[
a sto da mijenjamo kad ovo sve nema smisla…
evo najbolji primjer ti je HT – firma koja daje 2 dividende godisnje i ima odlicne rezultate poslovanja ne moze se odlijepiti od cijene sa IPOa… pardon, +5kn od IPOa.
o cemu da vise pricamo?
[undecid]
Kolega Tigrus,
nigdje ne vidim potvrdu o izvanrednoj dividendi HT-a. Imate clanak negdje?
LP
@lopina
A uplašenih i bjegunaca je sve više
ne salzem se. vise se ne bjezi, nego se ceka.ko je pobjegao , pobjego je na 3200.
ima dosta ekipe s lovom i treba im ohrabrenje i pravi poticaj ne bi li opet stavili lovu u igru.
i ZSE umire.
ozivjeti ce. vidjeti ces…bitno je da su svi ukljuceni subjekti shvatili da nema nista dobroga od plasenja ulagaca i otimanja dionica u panici…
Spasila nas je INA od većeg pada.Ali uvjek se nešto
pojavi,naravno ako tražimo.
slazem se 100%. uvijek se "nesto" dogodi. bas je fenomen taj "nesto"…
sad je to nesto bila ina, u 9 mj ce biti HT dividenda i mozda nafta… itd…
ali bottom line, sami sebe spasavamo najvise. ali moramo se sloziti oko nekih stvari…
ps. ima vic u ovoj zadnjoj recenici…
[lol]
Evo jedna zanimljiva teorija o nafti. Meni je stvanro "Na rubu znanosti", ali svakako treba procitati…
http://www.livno-online.com/content/view/7803/261/
[
a sto da mijenjamo kad ovo sve nema smisla…
evo najbolji primjer ti je HT – firma koja daje 2 dividende godisnje i ima odlicne rezultate poslovanja ne moze se odlijepiti od cijene sa IPOa… pardon, +5kn od IPOa.
o cemu da vise pricamo?
[undecid]
Kolega Tigrus,
nigdje ne vidim potvrdu o izvanrednoj dividendi HT-a. Imate clanak negdje?
LP
[/quote]
nemam, ali mi ne treba.
znam da ce se to desiti.
isto kao i s onom zadnjom dividendom.
cekaj i vidjeti ces da je istina.
Volio bih da naše tržište pokaže otpor jer mislim da smo već previše pali u "oversold" teritorij, ali kada vidim ove indexe vani, muka mi je. Priželjkujem jedan veći odbijanac, a ako do njega ne dođe…
[shocked]
BTW, mislim da će od danas INA padati svaki dan k’o kruška, do jedno 2500 na koliko mislim da će glasiti ponuda MOL-a. Osim ukoliko se ne uključi OMV.
slažem se.Ponuda MOL-a oko 2500, a OMV-a tada 10% više, ali do toga je mjesec dana igre živaca.
Podsjetite se Plive i igre Actavis-a i Barr-a.
[/quote]
Dajte molim vas ljudi, cijena nece ispod 3000kn biti ponudena. A ako i bude nece samo omv ili mol po toj cijeni kupovati vec i masa malih koji znaju koliko ce ina vrijediti za godinu dana pa i ranije. Na 2500 ina je ziher kao ht na 270. moze samo rast.
Evo jedna zanimljiva teorija o nafti. Meni je stvanro "Na rubu znanosti", ali svakako treba procitati…
Lako moguće.
Lako moguće.
[/quote]
Taj članak sam pročitao u VEČERNJAKU,pa zar je to moguće,,,…očito je,hebu nas kako se sjete,.Sve jee planski dogovoreno,urađeno i ostaje da vidimo šta će se desiti ….. [lol]
To su oni koji su i piramide otkrili? [smiley]
Volio bih da naše tržište pokaže otpor jer mislim da smo već previše pali u "oversold" teritorij, ali kada vidim ove indexe vani, muka mi je. Priželjkujem jedan veći odbijanac, a ako do njega ne dođe…
[shocked]
BTW, mislim da će od danas INA padati svaki dan k’o kruška, do jedno 2500 na koliko mislim da će glasiti ponuda MOL-a. Osim ukoliko se ne uključi OMV.
zanimljivo, no ukoliko mol ponudi 2500 zasto bi se itko odazvo? tako mogu ponudiiti i 2000 bez odjeka…ljudi sad vide da se moze prodati i po 3000, ovi koji kupuju ocigledno misle da ce prodati i po vise…ma tko će to znati svi nešto špekuliraju…tu je i pohlepa…
nekako mi je to prenisko postavljena granica… nekako mi se cini da ce ponuda biti preko 3000…osim toga omv je vec ukljucen samim time sto iskazuje interes… inace nemam dionice ine, ali bih volio imati barem iz športskih pobuda u ovom trenutku, mozda po malo popularnijoj cijeni (no dionice koje imam ne prodajem, a kunica je premalo na raspolaganju za neku iole zanimljiviju kupnju, a dug je zao drug)
Ma ljudi , Vi kao da nista niste naucili u ovoj korekciji i samo trkelajte bez veze .
Ma sta se mucite koliko ce INA ici , kada svi kupuju prodaj , a moglo se na 3200 , Kuzim ove sta su pokupovali na 3000 pa sada ocekuju 10 % alii hmm mozda .
Pametni su se iskrcali i sada imaju mogucnost trejadanja sa par postotaka ,a ostali ce lizati rane .
Ovakva nestabilnost svijetskih burzi a bome i nase male kladionice ZSE nikome pametnom nedozvoljava miran san ,zato bolje gledati sa strane (normalno tko moze ) i citati viceve po forumu .
A , vase probnoze i analize sta ce biti su ravne SF.
Ma sta se mucite koliko ce INA ici , kada svi kupuju prodaj , a moglo se na 3200 , Kuzim ove sta su pokupovali na 3000 pa sada ocekuju 10 % alii hmm mozda .
Mislim da se prilično često na burzi ne desi ono što ljudi masovno očekuju nego baš suprotno, primjer je HT, zatim je tu i pad u 4. mjesecu kad su ljudi masovno očekivali nastavak pada pa su na kraju morali loviti vlak koji juri prema gore.
Ovo jest malo drugačija situacija, nitko sretniji od mene da cijena preuzimanja bude 3.500-4.000kn, pa i više, no lako bi se moglo desiti da na kraju bude dosta razočaranih.
Ne bi bilo prvi puta da nas Sanader & Co. preveslaju. Ta ekipa bi za koji milion kuna vjerojatno prodala i rođenu majku a ovdje su u igri daleko veći iznosi.
Ma ljudi , Vi kao da nista niste naucili u ovoj korekciji i samo trkelajte bez veze .
Pametni su se iskrcali i sada imaju mogucnost trejadanja sa par postotaka ,a ostali ce lizati rane .
Ovakva nestabilnost svijetskih burzi a bome i nase male kladionice ZSE nikome pametnom nedozvoljava miran san ,zato bolje gledati sa strane (normalno tko moze ) i citati viceve po forumu .
A , vase probnoze i analize sta ce biti su ravne SF.
Svaka čast na objektivnosti. Opameti se i ti. [thumbsup]