Ošlo onih 15.000 kom na INA-i na kupnji na 2900kn.
Tko zna šta slijedi dalje.
Pa nije valjda da si već sve rasprodao?
Molova ponuda za Inu mogla bi utjecati na njegov kreditni rejting, jer je u posljednje vrijeme dosta novca potrošeno na obranu od OMV-a
Ponuda mađarskog Mola za povećanje udjela u hrvatskoj Ini mogla bi utjecati na njegov kreditni rejting bude li u velikoj mjeri financirao tu transakciju zajmovima, prenosi danas budimpeštanski financijski dnevnik Budapest Business Journal ocjene londonskih analitičara. Investicijska banka Citigroup objavila je u komentaru da u sadašnjem trenutku "brinemo raspolaže li MOL financijskom fleksibilnošću za podastiranje dvije milijarde dolara vrijedne ponude za kontrolni udio u Ini, s obzirom na poteze oko ‘trezorskih’ dionica i pojačana ulaganja u proizvodnju nafte".
svi pricaju samo o ini… ljudi rasprodaju portfelje i kupuju ine…
ina je na skoro 3000 . znaci za 50 % zarade treba doci na 4500…
hdel na 1100, ipkk na 750 nose 50 % zarade…
ina na 4500 je dobrih 30 posto iznad ath.. hdel na 1100 i ipkk na 750 su na 50 % ath…
vidjet cemo za par mjeseci sto je bilo pametnije… ja bjezim od ine sto dalje…
Ja mislim da se onakav ogroman nalog na kupnji Ine nije pojavio prije zato što vjerojatno im nitko ne bi prodao toliko tisuća komada po cijenama 2600-700-800kn, to su vjerojatno baš oni nedavno pokušali pa je cijena brzo skočila preko 3.000kn.
Onda su malo krenuli rasprodavati da unesu paniku i na 2.900 su stavili veliku mrežu za pecanje, što im je danas dobro upalilo.
Sumnjam da će ovakav intenzitet kupnje potrajati, a vidjeli smo nedavno što se desilo kad je potpora kupnje na kratko nestala. Pretpostavljam da će se još neko vrijeme cijena vrtiti na razinama 2.800-3.200kn, ovisno o svježim vijestima.
Malo blesavo pitanje: da li se smije staviti nalog na kupnju na određenu dionicu i onda sam sebi prodati tako da se poklopi taj nalog?
[lol]
nisam siguran, pošalji upit u hanfu..
htio sam ti dati stotku za ovaj post al te iz nekog razloga ne mogu ocijeniti [shocked]
ameri danas vrhunski, cca 3% gore , nafta ispod 135 usd .
ina na 4500 je dobrih 30 posto iznad ath.. hdel na 1100 i ipkk na 750 su na 50 % ath…
Matematika stoji, ali tko će platiti strah, a da ne govorimo da je sve u timiningu.
htio sam ti dati stotku za ovaj post al te iz nekog razloga ne mogu ocijeniti [shocked]
Evo onda ja dajem stotku. Poklopiti vlastiti nalog bi trebala biti manipulacija na TK i nije baš dozvoljeno.
BTW
Jednom mi se dogodilo na PBZ investoru da sam označio prodaju umjesto kupnje, a na toj sam dionici imao već nalog za kupnju s većom cijenom od onog što sam pokušavao postaviti. Aplikacija mi je javila poruku "bla … bla … manipulacija … bla … bla … HANFA … bla … ba".
Matematika stoji, ali tko će platiti strah, a da ne govorimo da je sve u timiningu.
[/quote]
Presidente napiše malo riječi, ali puno kaže! Tko nanjuši svu težinu ovih riječi i shvati gdje su naglasci, već je na konju.
Mada i Panker ima point. Samo je malo krivo procijenio trenutni razvoj događanja na Ini.