Fondovi i upravljanje tuđim novcem nikada nije bilo nešto što bi me privuklo, pogotovo jer nema garancije. Rađe sam ulažem u dionice, usto i nešto naučim.
Upravljati novcem treba znati svatko sam, a to nije jednostavno i onda se novac prepušta malim pohotnicima koje boli qurac za sve, kada bi vam pričao kako u drugim zemljema regije trguju i kako troše milijune fondovskih novaca i kako im nitko ništa ne može jer mali broj ljudi to zna i prati, ali stvarno mali. Većina gleda ono što većina gleda, pa je lakše nešto sakriti od javnosti. Samo što je sve to legalno da ne možeš im ništa osim novac povući. No, nije sve tako crno niti je cilj svim fodovima zeznuti ulagače.
Ali kako su čistili tablu tuđim novcem kako bi svoje đepove i đepove prijatelja napunili to nije bilo za vjerovati i kupovali na vrhu koji tko zna kada će opet doći, ako će.
Pazi ovo…
imaš svoj novčanik i naš novčanik….
i tako malo prebacuješ, kupuješ, prodaješ….
kad ono nakon nekog vremena…
tvoj prazan, a naš pun…
pa ljudi moji je li to moguće (što bi rekao jedan cijenjeni gospodin)
A nema onog drugog gospodina da kaže: tuđe nećemo a svoje ne damo
Gledam danas izvještaj iz Pamplone. Jedino tamo bikovi caruju.
Uskoro će bikovi carovati i na ZSE.Samo malo još.Ina i dodatna dividenda od HT bi bikove itekako dovelo.To su u pitanju miliarde kuna svježeg novca….
Dionice nikada nisu bile jeftinije,kompanije rade odlično…
U Usa i ostatku svijeta su dionice na najnižim cijenama i to fondovi znaju i samo pitanje vremena je kad krenu bikovi….
o ovome se već govori mjesecima, pa još nikako da krenu.sad sve frustracije liječe u Pamploni.
@vrana
evo zadnje nafte
Light Crude (NYM)
August 08 ($US per bbl.) 141.37 -3.92 143.10 139.50 141.37 7/7 2:19pm
A ameri završili u blagom crvenom jer kad ne mogu paničariti zbog nafte, sjetili su se u zadnjih sat vremena da su im banke u banani, a u banani su već 9 mjeseci.
Uskoro će bikovi carovati i na ZSE.Samo malo još.Ina i dodatna dividenda od HT bi bikove itekako dovelo.To su u pitanju miliarde kuna svježeg novca….
U Usa i ostatku svijeta su dionice na najnižim cijenama i to fondovi znaju i samo pitanje vremena je kad krenu bikovi….
o ovome se već govori mjesecima, pa još nikako da krenu.sad sve frustracije liječe u Pamploni.
[/quote]
Ma nije baš sjajno ni u Pamploni .. ima i ozljeđenih i poginulih … i bikova i onih što se bore protiv bikova… pa ti sad budi pametan?!
I zadnji put prije mejsec dana je došlo 2 milijarde kuna od dividende HT-a, pa se burza nije ni pomakla.
A rast od 3300 do 4100 nisi primjetio? Niti si ikad savladao činjenicu da burza percipira buduće događaje i instantno ih ugrađuje u trenutne cijene?
Po čemu to dionice nikad nisu bile jeftinije?
Suvišno je išta dodati, ali ako već nisi, krajnje ti je vrijeme da naučiš ponešto i o fundamentima.
Nakon ovog tvog komentara, polagano sam shvatio da mi jedina opcija da uložim napor da te više uopće ne komentiram, i to što dulje vremena izdržim. Ili do trenutka kada ćeš komentirati neku dionicu, samo trgovanje ili bilo što, što remotely ima veze sa analizom tržišta kapitala i dijeljenjem mišljenja, a nije "ide to dole", "vidićete vi" ili "nafta je skočila 1%, juhu!". Štogod se od te dvije opcije prije ostvari. Pri čemu mi se trenutno čini da bi na ovu drugu mogućnost obnove konverzacije mogao dulje čekati.
Sretno sa ulaganjima! (ako uopće ima ulagačkih aktivnosti od tebe)
slažem se da će ulaganje u dionice krenuti ako fondovi to odluće..samo, mislim da oni neće krenut dok je nafta i njena cijena pod velikim upitnikom, a i otpisi banaka kao i loša izvješća koja nam slijede…ali da će dodatna hteova dividenda podići tržište..molim vas kolega ludlum…
[lol]
[/quote]
HT zaista raspolaže sa milijardama casha na računu za koji trenutno nije odlučeno što će biti s tim. Da se jako precizno izračunati koliki točno iznos, samo sam lijen u ovom trenutku, neka to za promjenu uradi netko drugi. Pola od toga, ili solidan dio od tih pola, zaista ima vjerojatnost završiti na tržištu, tako da ne bih podcijenio tu mogućnost. Niti tvrdim da će se to dogoditi, da se razumijemo, DT kao većinski vlasnik će vjerojatno jednostrano odlučiti gdje će ti novci završiti. Zadnji put kada sam radio grubu računicu (daaavno), u nekom hipotetskom slučaju da HT cijeli iznos da u izvanrednu dividendu, ona bi bila oko 30 kn, vrlo blizu vrijednosti koja je isplaćena u redovnoj dividendi. A upravo sam Barona podsjetio koji skok je Crobex napravio u tom periodu (malo prije i malo poslije isplate redovne), on nekako niti ne vidi ikakve skokove, sav je u padu. Naravno, samo jednim dijelom je HT-ova dividenda zaslužna za to, i nema metode kojom bi utvrdili koliki je udjel, jednostavno je previše parametara koji utječu na neki index.
