Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@James Knox

Burza je postala kladionica. [embarass]

kladim se sutra na ok rast i ok promet (bez INE), ona će po svome….mislim da posebno DLKV čeka ko zapeta puška malo se oporavit

a ti slucano na prodaji, mislis da ce doc to tvijeg naloga, sumljam

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Bravo! Ovo je najveća istina i čudi me da ivana7 nije dobro iščitala razvoj događaja.

– isčitala ja sve.
– ali nemam zbilja pojma kako bi moglo tržište reagirati.
– još sam uvijek dosta jaka u dionicama INE bez obzira što sam ju kroz cijeli tjedan i prodavala.
– bar sam kupovala super jeftine dionice.

– već sam postavila to pitanje, ali nema pravog odgovora.
– kakva su predviđanja, u kome smjeru će INA,
– odnosno u kome smjeru ostalo tržište.

– da li sutra kupovati ili prodavati INU ??????
– po meni je to zbilja jako važno.
– jer ako cijena INE krene gore, prodavati će se druge dionice kako bi se kupovala INA,
– suprotan scenarij, pada cijena INE, ali onda pada i sve ostalo.
– ili najvjerovatnije rješenje na INI će se sigurno nešto događati.
Pozdrav !

kladim se sutra na ok rast i ok promet (bez INE), ona će po svome….mislim da posebno DLKV čeka ko zapeta puška malo se oporavit

a ti slucano na prodaji, mislis da ce doc to tvijeg naloga, sumljam
[/quote]
sumlja je zdrava. [lol]

Izjava Dr. Ive nije ništa nova, ista izjava kao i prije mjesec dana, s toga ne bi trebalo biti nikakvog posebnog razloga za jači rast, a rasti će sigurno, sada je pitanje koliko snažno!?

Da je izjava bila neodređenija u smislu, … evo blizu smo odluke, ali ne znamo za kojeg mladoženju da se odlučimo onda bih bio siguran da rastemo snažno, ali ovako, …

E, sad ako INA raste onda poput crne rupe isisava kapital iz drugih dionica koje će još biti jeftinije, a rast INE na recimo 3.000,00 je 14%, mislim da će biti boljih prilika od INE!

Naši političari (crveni i plavi) i INA.

– nažalost ti političari strašno utječu na TK.
– evo konkretno za INU.
– umjesto da ju podrže kao njeni većinski vlasnici, danas je sigurno INA mogla biti većinski vlasnik Mola ali nije.
– političari su godinama srozavali cijenu INE jer su htjeli ugoditi narodu s jeftinim plinom i naftom.
– zbog tog INA nije vršila normalna ulaganja u svoj razvoj.
– a i uprava INE nikada nije bila ona najsposobnija već političarima najpodobnija.
– PTKM i HEP plaćaju bedasto jeftino plin, zašto ????
– ali mi ćemo to prodati i netko drugi će već naplaćivati normalnu cijenu.
– isto je tako bilo i s HT, telefoniranje je bilo relativno jeftino, a danas, pogledajte svoje račune za mobitele i telefone.
– zbog toga HT i ima veliku dobit.
– veliku dobit će imati i INA, ali nažalost tek s novim vlasnikom ma tko on bio.
– samo tu ima i jedna mala sitnica, naši dragi građani će ipak skuplje plaćati gorivo i plin, ma što Vi mislili o tome.
– jadni mi s ovim nesposobnim političarima.
– ali što to sve ima veze, ionako će sve račune platiti narod.
– a narod je i kriv jer je izabrao te političare.
Pozdrav !

Uhvati se dionica a ostavi se cijena energenata, HEP ima među najjeftinijom strujom u Europi a INA ima skuplje gorivo nego u Autriji zato bolje šuti.

Imam fantomske dionice

Uhvati se dionica a ostavi se cijena energenata, HEP ima među najjeftinijom strujom u Europi a INA ima skuplje gorivo nego u Autriji zato bolje šuti.

– zašto šutjeti ??????
– je li Vi možda znate koliko u Austriji zarađuje OMV na litri goriva.
– INA za 50 lipa mora preraditi naftu, dostaviti je na pumpu i prodati, ali u toj cijeni sama dobit je zbilja nikakva.
– cijena goriva na pumpi Vam je cca 10kn, ali u toj cijeni su Vam preko 50% raznorazna davnja za državu.
– u pravu ste za struju,
– samo i to će naši političari uskoro prodati.
– e pitaću ja Vas kada to netko drugi kupi kolika će Vam biti cijena struje.
– jedina stvar što me raduje je to što ću ja sigurno profitirati i na toj struji.
– ali nažalost velika većina stanovništva neće ili će samo simbolićno jer nemaju novaca kao ja.
Pozdrav !

Moje misljenje price oko INE i MOLa u njemu je da ce INA ostati ono sto je i sada, o cemu ne bih previse triosio rijeci i sto je poprilicno zalosno, ali ce vlada imati argument za trzisno poslovanje od cega ce naravno i MOL imati puno koristi kao neka vrsta tihog vlasnika.

koliko u Austriji OMV zaraduje na litri goriva?
moram se sloziti s tvojim stavovima o korupciji u INI i oko INE, ali stvar oko INE nije gotova… Duboke filozofske rasprave o nestrucnim i podobnim politicki postavljenim ljudima vrijede u vecini hrvatskih sustava gdje se dijeli lova…Tvoje pisanje me strasno podsjeca na Mesicevo drzte lopova u populistickom tonu, ali ovaj put si na dobrom tragu.
Mislis da će austrijski premijer samo sastrane pozdraviti odluku Sanadera? Da on samostalno moze odluciti o SWAP-u? Uglavnom, konacno akcija… 🙂
Mislim da se HEP u blizoj buducnosti nece prodati.

A person who asks a question might be a fool for five minutes, but a person who doesn't ask, is a fool forever.

Dionice INA-e zamjeniti, onda dionice MOL-a prodaju OMV-u. Pa da se malo zakuha.

No respect

.
– jedina stvar što me raduje je to što ću ja sigurno profitirati i na toj struji.
– ali nažalost velika većina stanovništva neće ili će samo simbolićno jer nemaju novaca kao ja.
Pozdrav !

Većina stanovništva je manje izgubila od tebe ove godine, neki su i zaradili nešto. Tako da žaljenje možeš zadržati za sebe. Btw, ako je to jedina stvar koja te raduje onda ti stvarno nije lako.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close