Kupuje jeftino i prodaje s diskontom. He loves this game.
– nigdje me se ne spominje ali je to očito lijepa zahebancija na moj račun.
– ja jako jednostavno ulažem.
– nikada nisam otkrivala toplu vodu pri investiranju.
– zar nisam uvijek pisala INA i HT 50% plus nelikvidne.
– i zar nisam pisala kako se tu neće puno zaraditi, ali će se najmanje izgubiti.
– nikada mi nije bio cilj veliki prinos nego sigurnost uloga.
– a te što sam kupovala s diskontom, još stignem prodati u ponedjeljak s kakvim takvim plusom.
– I love this game.
Pozdrav !
Komentari tjednog trgovanja.
– srijeda.
– ogromna količina negativnih postova, nitko ne vidi svijetlu budućnost u dionicama, nestao i zadnji optimist.
– četvrtak.
– strašan rast preko 3%, nitko ne zna što nam se događa.
– petak.
– najprije rastemo skoro 2%, da bi dan završili u minusu preko 2%.
– a u taj petak su naši kešolovci ulazili,
– ali krenulo je i kapitaliziranje 3% dobiti s burze, do sada je uzlazni trend trajao barem 3 dana, a sada 1.5 dana.
– kako će sada naši poznati kešolovci izaći u ponedjeljak s burze sam Bog zna.
– a bilo je zbilja interesantno pratiti samu temu.
– svi kešilovci ušli na najnižim cijenama, meni to nije uspijelo za dvdesetak dana.
– što će biti idući tjedan.
– panika i strah koju iščitavam u Vašim postovima u ponedjeljak će učiniti svoje.
– biti će tu jeftinih prodaja,
– jedina je sreća što imamo INU, koju će ipak neki stranci kupovati.
– pasti će i HT, ali ne puno, ipak je to zicer kupnja i šteta ga je prodavati.
– kada će početi rasti ostale dionice.
– pa najprije ih morate dobro spustiti kako bi se isplatila prodaja INE ili HT te kupnja ostalih dionica.
– I love this game.
Pozdrav !
@ČARUGA
i nagodinu smo MILIJUNASI! [proud]
Eh, da je bar to tako jednostavno….
– to je puno jednostavnije nego što mislite.
– samo ne smijete imati straha i ulagati bez emocija.
– nikada se ne zaljubiti u neki sektor ili dionicu.
– sreća je nekada ipak jako lijepi saveznik.
– ali bez jako puno čitanja i znanja, to će ipak biti malo teži put.
– trebate vjerovati u ono što kupujete,
– i normalno imati bar dva neovisna izvora kako je to dobra investicija.
– trebate biti sigurni kako ste to i jako jeftino kupili.
– to što ste kupili mora biti jako uspješno i perspektivno.
– ako ste pronašli takvu dionicu, onda možete u njoj godinama uživati.
– samo što je na našem tržištu nekada i zgodno to prodati ako procijenite kako će te ju ponovno moći kupiti jeftinije.
– I love this game.
Pozdrav !
– zar nisam uvijek pisala INA i HT 50% plus nelikvidne.
Prošli tjedan si rekla INA+HT+ADRIS = 40%
Inače povremeno imaš dobrih pickova
[/quote]
– kada sam to pisala tada sam bila i preko 50% u tim dionicama.
– ali nikada nisam sitničava, uvijek je to kod mene cca.
– a sada se je to 50% spustilo, jer sam prodala cca 5% INE.
– ako dođe do još jedne veće korekcije, gore spomenute dionice će najmanje padati, a INA u svemu tome može i rasti.
– a tada je sve u igri brojeva i postotaka.
– to znači koliko INA može još gore, a koliko neka druga dionica,
– ako ocijenim kako je to kod INE 30%, a neke druge imaju mogući rast 50-100% zašto onda ne prodati INU, HT ili ADRS.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
– kada sam to pisala tada sam bila i preko 50% u tim dionicama.
– ali nikada nisam sitničava, uvijek je to kod mene cca.
– a sada se je to 50% spustilo, jer sam prodala cca 5% INE.
– ako dođe do još jedne veće korekcije, gore spomenute dionice će najmanje padati, a INA u svemu tome može i rasti.
– a tada je sve u igri brojeva i postotaka.
– to znači koliko INA može još gore, a koliko neka druga dionica,
– ako ocijenim kako je to kod INE 30%, a neke druge imaju mogući rast 50-100% zašto onda ne prodati INU, HT ili ADRS.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Znači nisi imala 40% u tim dionicama nego preko 50%. To baš i nije cca. Znači li to da u budućnosti trebamo odbiti 15% od svega što napišeš ?
