Otjerali ste Real Beara s foruma koji je bio pošten medvjed, i evo šta vam je ostalo. Ako i odlučite prodati dio portfelja jer ste 100% u dionicama, to se radi na odbijancu, a ne nikako na doljem lokalnom peaku bear marketa, što vas ovaj nagovara.
Ententinis koji je tvoj motiv ovolikog pisanja, i nagovaranja ljudi da prodaju dionice, jednostavno me čudi sve to, ali kako ovakvima objasniti da obraz nema cijenu kad ga nemaju [cool]
Dobro koji je vama vrag ?
Gdje ja to nekog nagovaram da proda dionice?
Pa dajte mi molim vas jedan moj citat gdje ja nekog nagovaram na prodaju.
Pa ne mogu vjerovati više ovo.
I o kakvom vi to "ovolikom mome pisanju" govorite?
Pa čovječe, pogledaj si svoju statistiku poruka.
Imaš 6,44 poruka po danu a ja 1,72 poruku.
Lijepo oroči lovu na 4% i nećeš se nervirati
Neznam baš,možda neki reagiraju tako kako si opisao, međutim kod mene nije tako.
Rasprodao sam portfelj na 3800(veliki minus) , na kompu provedem oko 3h dnevno i to 1h na otvaranju, 1h oko zatvaranja i 1h na pračenje svega ostalog tokom dana.
Za 10 dana idem na more i uopće nisam nervozan jer su novci na računu, i opet će biti tamo kada se vratim !
Za ponovo uči u dionice nikada nije kasno, a ja do 3800 imam vremena!
I tako prije 09mj neće biti pravog oporavka a kratkotrajni izleti me ne zanimaju ier vrlo lako mogu postati veliki zajebi.
Da sam u dionicama onda bi imao zašto biti nervozan!
Evo vidiš. Pošto si se potrudio dati neke precizne informacije (kada si izašao) sada ti baš lijepo mogu dati informacije kako je to prošlo kod mene, pa da vidimo. Veliš izašao si oko 3800. To bi bio kraj 5 mjeseca, ako misliš na taj period?
Zavirio sam u svoje transakcije i našao da sam ja tada kupovao INA-R-A. I to u tri navrata, po cijenama 2401, 2440 i 2541, s tim da sam najveću količinu uzeo na toj najmanjoj cijeni. Pogledaj koliko je INA danas. Ja ću ti još dati hint da sam jednu manju količinu prodavao po 2725. Upravo ta prodaja me je činila nervoznim poslije jer nisam bio ziher hoću li se sigurno moći vratiti niže, na kraju je ipak sve super prošlo, špekulacija je prošla.
Da se još razmemo, najviše Ine sam se nakupovao kad je nitko nije volio, na cijelom potezu od nekih 2080 – cca 2200. Tamo oko crnog 14.04. Neki su se tada "hvalili" kako su se riješili te usrane dionice, dobro se sjećam. Izgubiti vjeru je gadno iako sve knjige započinju sa "ulaganje u dionice je dugoročno, ulaže se samo višak sredstava".
Da još iskoristim priliku, tokom ove emotivne večeri, da primjetim da svi vi katastrofičari trgujete CROBEX-om što ja ne vidim gdje se može kupiti. Svi čekate 3200 opet, a ja ne znam koja je to dionica? Mislim da je to jako pogrešno, jer ne trguje se indexom nego dionicama koje su mu u sastavu. Osim ako netko zaista ne želi kupiti udjele u OTP indeksnom, ali taj sigurno ne piše na ovom topicu.
Otjerali ste Real Beara s foruma koji je bio pošten medvjed, i evo šta vam je ostalo. Ako i odlučite prodati dio portfelja jer ste 100% u dionicama, to se radi na odbijancu, a ne nikako na doljem lokalnom peaku bear marketa, što vas ovaj nagovara.
Složio bih se da je taj opak, njega čitam dvaput nakon reseta poslije prvog čitanja. Treba znat. 🙂
I dobro veliš ovo drugo, najlakše je drukat za dole kad je već dole. Srećom od drukanja ovih dana niškoristi, vozaju nas ameri već neko vrijeme, da ne krenem sad napadat razne naše institucije koje su se samo okoristile situacijom.
