Evo Austrijanci vide ozbiljne naznake za skori početak pada cijena nafte. Izuzetak je samo politika, odnosno nepredvidivi faktori koji se mogu još umiješati u trenutni prirodni razvoj događaja…
E ja sam se danas i juce ukrco FUL 99% u dionicama a to su — DLKV-R-A —————- DDJH-R-A——- HDEL-R-A
Pametno radiš, i ja sam ušao u DLKV i to na finoj cijeni od 819 kn. Moglo se dobiti i za manje, ali ja sam zadovoljan i sa ovim… Kamo sreće da svi mali zaborave na prodaju i kupuju na ovoj razini… U tom slučaju nam se nebi događalo da nam špekulanti rade ovakve dnevne oscilacije….
[/quote]
Znam da je sad INA-R-A jako interesantna dionica i ko zna po kojo ce cjeni ic ali mislim da nece više od 3500 a to je sad da udješ neki 20-tak posto profita a na drugim dionicama ce biti za 2 mjeseca dosta više e sad nek svak sam odluči gdje ce novce uložit ja sam reko gdje sam sasuo cc xxx.000 kuna . [smiley]
Pametno radiš, i ja sam ušao u DLKV i to na finoj cijeni od 819 kn. Moglo se dobiti i za manje, ali ja sam zadovoljan i sa ovim… Kamo sreće da svi mali zaborave na prodaju i kupuju na ovoj razini… U tom slučaju nam se nebi događalo da nam špekulanti rade ovakve dnevne oscilacije….
[/quote]
Znam da je sad INA-R-A jako interesantna dionica i ko zna po kojo ce cjeni ic ali mislim da nece više od 3500 a to je sad da udješ neki 20-tak posto profita a na drugim dionicama ce biti za 2 mjeseca dosta više e sad nek svak sam odluči gdje ce novce uložit ja sam reko gdje sam sasuo cc xxx.000 kuna . [smiley]
[/quote]
IGH ima jako dobar omjer, npr. 940/1200 kom K/P
Dok kod ostalih je prodaja 3-5x veća od kupnje.
DLKV se junački brani i pumpa. TO je dobro.
KOEI nitko na prodaje.
ATPL se udara po asku, i skidaju se skriveni.
Ali na kraju je jako slab promet opet…..
efekt obama ce odraditi svoje,dionice preko bare na najnizoj razini od 2002 godine,nafta je dosegnula vrhunac i polagano ali sigurno pada,prodajom ine dolazi na nase trziste prijeko potrebni kapital,svi preduvjeti su tu da ponovimo 2006 i 20007 godinu.
Nase tele je proslo poradajne muke i malo po malo poprima oblik velicanstvenog bika,ne prodajite svoje dionice sada.
Daleko smo mi od bika, ali se slažem da dionice u ovom trenutku ne treba prodavati…
[/quote]
ovome bih samo dodao prodavati jedino ako ti je teška nevolja i hitno ti teba novac , a za one druge , vrijeme će odraditi svoje , mora se imati strpljenja u ovoj igri.
dalje, počeo je 3Q za fondove , ovaj kvartal im jako puno znači, jer pozitivnijim djelovanjem na burzi, stvaraju i pozitivnije ozračje za eventualne buduće investotore koje imaju namjeru da privuku u svoje redove .jer, ako negativno rade, pa tko bi dolazio u takve fondove ?
ukoliko ne uspiju dobro odraditi taj posao, dosta njih će zatvoriti vrata, ostati će samo oni najveći + mirovinci ; osobno ne bih volio takav scenarij. 4 Q je već kasno .
nafta je počela polako dušiti, ameri su se konačno počeli ozbiljno zauzimati za krizu , Ina će odigrati svoje , pokoja privatizacija,preuzimanje , ukratko , nema problema za krobi, samo ona stara: strpljen-spašen.
kolege kad očćekujemo prva izvjšeća za poluvrijeme 2008. na ZSE?
Ekipa sto one vise padaju ja vise kupujem, samo da ovo jos potarje 3 mjeseca, a hoce i duze da prodam auto i jos 100k ukrcam i po mom racunu za 2 god imam duplo. A bit ce mi zao sto vise nisam kupovao na ovim razinama. Jos jedna bitna stavka kupujem samo kvalitetne dionice sa najboljim pokazateljima, nebavim se spekulacijama. Kupujte kvailtetno, npr: HT, ATGR, Dalekovod, Tisak…. ma ima lijepih dionica, samo da je jos novaca 🙂
kolege kad očćekujemo prva izvjšeća za poluvrijeme 2008. na ZSE?
To smo malo zanemarili u gledanju događaja oko nafte i ine.
prošle godine objavljeno (moglo bi i ove):
– ZABA – 26.7.
– HT – 7.8. – objavljeno na korporativnim stranicama
– ATGR – 9.8
– ZVCV – 10.8
– ADRS – 13.8.
Uskoro ćemo vidjeti kako smo prognozirali
znači glavni dio izvješća se očekuje početkom kolovoza, ne prije?
ak znate za sljedeće dionice kad su izlazila prošle godine, ili gdje da pogledam…bio bi zahvalan, na zse ne vidim datume objava nigdje.
tisk, knzm, ipkk, dlkv, hdel.
rekao sam u prethodnim postovima, ulagat će se u građevinare. Drago mi je pogledati stranicu ZSE danas [thumbsup]