Dakle taktika je slijedeća. Ako tržište krene dolje ove navedene bi najmanje trebale potonuti, a ako krene gore vrlo je vjerojatno da to neće biti tako strelovito i da ćeš se na vrijeme moći ukrcati. Vidjet ćemo hoće li raditi, za razliku od većine ti barem imaš neku taktiku.
RATNICI DIONIČARI Naftnu kompaniju u Fondu će zamijeniti nekoliko jakih hrvatskih brendova
Branitelji prodaju svoje dionice Ine
Kako su svi sretni kad treba novce pobrat, jeb.š državu i gospodarstvo.
Poslije će opet trubit da je Hravtska rasprodana. Kako je sve u stranim rukama.
No bez brige. Umjesto INE sad ce dobiti nove dionice pa ce njih moći prodati.
Koje licemjerstvo u hrvata.
Ovo ja ne kužim. Pa branili smo svoje. Svoje kuće, svoju državu. Zašto bi zbog toga trebali biti nagrađeni i do kada, pobogu do kada će postojati povlašteni građani????
Šta je u domovinskom ratu sudjelovala plačenička vojska? Šta je HV plačenička vojska?
Ne razumjem…
Ne dijele se dionice zbog toga jer su ih branitelji tražili, nego da bi HDZ kupovao glasove. BF kao takav je katastrofa za hrvatsko tržište kapitala. Svi mi debelo plaćamo što politika koristi TK kao sredstvo za kupovanje glasova.
[/quote]
Tko bi gori sad je doli.
BF koji prodaje dionice INE vjerovatno stranom kupcu će imati viška gotovine,te bi mogao ostati u
kešu kao i naši dežurni katastrofičari.Ali gle vraga BF će početi kupovati dionice na našem tržištu i
to može biti dovoljno za povećanje likvidnosti.To je svježi novac.Dakle,očekivali smo da će BF
rušiti tržište radi prodaje,kad ono suprotno od očekivanja.Dali je u cijenu sadašnjih dionica uračunat
i ovaj moment.Onaj negativan da,a sada treba promjenitiu smjer tj.to je dvostruki utjecaj na rast.Razlog više da budem u dionicama 100 % i više ako bude moguće.
Mislim da je vrijeme za novi margin kredit.I lagano dokupljivanje dok je jeftino.
Dakle,BF neće dobivati na poklon te dionice nego kupovati,a zakonom je određeno koje će se dionice
dodatno predati ,slično INA-i i HT-u.
Inaće,interesantno da je BF jedini dionički fond koji ima porast cijene udjela,a svi smo se okomili
na ovu našu jadnu vlast.A koliko smo svi mi skupa jadni kada lošije prolazimo od toga fonda.
Nisam branitelj,nisam ni u jednoj stranci,jedino me interesira lova.Ali me karta baš ne ljubi.Ipak
treba sačuvati dostojanstvo i ne pljuvati po Lijepoj našoj.Kakva takva,ali meni draga.
Mislim da je vrijeme za novi margin kredit.I lagano dokupljivanje dok je jeftino.
– za mene pišeš jako dobro i slažem se sa velikom većiniom tvojih komentara.
– ali ovo za magine, sada ?????????
– ako ih i uzmete nikako preko 30% vlastitog kapitala.
– ako burza i padne,
– meni je lako ne računati gubitke,
– osobno se puno bolje osjećam kada ne znam koliko sam izgubila.
– ali te banke računaju svakodnevno te minuse na portfelju.
– na te kredite ide i svakodnevna kamata.
– i na koncu ti krediti nisu nikako jeftini.
– učite se na iskustvu drugih,
– učite se na njihovim greškama,
– a punooooo njih je izgubilo velike novce upravo na tim kreditima.
– kredit da,
– ali kada se sigurno zna i za što.
– I love this game.
Pozdrav !
Tko bi gori sad je doli.
BF koji prodaje dionice INE vjerovatno stranom kupcu će imati viška gotovine,te bi mogao ostati u
kešu kao i naši dežurni katastrofičari.Ali gle vraga BF će početi kupovati dionice na našem tržištu i
to može biti dovoljno za povećanje likvidnosti.To je svježi novac.Dakle,očekivali smo da će BF
rušiti tržište radi prodaje,kad ono suprotno od očekivanja.Dali je u cijenu sadašnjih dionica uračunat
i ovaj moment.Onaj negativan da,a sada treba promjenitiu smjer tj.to je dvostruki utjecaj na rast.Razlog više da budem u dionicama 100 % i više ako bude moguće.
