Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

OMV šalje svoju ponudu za Inu [huh]

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3121604/index.do;jsessionid=1EDC701120667855A2668C6ED89BC06F.2

Dobro,dobro, ima nade za nas.

OMV šalje svoju ponudu za Inu [huh]

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3121604/index.do;jsessionid=1EDC701120667855A2668C6ED89BC06F.2

Dragi moji, počinje valcer
[wink]

Preživljavamo od onoga što dobijemo, a živimo od onoga što dajemo.

Dali je današnji dan dokaz da smo mi tržište za sebe i da nemamo baš nikakve veze ni sa nikim i da naši FONDOVI rade kako hoće i dokad hoće i da nikom ne odgovaraju ovo je danas bilo ne smješno već jadno EU preko 2% u plusu a mi jedva 0 kakva BURZA BOŽE SAČUVAJ

U petak je Evropa dobro pala,a mi smo bili u plusu,te je danas došlo do usklađivanja sa njima,tj oni su vratili ono što su izgubili i ušli u lagani u plus u odnosu na četvrtak.I sada smo to izravnali.

Međutim,do nekog značajnijeg rasta na našem tržištu ne može doći bez svježeg kapitala,a kako se
OIF nalaze u lošoj situaciji zbog toga jer su ulagaći izgubili svaku nadu u oporavak cijena udjela,te
traže isplate,a mali IPO ulagači iz INE i HT dnavno izvlaće keš sa burze postajemo sve nelikvidniji.
Samim time imamo stagnaciju ,te ne reagiramo na svjetske trendove.

Tek sa oporavkom velikih svjetskih burzi možemo očekivati rast Crobexa ali sa odgodom i to tek kada
se povečaju razlike,te da oni postanu skuplji/dobra varijanta/,a mi na istome ili ne daj Bože da mi padnemo još ,a svijet ostane na istome pa postanemo jeftini i interesantni strancima.

Postoji ogromna razlika u padu svjetskih burzi i naše burze.Mi padamo najćešće neselektivno,te isto
padaju firme koje imaju porast prometa i dobiti,kao i oni koji imaju lošije poslovanje.Loši rezultati
stranih banaka su uvjetovali strahovite padove od preko 80 %,ali sada kada se gubici otpišu ostaje zdravo tkivo ,te te banke imaju šansu za žestoki skok u kratkom vremenu,te je normalono da stranci radije ulažu u svoje posrnule divove,koji im sada izgledaju jeftino.Jer vrlo brzo od gubitaša oni ponovo zarađuju gotovo kao i ranije,tj kao prije krize hipotekarnih zajmova i tada slijedi streloviti skok.

Istovremeno strane firme koje u ovoj krizi posluju bolje dobijaju na cijeni,a ne gube na vrijednosti.
Ipak je na tim burzama za institucionalne investitore najbitnija FA.Naši su se izgubili,te braneći
smeće ne kupuju kvalitetne firme.To bolje jer ostaje nama da to na miru dokupljujemo jer je
jeftino kao što nije nikada bilo.

Normalno da se postavlja pitanje :Kada će se oporaviti naša burza.
Odgovor je jednostavan.
Kada oni koji imaju novaca shvate da ima jako jeftinih i dobrih dionica i da je bolje kupiti sada,nego sutra kada dođe na svoju fair vrijednost.I ode 20 do 30% dobiti.

Kada se pojavi svjež kapital.Sa zahutavanjem turističkw sezone koji je generator gotovine,a to
se može dogoditi u drugoj polovini augusta odnosno u rujnu ,a najkasnije u oktobru.

Ovako niske cijene su značajno spustile vrijednosti naših dioničkih društava,te bi moglo doći do niza
preuzimanja dok je ovako jeftino.INA,BLSC,JDPL,KOEI,PTKM ,DIOKI su vrlo interesantne udavaće i to
bi isto moglo povečati likvidnost,a samim time i porast cijena dionica na njihove fair vrijednosti.

Međutim,sada treba ući u analizu,ali ne tehničku nego fundamentalnu i naći fundamentalno
podcijenjene dionice,a ima ih jako puno.I u Crobexu imamo balona i pored velikog pada još
precijenjenih dionica,koje će se održati na tim cijenama jedino ako ih budu branili fondovi,ali to je
nemoguća situacija,kada smo ostavljeni na milost i nemilost fondovima.I tu treba bježati glavom
bez obzira ,bez obzira na gubitke i ući u dionice koje uz malo strpljenja donose siguran dobitak,a zasniva se na dobrom poslovanju firme u prošlosti,sadašnjosti a izvjesno i bliske budućnosti.

