Što reći nakon ovog dana !!!!!
– crobex plus 3.67%,
– ali ja ipak trgujem dionicama, i tu je stvarno jako velika razlika,
– jako puno je danas narastao moj portfelj,
– puno mojih dionica je imalo rast veći od 5%,
– još sve to moram i izračunati i javim Vam.
– i noćas ću slaviti do kasno u noć.
– samo još nemam pojma kada ću Vam to i početi prodavati.
– I love this game.
Pozdrav !
–
mislis fore ili dionice?
Pa dobro zar svi očekujete stabilan rast uz crvene europske i američke indekse (inače ameri su prešli u minus)? I sve veću krizu u bankarskom sektoru? I zaoštravanje situacije oko Irana?
Što je INA globalna korporacija koja će sve izvući?
Uf, uf, sve je zrelo za ozbiljan pad. Previše optimista i euforista na tržištu.
Ne bu dobro… [undecid]
bas naprotiv..
puno je pesimista ovih dana..
nego, nesto si mislim, mozda nisam u pravu, ali evo:
dakle, cini mi se da je ova bjesomucna kupnja INE dosla iz vana, prvo sam mislio da nasi mirovinci/fondovi/investitori kupuju, e da bi nadrukali cijenu visoko, ako bude javna ponuda, ili da se nakrcaju, ako znaju da ce ponuda ici vise od prosjecne burzovne u zadnja 3mj.
iz nacina trgovanja se vidi da nije jedan kupac, nego vise njih.
ako bi to bilo tako, vjerojatno bi ostale dionice drzali nisko, pace prodavali, i spustali cijenu, dok ne odrade INU, pa se lako vrate po jeftinijim cijenama, ionako su oni glavne gazde na trzistu.
ipak, iz istog razloga ne bi isli tako agresivno u kupovinu, jer su istu kolicinu, mozda mogli dobiti i nesto jeftinije, a buduci su oni medvjedi, svaka kuna je vazna.
ipka, danasnji promet na INI, kao i lupanje, bolje receno pametno skupljanje, uz minimalno podizanje cijene, mozda govori da su izasli iz INE i frknuli je strancima i sad kupuju ostale dionice koje su prilicni (i nezasluzeno) nisko.dakle, ako INA ide po 3400, 3700, 4000, svejedno, mozda im je zgodnije kupiti neke dionice na kojima misle da ce ce uzeti 50% ili 100%.
to ne znaci da INA nece i dalje nastaviti svoju putanju, okomito uvis.
tko je utukao 25 milja u DLKV jucer i zasto?
na stranu to sto je DLKV odlicna firma, mogli su u miru na bidu cekati radnike, ERNT, ogromni prometi vec danima, doduse, tamo netko i zestoko prodaje, ATPL se danas probudila, ATGR takodjer..
PODR isto..
ogroman promet danas, odakle toliki novci odjednom?odakle likvidnost?
nadam se da cemo za koji dan saznati sve preko SDA, ali ovo nisu oni odbijanci koji su isli poslije padova prije, po Newtonu i principu akcije i reakcije!
bar se meni tako cini..
komentari?
[/quote]
nema komentara.vrlo pronicljivo.svaka cast mig.istog sam misljenja.
DDJH-r-a <=0 ?
KORF-r-a <=0 ?
Kad DDJH-r-a i KORF-r-a budu =>0
Pozdrav najvećoj investitorici na forumu
– zašto me zahebavaš ?????
– DDJH +5,18%
– KORF +4,43%, i dalje je bedasto jeftin, ali kupovati će te Vi to od mene.
– a INA mi je cca 25% dioničkog portfelja, imala sam je i još više, ali prodavala, ali i ove koje sam kupovala rastu.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
pozdrav!
ipka, danasnji promet na INI, kao i lupanje, bolje receno pametno skupljanje, uz minimalno podizanje cijene, mozda govori da su izasli iz INE i frknuli je strancima i sad kupuju ostale dionice koje su prilicni (i nezasluzeno) nisko.dakle, ako INA ide po 3400, 3700, 4000, svejedno, mozda im je zgodnije kupiti neke dionice na kojima misle da ce ce uzeti 50% ili 100%.
na stranu to sto je DLKV odlicna firma, mogli su u miru na bidu cekati radnike, ERNT, ogromni prometi vec danima, doduse, tamo netko i zestoko prodaje, ATPL se danas probudila, ATGR takodjer..
