a moguce da se nesto "kuha"
zadnje transkacije su 282 kn, i ide prema gore
vidjet cemo
[/quote]
Tko će ga znati. Dovoljno je da netko dva dana kupuje i da se zagolica mašta oko izvanredne dividende.
[/quote]
Mislim da je prilično sigurno da izvanredna ide prije dodatnih dionica, ne vezano za ovaj današnji rast to je prilično realno očekivati
[/quote]
i meni se cini…
samom cinjenicom da bude plasirana vijest o sazivu skupstine vezane za izvanrednu dividendu, cijena ce naprosto eksplodirati, jer realno, HT je definitvno nisko i na pozitivne informacije moze samo jako skociti
no, nama smrtnicima ostaje da vidimo i cekamo…
FA bi rekla da će ići izvanredna dividenda od 30 kuna (zadržana dobit)
TA bi rekla prije dodatnih dionica
To mi je najrealnije. Ali o FA se odlučuje u Bonu, a o TA u Banskim dvorima tako da FA i TA ne moraju biti pouzdane
– potpuno se slažem s Vama gospodine Sančo.
– piše Vam na gledalici koja je cijena.
– ne znam što se čeka jer zbilja ima dosta toga po idealnoj cijeni, i sve ispod 800kn.
– I love this game.
Pozdrav !
To mi je najrealnije. Ali o FA se odlučuje u Bonu, a o TA u Banskim dvorima tako da FA i TA ne moraju biti pouzdane
Mislim da se ne može reći da se o FA odlučuje bilo gdje. Ako se o nečemu odlučuje u Bonnu, onda je to podloga, temelj, predmet ili objekt FA, a ne sama FA. Isto vrijedi i za TA.
Usput, volio bih znati otkud uopće "teorija" da FA (a pogotovo TA) može prognozirati kakvu će odluku o rasporedu dobiti donijeti uprava. Meni se to čini poput teorije da se na temelju sume novca u nečijem džepu zaključuje o tome na što će ga utrošiti. Ukratko, ne osporavam stupanj pouzdanosti, nego sumnjam u samu mogućnost da analiza o tome išta kaže.
– po mojim izračunima za TA i FA nešto si se puno preračunao.
– I love this game.
Pozdrav !
– po mojim izračunima za TA i FA nešto si se puno preračunao.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
A što kaže tvoja FATA za Ht.
Imamorazličite poglede na investiranje aliovoje neminovno:
1.INA ide u prodaju ( još par dana i dolazi prva ponuda )
2.Agrokor pokušava kupitilanac trgovina u S.Petersburgu
3.Pad kod nas je bio najveći i na njemu nema zarada kao vani-fondovi gladni zarade
4.Vani se ipak financijsko tržište stabiliziralo i ide oporavak
5.Nafta mora pasti ili ostati tu oko 120 $-Kina uvela par-nepar vožnje,2-miliona auta manje dnevno,Iran ne želi rat,S.Arabija proizvodi veću količinu nafte,USA potrošnja nafte drastično pala,špekulanti napuštaju naftu i ulaze u financijski sektor…
6.MMF podigao predviđanja za EU o gospodarskom rastu za ovu godinu
7. Dionice su toliko pale da dolazi do kupovine cijerlih kompanija,Barr…
– potpuno se slažem s Vama gospodine Sančo.
– piše Vam na gledalici koja je cijena.
– ne znam što se čeka jer zbilja ima dosta toga po idealnoj cijeni, i sve ispod 800kn.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
nema potrebe žuriti……….pogotovo uz drhtavce koji stoje na prodaji……….ja čekam na kupnji ( još neko vrijeme )
zašto platiti više??? [tongue] ( a ne želim ni tebi omogućiti da zaradiš 2,5%, hihi ) [bye]
Mislim da se ne može reći da se o FA odlučuje bilo gdje. Ako se o nečemu odlučuje u Bonnu, onda je to podloga, temelj, predmet ili objekt FA, a ne sama FA. Isto vrijedi i za TA.
Usput, volio bih znati otkud uopće "teorija" da FA (a pogotovo TA) može prognozirati kakvu će odluku o rasporedu dobiti donijeti uprava. Meni se to čini poput teorije da se na temelju sume novca u nečijem džepu zaključuje o tome na što će ga utrošiti. Ukratko, ne osporavam stupanj pouzdanosti, nego sumnjam u samu mogućnost da analiza o tome išta kaže.
[/quote]
U pravu ste, ali niste pratili komentare trgovanja od jutros. Onda bi vidjeli da FA i TA imaju preneseno značenje.
EVO GA LJUDI ONO O ČEMU SE PRIČALO PROTEKLIH PAR MJESECI
http://www.tportal.hr/fset.html