Postao sam protivnik fondova,jer ne mogu prihvatiti da dionice u portfelju fondova padaju preko 50%
kao npr.OPTE.Nisu oni toliko blesavi da ne znaju što kupuju.Oni su pokvareni jer promašene investicije banaka postaju pušiona ne banaka,nego dobovoljnih malih ulagaća u OIF i obvezne u OMF.
Njihovo geslo je:Mi ulažemo ,normalno mi i zarađujemo.A ako krene loše te naše promašene investicije kupiti će naši/vaši/fondovi,tj rizik vama vlasnicima udjela.I to je njima /strancima/odličan i unosan biznis.Bolje ne može.

Suspendiran Zoran Šprajc:

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,7,7,,125823.jl

Pa tko ce sada u Dnevniku o kretanjima na ZSE pricati…..? Zorane, ne smijes javno govoriti o suspenziji, ali daj nam znak da si tu negdje medju nama.

Preživljavamo od onoga što dobijemo, a živimo od onoga što dajemo.

Pa tko ce sada u Dnevniku o kretanjima na ZSE pricati…..? Zorane, ne smijes javno govoriti o suspenziji, ali daj nam znak da si tu negdje medju nama.

…uh,mislim da bi ga Hloverkica odmah izmoderirala…a i Vjeko bi vidio svoje… [rolleyes]

Gledam danas izvještaj iz Pamplone. Jedino tamo bikovi caruju.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Uskoro će bikovi carovati i na ZSE.Samo malo još.Ina i dodatna dividenda od HT bi bikove itekako dovelo.To su u pitanju miliarde kuna svježeg novca….
Dionice nikada nisu bile jeftinije,kompanije rade odlično…
U Usa i ostatku svijeta su dionice na najnižim cijenama i to fondovi znaju i samo pitanje vremena je kad krenu bikovi….

Uskoro će bikovi carovati i na ZSE.Samo malo još.Ina i dodatna dividenda od HT bi bikove itekako dovelo.To su u pitanju miliarde kuna svježeg novca….
U Usa i ostatku svijeta su dionice na najnižim cijenama i to fondovi znaju i samo pitanje vremena je kad krenu bikovi….

I zadnji put prije mejsec dana je došlo 2 milijarde kuna od dividende HT-a, pa se burza nije ni pomakla.
Po čemu to dionice nikad nisu bile jeftinije?

…uh,mislim da bi ga Hloverkica odmah izmoderirala…a i Vjeko bi vidio svoje… [rolleyes]
[/quote]

[smiley]

Ma ja mislim da bi nju Vjeko vrlo efektno potjerao iz svog dvorišta. Ima ona gdje pokazivati strogoću, a ovdje… teško. [lol]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Kolega…pa bikovi su cijelo vrijene ovdije, nisu nikuda ni otišli!
Malo su se primirili jer su im se rogovi izlizali a nekima i polomili pa sada tuku glavom a to ima i određene posljedice.
Neki su dapaće vrlo aktivni, ali samo u pisanju po forumu.

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Postao sam protivnik fondova,jer ne mogu prihvatiti da dionice u portfelju fondova padaju preko 50%
kao npr.OPTE.Nisu oni toliko blesavi da ne znaju što kupuju.Oni su pokvareni jer promašene investicije banaka postaju pušiona ne banaka,nego dobovoljnih malih ulagaća u OIF i obvezne u OMF.
Njihovo geslo je:Mi ulažemo ,normalno mi i zarađujemo.A ako krene loše te naše promašene investicije kupiti će naši/vaši/fondovi,tj rizik vama vlasnicima udjela.I to je njima /strancima/odličan i unosan biznis.Bolje ne može.

Ma s ovim si sve rekao … nema se što za dodati … niti za oduzeti

slažem se da će ulaganje u dionice krenuti ako fondovi to odluće..samo, mislim da oni neće krenut dok je nafta i njena cijena pod velikim upitnikom, a i otpisi banaka kao i loša izvješća koja nam slijede…ali da će dodatna hteova dividenda podići tržište..molim vas kolega ludlum…
[lol]

... otišli su bikovi uzalud ...

New Report

Close