Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel ja to vidim solidan broj drhturećih postova napisanih drhtavim ručicama?
A, panika je, kako je već primijećeno, mnogo jači nagon od pohlepe.
Je li ovaj današnji pad uzrokovan azijskim sindromom i njegovim domino-efektom na svijet, Europu, pa i nas, ili “veliki” kapitaliziraju dobit, ili je krenula veća promjena trenda-korekcija, ili je i ovakav dan normalan uslijed rastućeg trenda, ili fondovi prepuni para snižavaju prag za ulazak, ili… Uh, puno nedoumica za marginaše i one koji su ulazili zadnjih dana.
Baš me zanima tijek događanja sljedećih dana.

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

Alien:

A da mi laganini jednu tuzbu opalimo VSE jer ovo se precesto dogadja u zadnje vrijeme i to bas u zadnji sat trgovanja kad je vrlo cesto vrlo napeto? [smiley2]

A za odstetu dobije 3 mjeseca ATM-a badava. [smiley2]

I to PRO varijantu naravno [smiley2]

Danas su doista u glavnoj akciji bili paničari.Mislim da su danas dobar posao napravili oni koji su
trgovali dionicama ATLN-a, jer se moglo kupiti, solidno prodati i opet kupiti.
Kakva je prognoza za sutra za ATLN ?[smiley10]

Jel ja to vidim solidan broj drhturećih postova napisanih drhtavim
ručicama?
A, panika je, kako je već primijećeno, mnogo jači nagon od pohlepe.
Je li ovaj današnji pad uzrokovan azijskim sindromom i njegovim
domino-efektom na svijet, Europu, pa i nas, ili “veliki” kapitaliziraju
dobit, ili je krenula veća promjena trenda-korekcija, ili je i ovakav
dan normalan uslijed rastućeg trenda, ili fondovi prepuni para
snižavaju prag za ulazak, ili… Uh, puno nedoumica za marginaše i one
koji su ulazili zadnjih dana.
Baš me zanima tijek događanja sljedećih dana.

Dobro vidiš. drhtavci koji su jučer govorili da zaba vrijedi 20000 kuna sada ju prodaju za 10000. Tvrdili su da MIV vrijedi 15000 a prodaju ga sutra za 9500, Tnsa neću ni komentirati. Sve se vraća na početne pozicije tako da jaki igrači stignu kupiti. Nevjerojatni su ovi ljudi. Sve raste, nešto više, nešto manje, njima se naravno sviđaju ove što više rastu. Onda krenu prodavati svoje dionice u kojima strpljivo čekaju, ali nitko neće kupit. vidi vraga, nitko moje neće kupit a tuđe dionice rastu i svi guštaju osim mene. Tada snizi cijenu i poklopi ga neki jaki igrač ili fond i taj sitni drhtavac je popušio lovu. Ušao u DDJH po 190, sada ga daje za 169, Miv po 10000 sutra ga daje za 9700. Čitao sam neke bisere na drugom forumu koji kažu da kad je cijena pala preko 15% treba prodati obavezno. umro sam od smijeha….ajmo prodajte sve što imate, ja čekam i dokupljujem. baš mi je stigla neka fina lovica za dokup.

čvarkožder: ” Jel ja to vidim solidan broj drhturećih postova napisanih drhtavim ručicama? A, panika je, kako je već primijećeno, mnogo jači nagon od pohlepe. Je li ovaj današnji pad uzrokovan azijskim sindromom i njegovim domino-efektom na svijet, Europu, pa i nas, ili “veliki” kapitaliziraju dobit, ili je krenula veća promjena trenda-korekcija, ili je i ovakav dan normalan uslijed rastućeg trenda, ili fondovi prepuni para snižavaju prag za ulazak, ili… Uh, puno nedoumica za marginaše i one koji su ulazili zadnjih dana. Baš me zanima tijek događanja sljedećih dana. ” Dobro vidiš. drhtavci koji su jučer govorili da zaba vrijedi 20000 kuna sada ju prodaju za 10000. Tvrdili su da MIV vrijedi 15000 a prodaju ga sutra za 9500, Tnsa neću ni komentirati. Sve se vraća na početne pozicije tako da jaki igrači stignu kupiti. Nevjerojatni su ovi ljudi. Sve raste, nešto više, nešto manje, njima se naravno sviđaju ove što više rastu. Onda krenu prodavati svoje dionice u kojima strpljivo čekaju, ali nitko neće kupit. vidi vraga, nitko moje neće kupit a tuđe dionice rastu i svi guštaju osim mene. Tada snizi cijenu i poklopi ga neki jaki igrač ili fond i taj sitni drhtavac je popušio lovu. Ušao u DDJH po 190, sada ga daje za 169, Miv po 10000 sutra ga daje za 9700. Čitao sam neke bisere na drugom forumu koji kažu da kad je cijena pala preko 15% treba prodati obavezno. umro sam od smijeha….ajmo prodajte sve što imate, ja čekam i dokupljujem. baš mi je stigla neka fina lovica za dokup.

