Akcija kreće za 20tak dana. Kad se vidi kaj daje MOL. Ranije ili po milosti božjoj teško. Idu godišnji i CROBEX bu oko 3500 +/- 100. Bojim se da je to stvarnost.
Danas opet se vraćamo na male promete i mali rast.
Katastrofa.
Daleko smo mi još od MIG11-ovih 4000 bodova Crobexa.
Ali smo sve bliže mojih 3000 bodova.
Dan kad OMV objavi da nije zainteresiran za INA-u, će biti dan kad će Crobex roknuti jedno 3-4%.
A dan iza još 5-6%
Kako si ti pametan[rolleyes] Trend se mijenja, i to se vidi po nalozima na bidu [proud]
Pa daj shvati da tim velikim vidljivim nalozima na kupnji pri rastućem Crobexu se ne kupuje. Takvim vidljivim nalozima se kupuje samo u strmo padajućem Crobexu. Pri rastućem Crobexu se tako velikim nalozima kupuje, ali isključivo skrivenim. To ti je gotovo pa pravilo na ZSE, a to ti nalaže i zdrava logika.
Trend će se promijeniti onoga trena kada probijeme Crobex 3750+1%. Na tim vrijednostima Crobex-a se nalazi trostruki otpor. Sve što je ispod 3750+1% nalazimo se u kanalu padajućeg trenda sa +/- oscilacijama Crobex-a. Sjeti se što je bilo prije tjedan dana kada smo dotaknuli Crobex na vrijednosti 3750. Što se je tada dogodilo? Odbijanac na dolje. Ako se to dogodi po drugi puta, a vjerovatnost je jako velika, bojim se i pomisliti što će se dogoditi. Za informaciju, velika mogućnost je da se dogodi sljedeće, pogledaj prvi post na sljedećoj stranici:
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=2434&pg=663
Nakon litre nekog bračkog vina, trudim se razabrati vaše baljezgarije na monitoru i vidim da nitko još ne kuži situaciju osim možda Ivane7. To zaključujem po tome što je ona šutjela i kupovala vjerojatno.
Zadnja činjenica koju sam čekao danas je ta da su ameri usprkos crvenim fjučursima rano ujutro završili u relativnom zelenilu (osim tehničara koje je više shebo gugl nego im pomogao microgates i intel),a nafta nakon kratkog grcaja u mršavi plus opet završila u minus.
Pamplona je čokolino naspram ovog stampeda koji nas čeka nakon godišnjeg. Pozdrav s Broča, hiik [thumbsup] [wink] [thumbsup]
Nakon litre nekog bračkog vina, trudim se razabrati vaše baljezgarije na monitoru i vidim da nitko još ne kuži situaciju osim možda Ivane7. To zaključujem po tome što je ona šutjela i kupovala vjerojatno.
– koliko vidim danas je sve bilo u revijalnom tonu.
– konačno je na ovoj temi prevladala ljubav, koju je gospodin Mig ocijenio kao peder-party.
– ali vidim i kako je moj portfelj narastao, odokativno.
– ja ipak ulažem u znanje te mogu predvidjeti i što će se dogoditi na tržištu kapitala.
– tako sam u svojim TA i FA analizama otkrila kako ide jedna lijepa dividendica koja bi mogla i podići naše tržište.
– u svojim analizama sam otkrila i kolika će biti i kada će biti.
– puno se lijepše osijećam kada sa svojim stručnim radom mogu izračunati neke stvari o kojima Vi nećete čitati u tisku za još cca mjesec dana.
– umorna sam i spava mi se, sutra nastavljam u revijalnom tonu.
– ali bar sam se lijepo provela.
– I love this game.
Pozdrav !
– puno se lijepše osijećam kada sa svojim stručnim radom mogu izračunati neke stvari o kojima Vi nećete čitati u tisku za još cca mjesec dana.
Ali ćeš nam za mjesec dana sigurno reći da si tu "stvar" – kad se u tisku pojavi nešto pogodno – bila izračunala prije mjesec dana. E da bi se osijećala ćeš se lijepše.
Danas opet se vraćamo na male promete i mali rast.
Katastrofa.
Daleko smo mi još od MIG11-ovih 4000 bodova Crobexa.
Ali smo sve bliže mojih 3000 bodova.
Dan kad OMV objavi da nije zainteresiran za INA-u, će biti dan kad će Crobex roknuti jedno 3-4%.
A dan iza još 5-6%
[/quote]
Danas smo ipak bliže 4.000 jer smo čak završili u plusu.
Vaših 3.000 bodova je bila realna projekcija da nije bilo INE,da su Evropa i Ameri pali,da su
teroristi zapalili koji hotel,da je nafta skočila na 150$,da poskupljuje zlato.
Očito imali ste krive pretpostavke,te biste sada u te svoje tablice trebali napraviti korekcije.
