ajde mala ne trkeljaj, zar ne vidiš briljantnu analizu od kolege Znanca??? [shocked]
ako ne znaš šta ćeš sama sa sobom, povedi edu na sladoled [bye]
…e moja Ivana,znam jednu ženu sa foruma koja je uzela muški nick..,ja sam ju u čuđenju pitala zašto…,ona je rekla..,onda će me više uvažavati…ja ti popravljam ocjene..,al to mogu samo triput…
…e moja Ivana,znam jednu ženu sa foruma koja je uzela muški nick..,ja sam ju u čuđenju pitala zašto…,ona je rekla..,onda će me više uvažavati…ja ti popravljam ocjene..,al to mogu samo triput…
kolegice kolko ja vidim vi ste uvaženi i među moderatorima i među pukom…tako da vam ovaj argument odma pada u vodu…bit će ipak da se gleda kvaliteta.
Malo analize OIF-a. Vidi se da su neki fondovi padali dosta više u odnosu na druge. Naročito zanimljiv je pad depozita OIF-a ( ulagači izvlače novac vani ) te prebacivanje imovine u strane dionice.
Ukratko mirovinci kupuju dionice pretžno od OIF-a koji su prisiljeni prodavati zbog isplate ulagača. Samim tim dolazi do urušavanja Crobexa, a za koji dan ćemo vidjeti i imovinu mirovinaca jer i oni su ograničeni u kupnji dionica do 30%. Postavlja se pitanje što onda kad mirovinci smanje kupnju dionica, odnosno tko će onda podizati cijenu najlikvidnijih dionica.
Po meni jedini je izlaz dotok svježeg novca na tržište a u ovom trenutku osim prodaje INE isključivo za CASH i to najboljem ponuđaču te njezino preuzimanje može znatno podići tržište. U protivnom doći će do daljnjeg pada likvidnosti i pada Crobexa što mislim da nikome ne odgovara. Upravo zato treba INU prepustiti za NOVAS najboljem ponuđaču koji će dati javnu ponudu te nas na taj način riješiti problema prevelikog broja dionica dionica na tržištu kapitala. Ako se to ne dogodi očekuje nas pritisak od strane fonda branitelja, zaposlenika HT-a, dodatna dionica HT-a onima koji nisu registrirali pozicije, istek lock up-a dionica PTKM, daljnje dokapitalizacije npr. INGRA…. još će više smanjiti količinu novca na tržištu.
Pozdrav svima i uspješno trgovanje.
Kolega znanac (prijeći ću na ti), zašto misliš da je prodaja dionica ine za keš jedino riješenje. Koliko ja znam ako država proda dionice ine, taj keš neće doći na burzu, eventualno će djelomično otići s burze, isto kao što je kod IPOa HT sav novac od prodaje ustvari otišao s burze, osim ako država misli uložit u OIFove
Kolega ako se dogodi da se država proda dio INE proda za cash doći će do javne ponude a prethodno do nadmetanja ponuđača što će uvelike podići cijenu po meni podcijenjene dionice INE. Vidite slučaj sa Plivom koliko je cijena porasla prilikom preuzimanja i koliko je CASH-a došlo na tržište, jer onda će INU prodavati i mirovinci, braniteljski fond, OIF-vi, mali ulagači a INA bi preuzimanjem postala dionica sa daleko manjim free floatom i kao takva poslije javne ponude relativno nezanimljiva dionica kojom bi se povremeno trgovalo ( slično kao PLIVA ). Naravno da bi se taj CASH dijelom prenio u ostale dionice, a da ne govorim da bi svi dioničari zaradili jer mislim da bi javna ponuda iznosila daleko više od navjeće cijene INE postignute na burzi.
Pozdrav
Ako Vam je dojadilo zuriti u glodalicu za promjenu si pročitajte interviju u današnjem PD sa Samodolom.Nego da nije Petrov na godišnjem? Nema linkova za komentar od njega?!
Meni su ovi ameri najčudnije biljke…prvo roknu jer predviđaju da će biti loše…
A sad kukaju jer su dobro predvidjeli. Svašta. Ajde i da taj Obama pobijeti pa neće biti sve tako crno [wink]
Komentari današnje trgovine.
– evo na 4 naloga na kupnji sam zablokirana,
– nisu veliki nalozi, sve skupa cca 40.000kn,
– ali su načeti, te se više s njima ne mogu lipariti.
– ipak svaki nalog min provizija 50kn.
– a na jednom su mi uvalili točno za gajbu pive.
– pa tko to prodaje dionice za gajbu pive ??????
– koliko tu plaća proviziju ?????
– na žalost, do god se takvih sa burze ne riješimo neće nam biti dobro.
– bar kada bi bila minimalna cijena svake dionice 5.000kn
Pozdrav !
Kolega ako se dogodi da se država proda dio INE proda za cash doći će do javne ponude a prethodno do nadmetanja ponuđača što će uvelike podići cijenu po meni podcijenjene dionice INE. Vidite slučaj sa Plivom koliko je cijena porasla prilikom preuzimanja i koliko je CASH-a došlo na tržište, jer onda će INU prodavati i mirovinci, braniteljski fond, OIF-vi, mali ulagači a INA bi preuzimanjem postala dionica sa daleko manjim free floatom i kao takva poslije javne ponude relativno nezanimljiva dionica kojom bi se povremeno trgovalo ( slično kao PLIVA ). Naravno da bi se taj CASH dijelom prenio u ostale dionice, a da ne govorim da bi svi dioničari zaradili jer mislim da bi javna ponuda iznosila daleko više od navjeće cijene INE postignute na burzi.
Pozdrav
ovo zvuči toliko idealno da me strah o tome razmišlati, još da se to poklopi s američkim dnom tamo negdje u 9mj., bili bi mirni minimalno dve-tri godine, u tom slučaju što god kupiš nemreš fulat, ko čorava koka na hrpi kukuruza [smiley]