Braniteljski fond je i prije najavljivao da će postići najbolju moguću cijenu za članove fonda, a ova vijest koja je procurila u javnost to i najbolje dokazuje. Tako da 4000 KN mislim da je fer ciojena, a to je približno 100% povećanje od minimalne cijene koja je bila ove godine. Ako se sjetimo PLIVE i ona je u privatizaciji narasla preko 100% i to iz nekih 400KN na 850KN.
prema strateškom planu hr turizma koji će biti predstavljen sljedećeg tjedna javnosti….predviđeni prihod od turizma 2018. bi trebao biti20 milijardi eura
za 10 godina hrvatska bi morala postati jedinstvena destinacija life style…
-s obzirom na ogromni potencijl hr turizma predviđam rast turističkih dionica od 100 -300%
izvor:večernji list 12.7.08. 20.str…
moze li mi netko napisat kako stoji kupnja na ini ? cjena prva i kolicina?
Maloprije je netko stavio nešto na prodaju na INA-u.
Pa se maknuo. Obično se to desi kad se priprema skriveni.[shocked][shocked][shocked][shocked]
Čini mi se da je to skriveni, ali prevelik je, ili netko misli prodati uskoro 100.000kom.
Sada je trenutno na prodaji 15.000kom
[shocked]
Braniteljski fond nakon prodaje ine s dobivenim novcem najavljuje ulazak u nacionalne dionice C.O. ,HPB,HT [thumbsup]
Đizus Krajst koliko slijepih optimista odjednom!
Pa zar nitko ne komentira pad američkih indeksa usprkos objavi da će američka vlada i
federalna banka direktno pomoći hipotekarnim bankama Fannie Mae i Freddie Mac?
Poslije takve objave koja doslovce znači : "Evo vam đabe para koliko trebate samo nemojte
propasti!" te indeksi ne reagiraju i tržište nastavlja pad (Dow je inače sad na 11055) da ovdje
razularena gomila "investitora" viče kako je Ina super i kako ćemo svi zaraditi !?!
Užas! A kome to mislite prodati Inu na recimo 3500 ili više ? Sami sebi? Buffetu? Kumici s placa?
Najveće svjetske banke se tresu od udara loših vjesti i kvartalnih izvještaja, cijeli svijet na oprezu
a ovdje vlada razularena gomila navikla na lance sreće, jer Ina je lanac sreće u kojem
nahebu onih 95% zadnjih.
Ponavljam još jednom. Fondovi i veći igrači se žestoko iskrcavaju i koriste priliku da pobjegnu
u cash poziciju ili na strane burze i tako smanje izloženost mogućoj krizi na našem tržištu.
Prometi od preko 30 milja a cijena u rangu +-1% nešto znači. Da se kupuje i da je situacija
dobra Ina bi skočila za 300-400 kuna na duplo manjem prometu a ne ovakve divlje oscilacije.
Smanjite doživljaj i nemojte se veseliti prerano zarađenom postotku.
kaj se ti toliko zabrinjavas?
hebes ameriku, mi smo u procesu prodaje naftne kompanije koja je dvjema firmama (OMV i MOL) od strateskog interesa.
kad je u pitanju strateski interes onda se lova ne gleda.
kapisi?
strateski interes znaci smjer u kojem ce se "brod" kretati u slijedecih 20-30 godina.
plus, oni vode bitku za dugorocni opstanak…
tako da…. udri brigu na veselje!!!
[thumbsup]
moze li mi netko napisat kako stoji kupnja na ini ? cjena prva i kolicina?
prva prodaja ti je za sada na 2968,99kn – 26 komada…
a kupnja na 3000kn – 15 komada
dakle, kupnja iznad prodaje.
prema strateškom planu hr turizma koji će biti predstavljen sljedećeg tjedna javnosti….predviđeni prihod od turizma 2018. bi trebao biti20 milijardi eura
za 10 godina hrvatska bi morala postati jedinstvena destinacija life style…
-s obzirom na ogromni potencijl hr turizma predviđam rast turističkih dionica od 100 -300%
izvor:večernji list 12.7.08. 20.str…
TOČNO 100% za 100 godina!!! [bye]
Braniteljski fond je i prije najavljivao da će postići najbolju moguću cijenu za članove fonda, a ova vijest koja je procurila u javnost to i najbolje dokazuje. Tako da 4000 KN mislim da je fer ciojena, a to je približno 100% povećanje od minimalne cijene koja je bila ove godine. Ako se sjetimo PLIVE i ona je u privatizaciji narasla preko 100% i to iz nekih 400KN na 850KN.
mozemo se sjetit i lure, dukata kad je dosel do 1300 a preuzimanje na 750 aha kaj cemo sad?
kupovat zitnjak po 1000 a prodavat po 500?
mislis da ce neko preplatit INU koja ima dvije rafinerije za obnovit i 1m $ kredita namjenjenih za obnovu isih a sta im nije dosta da proizvode euro 4 normu
hoce li imati 16k uposlenika ili samo maloprodajnu mrezu da plasiraju gotov proizvod?
koliki su troskovi da se stvari stave na svoje mjesto?
http://www.nacional.hr/articles/view/47299
Evo da se nađe i na ovoj temi jer se tiče cijelog tržišta kapitala! Kolko je to para za ubrizgat na TK gdje uglavnom vlada jeftinjara, a usto još i sve ono što mirovinci mjesecima čuvaju…
Jbg, sad više ne mogu ni zaspat!
[/quote]
Evo sto sam Vam ja govorio za fond HB, ipak tamo clanovi odbora ne dizu rucice kako odgovara politici, sad je mislim zastala knedla u grlu i Sanaderu i predstavnicima MOL-a, pa nek sad oni prodaju jeftino po 2515 kn, kao sto sam rekao nisu problem za njih onih 450.000 "branitelja" već 50.000 branitelja koji neće samo dizati ručice i klimati glavom.
Još bih za Kerefeka priložio tablicu usporedbe svjetskih indexa i Crobexa, pa da vide da smo mi uglavnom već u minusu više od 30%, tako da je korekcija manje više već odrađena, Da nije privatizacije INE, već bi bili i blizu 40 %. Ali taj problem je vjerovatno spriječen, jer na burzu sigurno dolazi tijekom godine svježih 4-5 mlrd kuna (ne računajući vladine dionice)