svakako se situacija nece brzo rasplesti. nista prije polovice jeseni sigurno.
Tek za mjesec dana MOL mora dati ponudu za preuzimanje.
OMV kažu u vijestima treba ići u protunapad.
Tko zna do kad će to trajati. Ljeto je dugo.
Vjerujem da će cijena ići nazad na 2500 kn, u interesu nekih krugova, i na novu vijest ponovo poletiti do 3000kn, i tako par đireva do preuzimanja koje će se po meni obistiniti do Božića.
Iskreno.
Vjerujem da će cijena ići nazad na 2500 kn, u interesu nekih krugova, i na novu vijest ponovo poletiti do 3000kn, i tako par đireva do preuzimanja koje će se po meni obistiniti do Božića.
ma naravno, ali 30 dana od danas MOL izlazi sa ponudom,vjerovatno 29xx-kako izvor iz vecernjeg lista tvrdi, ali tada sljedi OMV za vjerovatnih 10% više,što iznosi cca 3300,..tada sljedi borba do istrebljenja za svaku dionicu i mi možemo ovdje samo profitirati.. ovo je sve pod uvjetom da se netko jači ne ukljući u igru, a ako se to desi,onda sljedi i definitivan oporavak crobexa jer ova borba za naftu jugoistoka neće dozvoliti down,uživajmo svi..
Iskreno.
[/quote]
Iskreno.
ma naravno, ali 30 dana od danas MOL izlazi sa ponudom,vjerovatno 29xx-kako izvor iz vecernjeg lista tvrdi, ali tada sljedi OMV za vjerovatnih 10% više,što iznosi cca 3300,..tada sljedi borba do istrebljenja za svaku dionicu i mi možemo ovdje samo profitirati.. ovo je sve pod uvjetom da se netko jači ne ukljući u igru, a ako se to desi,onda sljedi i definitivan oporavak crobexa jer ova borba za naftu jugoistoka neće dozvoliti down,uživajmo svi..
[/quote]
[/quote]
A zašto se netko danas krvnički iskrcavao i rušio cijenu na INA-i, ako će tvoj scenario biti točan?
http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/3126317/showPhotoSerie.do;jsessionid=AA57A6621FBD01A62C8DD25D7E7F2141.2
jel ovo to vaše tele koje najavljujete, boli njega papak za crobex čini mi se [lol]
http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/3126317/showPhotoSerie.do;jsessionid=AA57A6621FBD01A62C8DD25D7E7F2141.2
jel ovo to vaše tele koje najavljujete, boli njega papak za crobex čini mi se [lol]
Bik je užasno isfrustriran vladavinom međeda, i ulovio je trenutak da se opusti, u svom stilu, hrabro pa kud puklo.
pa ovo je fenomenalno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Đizus Krajst koliko slijepih optimista odjednom!
Pa zar nitko ne komentira pad američkih indeksa usprkos objavi da će američka vlada i
federalna banka direktno pomoći hipotekarnim bankama Fannie Mae i Freddie Mac?
Poslije takve objave koja doslovce znači : "Evo vam đabe para koliko trebate samo nemojte
propasti!" te indeksi ne reagiraju i tržište nastavlja pad (Dow je inače sad na 11055) da ovdje
razularena gomila "investitora" viče kako je Ina super i kako ćemo svi zaraditi !?!
Užas! A kome to mislite prodati Inu na recimo 3500 ili više ? Sami sebi? Buffetu? Kumici s placa?
Najveće svjetske banke se tresu od udara loših vjesti i kvartalnih izvještaja, cijeli svijet na oprezu
a ovdje vlada razularena gomila navikla na lance sreće, jer Ina je lanac sreće u kojem
nahebu onih 95% zadnjih.
Ponavljam još jednom. Fondovi i veći igrači se žestoko iskrcavaju i koriste priliku da pobjegnu
u cash poziciju ili na strane burze i tako smanje izloženost mogućoj krizi na našem tržištu.
Prometi od preko 30 milja a cijena u rangu +-1% nešto znači. Da se kupuje i da je situacija
dobra Ina bi skočila za 300-400 kuna na duplo manjem prometu a ne ovakve divlje oscilacije.
Smanjite doživljaj i nemojte se veseliti prerano zarađenom postotku.
Početna cijena dionica Ine 4000 kuna
Čelnici Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, koji u svom portfelju posjeduje 7 posto vlasničkog udjela u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini, odlučili su svoje dionice neovisno o odluci Vlade prodati onom ponuđaču koji im ponudi najbolju cijenu, a ona ne može iznositi manje od 4 tisuće kuna po dionici. Budući da Fond posjeduje 700 tisuća dionica Ine, to znači da će novi vlasnik za ukupni vlasnički udio hrvatskih branitelja u Ini morati izdvojiti najmanje 2 milijarde i 800 milijuna kuna. Tu je informaciju Nacional doznao od jednog visokopozicioniranog dužnosnika Fonda. Po hrvatskom zakonu ponuđači moraju iste uvjete za otkup ponuditi i svim ostalim malim dioničarima hrvatske naftne kompanije, pa prema tome svi koji posjeduju te dionice mogu očekivati značajnu zaradu.
http://www.nacional.hr/articles/view/47299
Evo da se nađe i na ovoj temi jer se tiče cijelog tržišta kapitala! Kolko je to para za ubrizgat na TK gdje uglavnom vlada jeftinjara, a usto još i sve ono što mirovinci mjesecima čuvaju…
Jbg, sad više ne mogu ni zaspat!
http://www.jutarnji.hr/novac/bizzbuzz/clanak/art-2008,7,14,dolar_nafta_banke_SAD,126541.jl
Nek se telac još malo sačuva vrućina pa nek se onda uzjoguni…
Iskreno.
[/quote]
[/quote]
A zašto se netko danas krvnički iskrcavao i rušio cijenu na INA-i, ako će tvoj scenario biti točan?
[/quote]
PA NA TO PITANJE ODGOVARAM…." A zašto se netko krvnički UKRCAVAO ako ide dolje"
eh da, i daj bože da stvore paniku i sruše ju na 2700,tada ja sve tučem unutra i izlazim iz svega da bih se naglavačke bacio unutra….a Vi,kako Vam volja!
Bosanska poslovica kaže: "Džomet u džennet" a raja ovde po onoj drugoj "Beg i kad nema – ima".
Pozdrav iz Rajvosa optimistima i pogledajte ko se sve istovaruje. Nije dobro raja, nije dobro. Velki begaju vanka.
Za kraj: "Bog de dati i Salki gace, samo se nezna kad ce."
Vozdra,
Pogrebnik
strava prijatelju strava. Posebice me zastrasilo ovo enormno iskrcavanje kod ATPL – PBZ sa 2000 komada i hpb sa 23 komada. Jedini tvoj problem je sto atpl ima 1.400.000 dionica pa su ti te brojke malo jadne…
radije se ti brini za svoj DLKV, i tko se tamo iskrcava…a bit ce toga jos…
[lol]