Ententinis koji je tvoj motiv ovolikog pisanja, i nagovaranja ljudi da prodaju dionice, jednostavno me čudi sve to, ali kako ovakvima objasniti da obraz nema cijenu kad ga nemaju [cool]
Dobro koji je vama vrag ?
Gdje ja to nekog nagovaram da proda dionice?
Pa dajte mi molim vas jedan moj citat gdje ja nekog nagovaram na prodaju.
Pa ne mogu vjerovati više ovo.
I o kakvom vi to "ovolikom mome pisanju" govorite?
Pa čovječe, pogledaj si svoju statistiku poruka.
Imaš 6,44 poruka po danu a ja 1,72 poruku.
Lijepo oroči lovu na 4% i nećeš se nervirati
[/quote]
Nisi, istina. Ali su ti postovi u zadnje vrijeme svi negativni, te "potop", te "škrgutanje zubi", te klasični baronovi u dva reda "ide to dole", "vidićemo sutra" i sl. Nema korisnih informacija.
Ne znam ti precizno objasniti, ali ima jedna određena distinkcija između školovanog medvjeda, onoga tko je istinski zabrinut za razvoj situacije i kada napiše svoj pogled to crno brate, ko govno, dođe ti da odma sve prodaš kad ga pročitaš. I između vas nekoliko koji ste sve prodali i sada vam je jedina briga što ne ide dole koliko bi htjeli pa tratite vrijeme. Velim, razlika je suptilna i na osjetilnom nivou.
Jesi primjetio kako Barona svi nepogrešivo nanjuše iako je izradio bar 5 novih nickova? O tome ti ja pričam. Vuk dlaku mijenja, ali ćud…
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=c68b283a-63c7-4491-aec9-a09471305d15&open=sec
kaj sad………….jel idemo up?
Mislim da se treba cijela priča svesti na jednu rieč – SENTIMENT.
Jučer su u USA izlazili vrlo važni podatci o zaposlenosti. I tih par podataka je podbacilo, ali naslovi su bili in line, a nakon toga dolazi do rasta USA indexa i laganog izlaska iz bear marketa.
Sjećam se dana kada su podatci bili puno bolji a burza je reagirala suprotno, padom.
Bilo je jučer još nekih vrlo važnih stvari, a to je da ECB jasno signalizira da u ovoj godini više nema rasta kamata. I još jedna stvar. Uskoro je G8 summit, vrlo vaćne stvari, pa ako i to bude kvalitetno odrađeno, tj ako se veliki dogovore, SENTIMENT definitivno ostaje pozitivan, dakle rast svjetskih burzi tiekom preostalog diela godine.
Najbitniji će biti onaj sentiment kada burza/burze neće više reagirati na loše vijesti, barem ne žestoko. Taj moment značit će za početak barem nešto. Da li je on dodirnut?
Koji je motiv CNN-a, CNBC-a i ostalih da toliko pišu o recesiji ?! [wink]
Pročitao sam zaključke ministarskog summita G8, a to je priprema za sastanak predsjednika.
U svijetu je na sceni stabilan i održiv gospodarski rast – to je njihov zaključak.
Vidim da je dosta nervoznih ovdje.
Vi ste pobrkali jedno tri osobe koliko vidim iz vašeg komentara.
Nema veze.
Kolega vlad ima super poruku u svom potpisu za vas.
"Kada ne znam šta da činim pola prodam pa se smirim"
Nervozan je po meni onaj koji proda na ovim razinama, ja nisam, niti mislim. Ina mi je 55% portfelja, u debelom sam plusu s njom i mogu stavit prst u uho i pjevat [wink]
Ne znam s koja 2 nicka mislis da sam te pobrkao, no ja mislim iskljucivo na tebe. Evo da ti pomognem sa tvojim postom od 2.6.2008.:
Crobex 4034 +1,16%,
Pa ovo je odvratno.
Pa probili 4000 ko beba zvečku.
Baron, Thompson i ekipa su sad vjerovatno na Apaurinima.
A lijepo smo im govorili.
A da ne spominjem stručnjake za tehničku analizu.
Njima ću se svečano obratiti na temi TA
Remember ? [huh] A sad sebe od prije mjesec dana i ekipu u dionicama cekas na nominali..koji ententinis je u pravu..ovaj sa logom burze ili onaj sa mitskim bicem ?
pozz [bye]