Što se otpisa banaka tiče, ja još nisam čuo da je bilo koja od naših banaka kupovala papire sa sekundarnog hipotekarnog tržišta u USA, pa onda otpisa neće ni biti (amere treba pratiti, ali nije dobro previše se ufurati, ipak se radi o različitim tržištima). Ako imaš dokaze za suprotno, bilo bi mi drago da ih pošalješ da se educiram.
Nažalost INA će biti prodana, (odnosno zamjena dionica) , Molu.
– informacija točna 99%.
– vidljivo po današnjem kretanju cijene INE.
– što je dr.Ivo radio sa strane u Beču još nemam inf.
– ali za sada toj varijanti prepuštam 1% (OMV).
– još se mulja u svezi javne ponude.
– ipak su izbori (lokalni) tek dogodine, pa se u ovoj godini može raditi što se god hoće, jer naš narod ima slabo pamćenje.
– i ako što Dr.Ivi krene po zlu, uvijek su tu crveni koji su prvi prodali INU Mađarima.
Pozdrav !
07.07.08. 23:30:01 NEWS-H7071108
Izabrana nova srbijanska vlada
BEOGRAD, , 7. srpnja 2008. (Hina) Srbijanski je parlament na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak kasno navečer izabrao je novu, proeuropsku srbijansku vladu s premijerom Mirkom Cvetkovićem na čelu.
Za taj je izbor glasovalo 127 zastupnika stranaka koalicije "Lista za europsku Srbiju" i koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS), te Bošnjačke liste za europski Sandžak i Mađarske koalicije.
Komentari današnjeg trgovanja.
– ovima što prate crobex možda izgleda sve o.k.
– ali na najnižim cijenama za kupnju je prava gužva.
– sa svim slobodnim kešom sam postavljena na kupnji cca 8 dionica.
– neki nalozi su mi načeti te ih držim i dalje, iako se je kupnja digla dobro od mojih cijena.
– na nekim dionicama uzaludno danima čekam s najboljom kupnjom.
– a na par dionica me neki budalaši stalno lipare za po lipu gore,
– jedan nalog sam danas mijenjala 6 puta i za jedan minut evo ti naloga boljeg od mog za lipu.
– sutra ću ga dizati blizu prodaje, a oda ću ga povući, volim se i ja igrati.
– nisam ni sama pametna što učiniti s Inom, možda sam ju ipak malo danas trebala prodati ali nisam.
– danas sve u svemu jedan dosadan dan, a ništa nisam ni trgovala.
– I love this game.
Pozdrav !
Nažalost INA će biti prodana, (odnosno zamjena dionica) , Molu.
– informacija točna 99%.
– ali za sada toj varijanti prepuštam 1% (OMV).
Za dokup spremni, ha? [lol]
– vidljivo po današnjem kretanju cijene INE.
Ja isto, čim u jednom danu upratim kretanje cijene dionice, isti čas znam koliko će koštati za 3 mjeseca.
Zahvaljujući toj nevjerojatnoj sposobnosti minus u mom portelju danas je minimalan. [lol]
Udaj se za mene! [img]http://www.imamnovac.com/img/Forum/PostSmilies/75.gif[/img]
Za dokup spremni, ha? [lol]
– INE trenutno imam dosta, pa prošli tjedan sam jedan dio i prodavala.
– u ovom preuzimanju INE sigurno se nećemo obogatiti.
– mišljenja sam kako će neke dionice ipak više narasti u % od INE, pogotovo kada INA bude prodana.
– jedina je dobra stvar što će se prodajom INE osloboditi veliki keš.
– a upravo nam taj keš treba za oporavak cijelog tržišta.
– podaja same INE od strane države po meni je užasno loša.
– mogli su barem prije same prodaje izvršiti revalorizaciju cijele imovine.
– nemojmo zaboraviti koliko je od IPA INE nafta išla gore, a koliko cijena INE.
– koliko je pronađenoga novoga plina u Jadranu.
– ali na žalos, s cijenovnom politikom ove države INA gubi na tom plinu.
– biti će interesantno po kojoj cijeni će novi vlasnik prodavati plin.
– a onaj tko kupi INU,taj će biti i vlasnik toga plina.
– o nafti, Sirija, ne trebam niti pisati.
Pozdrav !