sa šangajem, naročito ne ina …
ali vidjet ćemo danas razvoj događaja …. [smiley2]
Dobro Plavi, kad već prizivaš korekciju, reci ti nama koliko će ona dotaknuti Varteks, s obzirom da i tu imamo jedan H nalog.
Iskreno mislim, da je dosta dionica raslo i čudilo me da se i prije neke “stvari” nisu počele događati, ovo s H nalozima.
Što se Varteksa tiče niti je puno rastao, dapače, još uvijek za razliku od većine dionice nije ni dosegnuo svoj ATH, što ne znači da mora, ali ako netko toliko dobro vodi firmu, kao što se priča, ako je Uprava toliko nadobudna, ako se poslovanje sređuje na bolje, vjerojatno će to i investitori nagraditi.
Ovaj s H nalogom možda ima dosta, teško je reći jer nitko nije pokušao ga “lupiti”, mišljenja sam da je tu namjerno postavljen i samo s jednim ciljem, da zastraši ekipicu.
Tko zna, možda ima dobre namjere, a možda je neki nadobudni investitor koji je otkrio H nalog. Bumo videli?
za pretpostaviti je da onaj kupac koji je kupio 10000# VART za 1,7 miliona kuna ga nije kupio s namjerom da izgubi na njemu [smiley2],tako da mali kokošari s par sto komada teško da mogu odrediti dugoročniji trend kretanja ove dionice
UUUUUUUUUUUUUUUUUU KOREKCIJAAAAAAAAA, STIŽEEEEEEE, BRZO NARODE PRODAJITE ….. VELIKA BABAROGA KOREKCIJA ĆE VAM POPATI SVE DIONICE UUUUUU[smiley7][smiley7][smiley7][smiley7]
ma dajte se malo smirite kakva vas panika hvata nije mali minus razlog za opću paniku nakon ovolikog rasta….
Ne kažem da možda neće korekcija, ali ovakvo stvaranje panike nikako nije dobro jer se na taj način stvara pomutnja kod novih ( manje iskusnijih ) ulagača.[smiley10][smiley11]
za pretpostaviti je da onaj kupac koji je kupio 10000# VART za 1,7 miliona kuna ga nije kupio s namjerom da izgubi na njemu [smiley2],tako da mali kokošari s par sto komada teško da mogu odrediti dugoročniji trnd kretanja ove dionice
Ovog s 10.000 komada bi trebali vidjeti ovog petka u SDA-prvih deset.
Ma znam Gazda da ne mogu, ali malo rasprave ne škodi.
Na ovim razinama i dalje, kada bih imao slobodnih sredstava kupovao bi prije svega Varteks jer očekujem veći prinos, INU koja je najveća hrvatska kompanija po prihodima, ali i enormnim dobitima, nešto kao bolje od oročenja u banci.
UUUUUUUUUUUUUUUUUU KOREKCIJAAAAAAAAA, STIŽEEEEEEE, BRZO NARODE PRODAJITE ….. VELIKA BABAROGA KOREKCIJA ĆE VAM POPATI SVE DIONICE UUUUUU[smiley7][smiley7][smiley7][smiley7] ma dajte se malo smirite kakva vas panika hvata nije mali minus razlog za opću paniku nakon ovolikog rasta…. Ne kažem da možda neće korekcija, ali ovakvo stvaranje panike nikako nije dobro jer se na taj način stvara pomutnja kod novih ( manje iskusnijih ) ulagača.[smiley10][smiley11]
Jedini koji je jučer stvarao paniku i ponavljao se svakih pet minuta bio je Pinokio, a nos mu je rastao jer nas je sve lagao. Znate priču o Pinokiu, kada laže nos mu se povećava, da ga bar možemo vidjeti, sigurno bi se posramio koliki mu je nos. [smiley2]
UUUUUUUUUUUUUUUUUU KOREKCIJAAAAAAAAA, STIŽEEEEEEE, BRZO NARODE PRODAJITE ….. VELIKA BABAROGA KOREKCIJA ĆE VAM POPATI SVE DIONICE UUUUUU[smiley7][smiley7][smiley7][smiley7]
ma dajte se malo smirite kakva vas panika hvata nije mali minus razlog za opću paniku nakon ovolikog rasta….
Ne kažem da možda neće korekcija, ali ovakvo stvaranje panike nikako nije dobro jer se na taj način stvara pomutnja kod novih ( manje iskusnijih ) ulagača.[smiley10][smiley11]
nije stvar panike na tržištu,stvar je percepcije onih koji su u margin kreditima[smiley2]