@James Knox
Burza je postala kladionica. [embarass]
kladim se sutra na ok rast i ok promet (bez INE), ona će po svome….mislim da posebno DLKV čeka ko zapeta puška malo se oporavit
a ti slucano na prodaji, mislis da ce doc to tvijeg naloga, sumljam
Bravo! Ovo je najveća istina i čudi me da ivana7 nije dobro iščitala razvoj događaja.
– isčitala ja sve.
– ali nemam zbilja pojma kako bi moglo tržište reagirati.
– još sam uvijek dosta jaka u dionicama INE bez obzira što sam ju kroz cijeli tjedan i prodavala.
– bar sam kupovala super jeftine dionice.
– već sam postavila to pitanje, ali nema pravog odgovora.
– kakva su predviđanja, u kome smjeru će INA,
– odnosno u kome smjeru ostalo tržište.
– da li sutra kupovati ili prodavati INU ??????
– po meni je to zbilja jako važno.
– jer ako cijena INE krene gore, prodavati će se druge dionice kako bi se kupovala INA,
– suprotan scenarij, pada cijena INE, ali onda pada i sve ostalo.
– ili najvjerovatnije rješenje na INI će se sigurno nešto događati.
Pozdrav !
kladim se sutra na ok rast i ok promet (bez INE), ona će po svome….mislim da posebno DLKV čeka ko zapeta puška malo se oporavit
a ti slucano na prodaji, mislis da ce doc to tvijeg naloga, sumljam
[/quote]
sumlja je zdrava. [lol]
Izjava Dr. Ive nije ništa nova, ista izjava kao i prije mjesec dana, s toga ne bi trebalo biti nikakvog posebnog razloga za jači rast, a rasti će sigurno, sada je pitanje koliko snažno!?
Da je izjava bila neodređenija u smislu, … evo blizu smo odluke, ali ne znamo za kojeg mladoženju da se odlučimo onda bih bio siguran da rastemo snažno, ali ovako, …
E, sad ako INA raste onda poput crne rupe isisava kapital iz drugih dionica koje će još biti jeftinije, a rast INE na recimo 3.000,00 je 14%, mislim da će biti boljih prilika od INE!
Naši političari (crveni i plavi) i INA.
– nažalost ti političari strašno utječu na TK.
– evo konkretno za INU.
– umjesto da ju podrže kao njeni većinski vlasnici, danas je sigurno INA mogla biti većinski vlasnik Mola ali nije.
– političari su godinama srozavali cijenu INE jer su htjeli ugoditi narodu s jeftinim plinom i naftom.
– zbog tog INA nije vršila normalna ulaganja u svoj razvoj.
– a i uprava INE nikada nije bila ona najsposobnija već političarima najpodobnija.
– PTKM i HEP plaćaju bedasto jeftino plin, zašto ????
– ali mi ćemo to prodati i netko drugi će već naplaćivati normalnu cijenu.
– isto je tako bilo i s HT, telefoniranje je bilo relativno jeftino, a danas, pogledajte svoje račune za mobitele i telefone.
– zbog toga HT i ima veliku dobit.
– veliku dobit će imati i INA, ali nažalost tek s novim vlasnikom ma tko on bio.
– samo tu ima i jedna mala sitnica, naši dragi građani će ipak skuplje plaćati gorivo i plin, ma što Vi mislili o tome.
– jadni mi s ovim nesposobnim političarima.
– ali što to sve ima veze, ionako će sve račune platiti narod.
– a narod je i kriv jer je izabrao te političare.
Pozdrav !
Uhvati se dionica a ostavi se cijena energenata, HEP ima među najjeftinijom strujom u Europi a INA ima skuplje gorivo nego u Autriji zato bolje šuti.
Uhvati se dionica a ostavi se cijena energenata, HEP ima među najjeftinijom strujom u Europi a INA ima skuplje gorivo nego u Autriji zato bolje šuti.
– zašto šutjeti ??????
– je li Vi možda znate koliko u Austriji zarađuje OMV na litri goriva.
– INA za 50 lipa mora preraditi naftu, dostaviti je na pumpu i prodati, ali u toj cijeni sama dobit je zbilja nikakva.
– cijena goriva na pumpi Vam je cca 10kn, ali u toj cijeni su Vam preko 50% raznorazna davnja za državu.
– u pravu ste za struju,
– samo i to će naši političari uskoro prodati.
– e pitaću ja Vas kada to netko drugi kupi kolika će Vam biti cijena struje.
– jedina stvar što me raduje je to što ću ja sigurno profitirati i na toj struji.
– ali nažalost velika većina stanovništva neće ili će samo simbolićno jer nemaju novaca kao ja.
Pozdrav !
Moje misljenje price oko INE i MOLa u njemu je da ce INA ostati ono sto je i sada, o cemu ne bih previse triosio rijeci i sto je poprilicno zalosno, ali ce vlada imati argument za trzisno poslovanje od cega ce naravno i MOL imati puno koristi kao neka vrsta tihog vlasnika.
koliko u Austriji OMV zaraduje na litri goriva?
moram se sloziti s tvojim stavovima o korupciji u INI i oko INE, ali stvar oko INE nije gotova… Duboke filozofske rasprave o nestrucnim i podobnim politicki postavljenim ljudima vrijede u vecini hrvatskih sustava gdje se dijeli lova…Tvoje pisanje me strasno podsjeca na Mesicevo drzte lopova u populistickom tonu, ali ovaj put si na dobrom tragu.
Mislis da će austrijski premijer samo sastrane pozdraviti odluku Sanadera? Da on samostalno moze odluciti o SWAP-u? Uglavnom, konacno akcija… 🙂
Mislim da se HEP u blizoj buducnosti nece prodati.
– jedina stvar što me raduje je to što ću ja sigurno profitirati i na toj struji.
– ali nažalost velika većina stanovništva neće ili će samo simbolićno jer nemaju novaca kao ja.
Pozdrav !
Većina stanovništva je manje izgubila od tebe ove godine, neki su i zaradili nešto. Tako da žaljenje možeš zadržati za sebe. Btw, ako je to jedina stvar koja te raduje onda ti stvarno nije lako.