PODR isto..
nadam se da cemo za koji dan saznati sve preko SDA, ali ovo nisu oni odbijanci koji su isli poslije padova prije, po Newtonu i principu akcije i reakcije!
bar se meni tako cini..
komentari?
zauzimaju se pozicije [smiley]
howgh
Sve glasnije priče o odlasku SDP-ova ekonomskog stratega i zamrzavanju njegova zastupničkog mandata
Sanader zove Jurčića u Vladu
Autor Jasmina Popović (Večernji list).
O moj Bože nadam se da je šala. Što nas tek onda čeka na burzi.
[bye]
Budu se oni već dogovorili oko ključnih detalja, naj se nervirat. [img]http://www.imamnovac.com/img/Forum/PostSmilies/40.gif[/img]
@ Sancho
Nešto mi izgleda poznat taj avatar, a i pozdrav doživljavam kao deja vue. [cool]
Pa dobro zar svi očekujete stabilan rast uz crvene europske i američke indekse (inače ameri su prešli u minus)? I sve veću krizu u bankarskom sektoru? I zaoštravanje situacije oko Irana?
Što je INA globalna korporacija koja će sve izvući?
Uf, uf, sve je zrelo za ozbiljan pad. Previše optimista i euforista na tržištu.
Ne bu dobro… [undecid]
bas naprotiv..
puno je pesimista ovih dana..
nego, nesto si mislim, mozda nisam u pravu, ali evo:
dakle, cini mi se da je ova bjesomucna kupnja INE dosla iz vana, prvo sam mislio da nasi mirovinci/fondovi/investitori kupuju, e da bi nadrukali cijenu visoko, ako bude javna ponuda, ili da se nakrcaju, ako znaju da ce ponuda ici vise od prosjecne burzovne u zadnja 3mj.
iz nacina trgovanja se vidi da nije jedan kupac, nego vise njih.
ako bi to bilo tako, vjerojatno bi ostale dionice drzali nisko, pace prodavali, i spustali cijenu, dok ne odrade INU, pa se lako vrate po jeftinijim cijenama, ionako su oni glavne gazde na trzistu.
ipak, iz istog razloga ne bi isli tako agresivno u kupovinu, jer su istu kolicinu, mozda mogli dobiti i nesto jeftinije, a buduci su oni medvjedi, svaka kuna je vazna.
PODR isto..
bar se meni tako cini..
komentari?
[/quote]
Mig, pogodio si moje razmišljanje, mislim da dobar dio love koja ulazi u inu je iz vana inače bi nam ostale dionice padale.
A Dalekovod mislim da kupuje trezor.
Pozdrav svim Sarajlijama!
@ Sancho
Nešto mi izgleda poznat taj avatar, a i pozdrav doživljavam kao deja vue. [cool]
nemam pojma što mu je [lol] ……….u zadnje vrijeme se mijenja sam od sebe ( svaki put mi javlja – greška na serveru [shocked] )
I u Evropi vidjeli kako se mi lijepo zelenimo, pa i oni danas optimistični:
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
@mig: tko je utukao 25 milja u DLKV jucer i zasto?
to je gledanje samo s jedne strane, jer se može postaviti i pitanje: tko je izašao iz dalekovoda uzevši 25 milja i zašto? U tom trenutku netko je procjenio da mu je bolje izaći a druga strana da je bolje ući. Ali samo će jedna profitirati. Samo je pitanje koja?
@mig: tko je utukao 25 milja u DLKV jucer i zasto?
to je gledanje samo s jedne strane, jer se može postaviti i pitanje: tko je izašao iz dalekovoda uzevši 25 milja i zašto? U tom trenutku netko je procjenio da mu je bolje izaći a druga strana da je bolje ući. Ali samo će jedna profitirati. Samo je pitanje koja?
Kako možeš biti siguran da će samo jedna strana profitirati? Pa cilj je da prodaš kad si zadovoljan s prinosom (npr. 30%), a onaj tko kupuje ne kupuje da bi prodao s minusom, već opet u plusu (npr. opet 30%), samo je pitanje vremena kolko treba držati dionicu da do tog prinusa dođe!! Misliš da će preksutra DLKV propast zauvijek???? [shocked]