Mislim da u bilo koju dionicu BF uđe, vrijednost će joj automatski pasti. Naime branitelji rasprodaju udjele, a nitko ne ulaže u taj fond. INA je na ovoj cijeni usprkos BF-u, a ne zbog toga jer je u BF-u. Ako ne postoji značajan interes za kupnju velike količine neke dionice unutar braniteljskog fonda, onda istoj slijedi kolaps. Po meni jedina donekle sigurna opcija je da BF kupi PTKM, jer u tom slučaju država može kontrolirati dobit puštajući da cijena gnojiva raste i može naći velikog kupca u slučaju zatvaranja fonda. PTKM i nije ništa drugo nego mala INA, or INA in making. Zamjeniš riječ gorivo sa riječi gnojivo, i dobio si vrlo sličnu situaciju. Za sve ostale dionice ulazak u BF bi značio katastrofu. Možda Vi vidite neku dionicu koja bi profitirala iz činjenice da je u fondu koji ima isključivo odliv sredstava ?
Inače ovaj kvazi fond, je ogroman teret na tržište kapitala. Što se prije raspadne to bolje za sve. Vlada je mogla od BF-a napraviti ZIF i riješiti stvar. Mislim da bi interesa za kupnju dionica ZIF-a bilo na pretek, kako u HR, tako i vani. Međutim onda političari ne bi više mogli kupovati glasove preko burze.
Inaće,interesantno da je BF jedini dionički fond koji ima porast cijene udjela,a svi smo se okomili
na ovu našu jadnu vlast.A koliko smo svi mi skupa jadni kada lošije prolazimo od toga fonda.
Ma taj razvoj događaja je bio vrlo previdiv. Mješanje politike u tržište kapitala je bio ogroman teret za dionice INA-e i HT-a. Vremenom taj teret popušta. HT bi vrijedio barem 10% više da nije u BF-u, a INA nikada ne bi pala ispod 2500.
Nisam branitelj,nisam ni u jednoj stranci,jedino me interesira lova.Ali me karta baš ne ljubi.Ipak
treba sačuvati dostojanstvo i ne pljuvati po Lijepoj našoj.Kakva takva,ali meni draga.
Niko ovdje ne pljuje po Republici Hrvatskoj. Mnogo ljudi pljuje po plolitici u RH. Ta dva pojma ne treba mješati. Što više djelovanje politike je često u suprotnosti sa interesima RH.
– za mene pišeš jako dobro i slažem se sa velikom većiniom tvojih komentara.
– ali ovo za magine, sada ?????????
– ako ih i uzmete nikako preko 30% vlastitog kapitala.
– ako burza i padne,
– meni je lako ne računati gubitke,
– osobno se puno bolje osjećam kada ne znam koliko sam izgubila.
– ali te banke računaju svakodnevno te minuse na portfelju.
– na te kredite ide i svakodnevna kamata.
– i na koncu ti krediti nisu nikako jeftini.
– učite se na iskustvu drugih,
– učite se na njihovim greškama,
– a punooooo njih je izgubilo velike novce upravo na tim kreditima.
– kredit da,
– ali kada se sigurno zna i za što.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Hvala na savjetu!
Ali bez poluge nema dobiti.Nalazim se u tri lombardna kredita od ukupno 370.000 kn
od početka godine i jedva izbjegao prisilnu naplatu,doša na nulu oko 20.05 i sada nazad na 15%
pušione.Ako sam uzimao kredite kada je Crobex bio 5.000 pa valjda mogu sada kada je 3.500.
Međutim,iskustvo me naučilo da dokupljujem pomalo i da stalno imam malo u kešu iako me u
zadnje vrijeme poćeo smetati,jer su moji favoriti toliko jeftini da je šteta ne kupovati.Jasno
da se treba čuvati margine calla jer tada trpim višestruku štetu.
Sjećam se da je neko komentirao da on zna da KORF vrijedi puno više,ali da on ipak stiče dojam
da ide prema 0.
Slično se događa sa mojim favoritima.Oni vrijede onoliko koliko tržište kaže da vrijede,a sada je
sentiment loš pa ja dokupujem stalno jeftinije i stalno lagano pušim.Jasno je da ako ostanem bez
municije da ih neću moći dokupljivati kada budu najjefftinije.I zato mi treba novi kredit.
RATNICI DIONIČARI Naftnu kompaniju u Fondu će zamijeniti nekoliko jakih hrvatskih brendova
Branitelji prodaju svoje dionice Ine
Kako su svi sretni kad treba novce pobrat, jeb.š državu i gospodarstvo.