Za sve negativno oduzeti,a za sve pozitivno dodati i tada dobijete nove vrijednosti.Pametan
Nostradamus na temelju prošlosti predviđa budućnost,ali mora biti spreman na korekcije.
Međutim,dolaze FI za IH 2.008.Za neke dionice i 4.000 će biti malo,a za druge i 3.000 puno.
Ako kod nas dođe do selektivnog vrednovanja firmi prema prometu i dobiti moglo bi biti velikih
lomova.U to ne vjerujem.Fondovi će braniti loš rezultat povečanim kupnjama svojeg smeća,a dobre firme bi mogle i ne reagirati,a možda i pasti.Nažalost što je smeće veće treba više novca da bi ga se ušminkalo,pa ostaje malo za kvalitetne kupovine.Pa to i nije loše,jer će se još jednom produbiti razlike i otvoriti šansa za buduću zaradu.
AJMO OPET KRUG!
Sony Ericsson, izvijestio je o padu svog poslovanja u posljednjem kvartalu za 97 posto što će rezultirati otpuštanjem 2.000 zaposlenika diljem svijeta.
Tvrtke Sony Corp. i Ericsson krivnju za takve porazne rezultate svaljuju na teške tržišne uvjete, veći trošak razvoja i negativan efekt pada dolara. Glasnogovornica Sony Ericssona u Londonu, Lisa Canning, potvrdila je otpuštanje 2.000 radnika tijekom narednih 12 mjeseci kako bi smanjili godišnje troškove za 300 milijuna eura.
Neto zarada Sony Ericssona u posljednjem tromjesečju pala je za 6 milijuna eura dok je samo godina dana ranije zarada iznosila 220 milijuna eura. Prodaja uređaja smanjena je za 9 posto, na 2,8 milijuna, dok je u drugom tromjesečju 2007. godine profit od prodaje iznosio 3,1 milijun eura.
Iz mobilne kompanije potvrdili su kako su očekivali slom i zbog teže konkurencije i zbog slabog rasta tržišta u segmentu srednje i visoke klase mobilnih uređaja. Jedan od glavnih konkurenata Sony Ericssona, Nokia, potvrdila je navedene komplikacije na tržištu, no oni imaju manje briga jer njihova prodaja nema problema.
@simone
pri ovakvom volumenu trgovanja je sigurno trgovala, onima koji su bili na bidu i nisu im prosli nalozi pricaj malo o tome
@ivana7
saznanje da ce HT dati izvannrednu dividendu (ili bilo ko drugi) se ne dobiva na temalju TA ili FA analize, vec od poznatih striceka koji ti daju info za proturobu(bila to lova ili protuusluga). …
Kada god ćeš htjet malo u znanstvenu rapravu bila to statistika, ekonomija, financije ili nesto slicno, slobodno se obrati…Te metode, draga moja, ti ne mogu reći di će HT biti sutra a kamoli za 6 mjeseci-kod nas vlada nelikvidnost i temeljni zahtjevi za bilo kakve znanstvene procese nisu zadovoljeni…
"ja ipak ulažem u znanje te mogu predvidjeti i što će se dogoditi na tržištu kapitala.
– tako sam u svojim TA i FA analizama otkrila kako ide jedna lijepa dividendica koja bi mogla i podići naše tržište.
– u svojim analizama sam otkrila i kolika će biti i kada će biti."
Iskreno, ti ulažeš u saznanja, znanje puno više košta i ne dozvoljava gornju izjavu… Kad vidim što izrodi ćaća iz Imotskog i ekonomski fakultet, žao mi je sto se moram deklarirati kao diplomirani ekonomist….
– koliko vidim danas je sve bilo u revijalnom tonu.
– konačno je na ovoj temi prevladala ljubav, koju je gospodin Mig ocijenio kao peder-party.
– ali vidim i kako je moj portfelj narastao, odokativno.
– ja ipak ulažem u znanje te mogu predvidjeti i što će se dogoditi na tržištu kapitala.
– u svojim analizama sam otkrila i kolika će biti i kada će biti.
– umorna sam i spava mi se, sutra nastavljam u revijalnom tonu.
– ali bar sam se lijepo provela.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
jadransko osiguranje lijepa dividenda ako nece ivana otkrit cu vam ja.
Zadnja činjenica koju sam čekao danas je ta da su ameri usprkos crvenim fjučursima rano ujutro završili u relativnom zelenilu (osim tehničara koje je više shebo gugl nego im pomogao microgates i intel),a nafta nakon kratkog grcaja u mršavi plus opet završila u minus.
Pamplona je čokolino naspram ovog stampeda koji nas čeka nakon godišnjeg. Pozdrav s Broča, hiik [thumbsup] [wink] [thumbsup]
Tebi treba litra bračkog "otrova", da shvatiš realnu situaciju na tržištu.
A situacija i nije baš bajna.
A što se tiče stampeda, znaš kada ono nastaje? Bikovi idu uz stepenice, a medvjedi skaču kroz….