Kakav Azijski sindrom.
Danas su fondovi malo izasli, malo je danas Srbija opalila gore.
Sad ce jedno tjedan, dva jos ovo malo padati i onda cu da kupim kada opet krenemo prema gore.
Hebiga, nisam prodao INU na vrijeme (iznad 3,000-danas jesam), (glupi PG-sporo-jako sporo).
ali kad jos malo ljosnemo nadokupljujem.
Neka, treba malo i pasti da ne bi zaista doslo do balona.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Danas su doista u glavnoj akciji bili paničari.Mislim da su danas dobar posao napravili oni koji su
trgovali dionicama ATLN-a, jer se moglo kupiti, solidno prodati i opet kupiti.
Kakva je prognoza za sutra za ATLN ?[smiley10]

Pomiješao si forume dečko. Ovo nije forum o meteorologiji. A nije ni forum o klađenju na igre loptom

Pomiješao si forume dečko. Ovo nije forum o meteorologiji. A nije ni forum o klađenju na igre loptom

Po napisima na forumu sutra ce na burzi biti “Bjez’te! Spašavaj se ‘ko može”! A neki ce nauciti i kako to izgleda kada se ishitreno proda neka dionica… Ljudi su se valjda navikli da sve raste po 5% na dnevnoj bazi. Ne ide to tako.

"Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing." - Warren Buffet

ma pusti njih, znaju oni. čuli su od strinine frendice majčine sestre brata od tetke sina stric je broker pa on zna. mali je reko kupuj samo povlaštenih dionica i dobro ćeš zaraditi. i oni kupili košto je rođak reko…

Po napisima na forumu sutra ce na burzi biti “Bjez’te! Spašavaj se ‘ko može”! A neki ce nauciti i kako to izgleda kada se ishitreno proda neka dionica… Ljudi su se valjda navikli da sve raste po 5% na dnevnoj bazi. Ne ide to tako.

Treba uzeti u obzir to da je mnogo novih investitora došlo prviučeno INA-om i da su svoje prve burzovne dane prošli u iznimno povoljnom razdoblju prošla 2 mjeseca. Mnogi ni ne znaju što je korekcija a kamoli kad ju iskuse na vlastitoj koži. Moglo bi biti vrlo zanimljivo uskoro [smiley1]

NickLeeson: ” Po napisima na forumu sutra ce na burzi biti “Bjez’te! Spašavaj se ‘ko može”! A neki ce nauciti i kako to izgleda kada se ishitreno proda neka dionica… Ljudi su se valjda navikli da sve raste po 5% na dnevnoj bazi. Ne ide to tako. ” Treba uzeti u obzir to da je mnogo novih investitora došlo prviučeno INA-om i da su svoje prve burzovne dane prošli u iznimno povoljnom razdoblju prošla 2 mjeseca. Mnogi ni ne znaju što je korekcija a kamoli kad ju iskuse na vlastitoj koži. Moglo bi biti vrlo zanimljivo uskoro [smiley1]

…šteta , a ja baš idem na dopust…..hehe…Tjedan dana bez računala……fijuuuuuu

trčanje je zakon :)

Pa dobro ljudi ,hoće li se itko dotaći Dukata?

Tona

…šteta , a ja baš idem na dopust…..hehe…Tjedan dana bez
računala……fijuuuuuu

Bolje za tebe. Možda i ja odem malo na odmor u neku egzotičnu zemlju. Dobro bi mi došlo.

New Report

Close