Analogija je dobra, jedino što onda nije bilo pritiska "recesije".
U vrijeme privatizacije Plive bio je i IPO INA-e.
[/quote]
upravo poradi globalne krize, svježi keš od prodaje INE može se povoljno plasirati u dionice koje ne bi bile tako jeftine da nije krize. U ovom slučaju globalna krizna situacija ide domačim investitorima na ruku ,a kriza baš kao i nadutost tržišta jednom mora završiti.
Ubo DLKV po 830kn, nisam ni sanjao da ću je danas tako kupovati.
Bila je na 910 kn danas.
Odbili smo se od potpore 3600 i sad se opet odbijamo nazad gore.
@zvone
Pogledaj kako je zbunjeni u pravu. Slaže se ponovo kupnja. Val prodavača je prošao.
Biti će do kraja svega.
INGR -4,77%, huh. 32000. Dobro da sam je se riješio danas iznad 34.xxx kn.
Opet se igraš na virtualnoj burzi.
upravo poradi globalne krize, svježi keš od prodaje INE može se povoljno plasirati u dionice koje ne bi bile tako jeftine da nije krize. U ovom slučaju globalna krizna situacija ide domačim investitorima na ruku ,a kriza baš kao i nadutost tržišta jednom mora završiti.
Da, ali cash od INA-e ide u državni proračun i BF fond. Cash koji bi se pojavio na burzi je tek kod objave preuzimanja, a prije toga mora proći prodaja MOL-u, OMV-u.
Da, ali cash od INA-e ide u državni proračun i BF fond. Cash koji bi se pojavio na burzi je tek kod objave preuzimanja, a prije toga mora proći prodaja MOL-u, OMV-u.
[/quote]
taj cash još uopće se nije niti pojavio (to je šečer za kraj)
govorim o aktualnom izvlačenju kapitala iz dionice INE od strane malih i OMF-ova i preljevanju istog u ostale dionice
nema me dva sata i što učiniste s burzom.
– pa ovo je roknulo dolje skoro 2%,
– pa ne mogu se u miru niti okupati,
– i moj lijepi jučerašnji virtualni auto ste uspijeli pretvoriti u bicikl.
– takva je to igra, nekad i nezgodna,
– ali ipak,
– I love this game.
Pozdrav !
Nije još gotovo al kad euforija krene i u treći dan iskusni pod hitno prodaju.
E pa ono moje ujutro je bilo predviđanje sa velikom vjerojatnošću samo mi nije jasno
kaj ste se svi ujutro pravili englezi.
barone, braune…
– baš si prava razonoda ovdje ! [lol]
– obično na ovom odbijancu prema dolje možeš uhvatiti jako nisko cijene dionica, jer se stvori nepotrebna panika.
– pred kraj dana cijena se obično vrati nazad
– to je moja razonoda [wink] [thumbsup]