Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dionice INA-e zamjeniti, onda dionice MOL-a prodaju OMV-u. Pa da se malo zakuha.

Ma ne, ja imam još fasciantnije riješenje. Zamjeniti dionice INA-e za MOL, MOL-ove zamjeniti za OMV, OMV-ove prodati Lukoilu i sve pare uložiti u Chevron. Sa Chevronom kopati po Hercegovini, prodavati naftu, od zarede kupiti američke banke koje će u tom trenutku biti na dnu. Kada američke banke porastu, prodati. Kupiti Google, staviti Vjeku za CEO-a, i brati enermne prihode godinama.

Eto sada sam otkrio kompletan Sanaderov fascinantni plan, mi smo tek na početku.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ma ne, ja imam još fasciantnije riješenje. Zamjeniti dionice INA-e za MOL, MOL-ove zamjeniti za OMV, OMV-ove prodati Lukoilu i sve pare uložiti u Chevron. Sa Chevronom kopati po Hercegovini, prodavati naftu, od zarede kupiti američke banke koje će u tom trenutku biti na dnu. Kada američke banke porastu, prodati. Kupiti Google, staviti Vjeku za CEO-a, i brati enermne prihode godinama.

Eto sada sam otkrio kompletan Sanaderov fascinantni plan, mi smo tek na početku.

Hm, Twixer, teoretski ti je plan dobar. No nekako mi smrdi da bi na kraju imali manje vrijednosti nego na početku. Nisi brojao u svakoj od ovih transakcija "manjinske interese" onih koji ih provode.

Da ne kažem kako bi određeni broj dionica MOL-a, OMV-a, Lukoila, Chevrona, US banaka, Googlea pripao i radnicima te Fondu Hrvatskih branitelja, u pola cijene ili besplatno.

P.S.: Da, i te dionice onda treba prodati narodu i narodnim mirovinskim fondovima na HR burzi.

No respect

Dionice INA-e zamjeniti, onda dionice MOL-a prodaju OMV-u. Pa da se malo zakuha.

[/quote]

Ja bi malo toga na čemu si ti? Imaš još? [lol]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

– već sam postavila to pitanje, ali nema pravog odgovora.
kakva su predviđanja, u kome smjeru će INA,
– odnosno u kome smjeru ostalo tržište.

…………..kada ne znaš što da činiš, pola prodaš pa se smiriš ( kako bi rekao jedan naš kolega, hihi )………….a i malo je neozbiljno pitati kamo će cijena INE
[tongue]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Ovo s INA-om je odlična stvar za naše tržište, pogotovo u ova krizna vremena i doba slabije likvidnosti. Odlična ponajprije zato jer će u konačnici donijeti veliku količinu svježe love na ZSE i znatno utjecati na rast crobexa. Dosta se podsjetiti što je značila prodaja Plive i koliko je keša došlo na burzu. Idealno bi bilo da država proda svoj paket javnim natječajem, ali i ako bude zamjena neće biti loše jer će MOL svejedno morati izaći s javnom ponudom. To pak znači da će MOL-u biti prodana velika količina dionica INE (ako država uđe u deal, onda će vjerojatno i svi mirovinci prodati INU) te ćemo u našoj maloj bari zvanoj ZSE imati hrpetinu keša koja će se morati transferirati čim prije u dionice. Sad je temeljno pitanje da li sada dokupljivati INU (koja će vjerojatno odraditi 10-20% rasta kod javne ponude) ili se fokusirati i kupovati druge dionice koje su drastično popadale u ovogodišnjoj korekciji i onda čekati da se lova iz INE vrati nazad u te dionice koje bi uslijed toga mogle imati izuzetan rast, vjerojatno i od preko 30% na sadašnje cijene?
Kako god okrenemo, za našu burzu je to izuzetno pozitivno čak i da ostane vani na burzama nestabilno, a ako se još i vani smiri stanje i krene oporavak (što je vrlo izgledno jer su i tamo dionice već drastično pale), onda bi rast crobexa mogao biti još snažniji.
U svakom slučaju, sve je više razloga za optimizam i najavu ljepših dana za sve ulagače na ZSE jer su sve loše vijesti već ugrađene u cijene dionica, a sad je red na dobrim vijestima. [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Malo mi se čini da je tajming za (prodaju???) Ine krivi, ili se varam?????

Nije sve tako sivo.....

Naprotiv, tajming je idealan. Cijene precijenjene nafte divljaju, a INU ne žele kupiti mali šibicari već svjetski jaki igrači poput MOL-a, OMV-a Lukoil-a koji nikad nisu bili puniji keša nego što su sada i njima je nebitno s glede aspekta kupnje INE, da li je na svjetskim burzama kriza ili ne.
Oni žele INU i spremni su iskeširati koliko treba, a to znači da se u bliskoj budućnosti velika količina keša vraća/ulazi na ZSE. Bit će uskoro jako lijepo biti u dionicama.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ina otvara sezonu daljnje privatizacije…
U narednim mjesecima će stizati i druge firme na red i to će vjerojatno potaknuti našu burzu iz letargije…

opala!

Naprotiv, tajming je idealan. Cijene precijenjene nafte divljaju, a INU ne žele kupiti mali šibicari već svjetski jaki igrači poput MOL-a, OMV-a Lukoil-a koji nikad nisu bili puniji keša nego što su sada i njima je nebitno s glede aspekta kupnje INE, da li je na svjetskim burzama kriza ili ne.
Oni žele INU i spremni su iskeširati koliko treba, a to znači da se u bliskoj budućnosti velika količina keša vraća/ulazi na ZSE. Bit će uskoro jako lijepo biti u dionicama.

Nešto nisam čuo sa će se ISKEŠIRATI koliko treba? [bye]

Nije sve tako sivo.....

A mi baš našli najslabijeg od tih igrača i još bi dali bez love….
Pametno, nema šta!

Nije sve tako sivo.....

Opako bi moglo krenuti [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

kako za koga!
za Mađare je idealan, a tko nas zašto i šljivi, samo još jedna u nizu pljački i prevara ove bratije na čelu sa smraderom

dan je pametniji od noći

New Report

Close