Poslije će opet trubit da je Hravtska rasprodana. Kako je sve u stranim rukama.
No bez brige. Umjesto INE sad ce dobiti nove dionice pa ce njih moći prodati.
Koje licemjerstvo u hrvata.
Neče RATNICI DIONIČARI Naftnu kompaniju u Fondu zamijeniti za nekoliko jakih hrvatskih brendova nego J. Kosor i HDZ menađeri!
Iz svega ovoga se nameće da BF nije fond nego banka koja kojoj je namjena pričuvati blago dok ne dođe vrijeme da ga HDZ političari unovče za svoje osobne interese, a sve pod krinkom nekakve dobronamjerne politike i brige za branitelje!
Vlasnik sam udijela u BFu i definitivno sam protiv prodaje INE iz portfelja fonda te kupovine nekih drugih d.d. iz više razloga:
-INA, HT i sva ostala društva od kojih će 7% pripasti fondu su nacionalno-strateški najvažnije HR firme
-Bit fonda(barem meni) nije trenutna zarada nego dobrobit naše dijece ili određena sigurnost u starosti, stoga tko može predvidjeti da će za cca.15 god. jedna INA vrijediti manje od jedne npr. ATPL
-prodajom ili preslagivanjem portfelja fonda otvaraju se neslučene mogučnosti manipulacije zbog koristi aktualnih pol. struktura ili pojedinaca, a na štetu branitelja zbog kojih ja taj fond i stvoren
-izvačenje extra profita od strane pojedinaca iz politike koji raspolažu insajd. info
– ima još puno….
Kako stvari stoje izgleda da je došlo vrijeme da branitelji počnu braniti svoj fond inače če ga lešinari razgrabiti!
Vrana
Poznato da je većina firmi privatizirana (pokradena) početkom devedesetih godina kad je većina branitelja (najvećih vlasnika udjela u fondu HB) bila na ratištima i nije imala pojma što se u Lijepoj Našoj događa, a u toj kategoriji tehnomanagera si bio najvjerovatnije i ti Vrana ili tvoj otac. Sad kad su predstavnici države vidjeli što se dogodilo, donijeli su zakon o privatizaciji javnih poduzeća, kojim se dodijeljuje toj najviše oštećenoj kategoriji državljana RH, i ulažu po 7% u fond HB, (za cijelo vrijeme rata vrijednost udjela iznosi 30-35.000 kn), i sad se radi o svoti u fondu HB oko 4 mlrd kn, a dio se može uspješno prodati (7% INE) i za te novce poslije kupiti npr. HT, ERNT, ADRS, koje su trenutno špekulantski podcjenjene, (moguće opet budu kupovali i INU, ako padne cijena), i istovremeno se omogućava dotok svježeg kapitala na burzu, i svi zadovoljni, počet će opet rasti i tvoje miljenice Vrana.
Svi koji sudjeluju na burzi hoće kupiti jeftinije i prodati skuplje, pa tako i članovi fonda HB. Tvoja je obitelj vjerovatno bila u mogućnosti početkom devedesetih doći do nekakvog većeg kapitala, ili si bio u mogućnosti obrazovati se i stjecati kapital i znanje za investiranje i da bi danas mogao naplaćivati taj krvavi put kojim je prošla trećina Hrvatske, Sjetite se kuponske privatizacije kad su prevareni stradalnici domovinskog rata, a samo se pojedinci obogatilii zato (Ostoja, Dejan Košutić, grof Eltz, i sl.), a sada kad je napravljena prava stvar, postavljen je moratorij na prodaju dionica, za to vrijeme ti "RATNICI DIONIČARI" su nešto naučili o dioničarstvu i nisu potrčali sve odmah prodati, i gle čuda, sad to predstavlja velik problem, što ti nisi mogao još jeftinije kupit HT i Inu, pa sad to pod hitno treba ukinuti.
A ti lijepo ako ti se ne sviđa Lijepa Naša, slobodno kreni po svijetu investirati, ulagati i živjeti, možda će te tamo veća sreća pratiti, a fond branitelja pusti onima koji koji su u njemu.
I na kraju fond nema apsolutno nikakve veze sa HDZ-om, već ima vezu sa vlasti RH, jer je i stupio na snagu za vrijeme SDP-a, svi prijedlozi o moratoriju na prodaju dionica krenuli su još za vrijeme SDP-ove vlasti (najaktivniji po tom pitanju je bio Pavle Kalinić, 2003 godine).