@ LookaBorna
Mjesec dana ranije, volio bih do tada da se prema mom mišljenju rasplete, ali sigurno neću žuriti ako mi situacija ne bude jasna.
Dok kod nas ne završi neki broker,fondmanager,bankar,novinar iz bussnies.hr na informativnom razgovoru u policiji …. ja gubim nadu u burzu.Tu se dogadaju takve manipulacije sa nalozima da je to vidljivo svima.Osim naravno Hanfi NE .Kako to? Danas su svi vidili oko15.30 manipulacije na IGH sa nalozima na kupnji i prodaji….a tako je svaki dan na svim dionicama.Nije moguče da kod nas nitko od tih glavnih ljudi nije pod istragom.To se dogada na svim tržištima ali ne kod nas.Zato i imamo ovakvu burzu.
hebemti, a kao lose nam je… da amerikanci imaju porast automobila, indexi 50% gore…
dobro, bar znamo da je lova s burze otisla na sigurno- na 4 kotaca [tongue]
Ali lijepo vam ljudi pišu, što vas je više u cashu to će oporavak biti strelovitiji. I nema šanse da ćete se svi stići ukrcati. Prvo jer pojma nemate gdje je to dno, drugo što ćete paničariti. Plemenita je vaša ideja, ali nažalost nema mjesta za sve. Na kraju će vas izaći skuplje nego da ste sada potražili mirno mjesto na bidu i pričekali svoj red.
Najviše mi je žao što ovo ljeto ni na more ne smijete, da vam slučajno ne bi utekao vlak, nego krvavih očiju buljite očekujući obrat. Lijepo je Kostolany rekao, najživčaniji su oni koji su izašli iz dionica u nadi da će se ukrcati niže, to je jako neugodna situacija. Ostarićete mladi!!! [img]http://www.imamnovac.com/img/Forum/PostSmilies/22.gif[/img]
[img]http://jurylaw.typepad.com/deliberations/images/nervous_stockxpertcom_id378796_size1_496_1.jpg[/img]
[/quote]
Kolega, vidljivo je da ste vi ovdje taj koji se nervira.
Ja sam se vozio mnogim vlakovima i znam iz iskustva da će prije vlak zakasniti nego ja.
Preemotivni ste u ovom trenutku,vidim da ste već na peronu s kartom a vlak kasni.
Puno je važnije minimalizirati gubitak, nego maksimizirati dobitak.
To zapamtite
Ali lijepo vam ljudi pišu, što vas je više u cashu to će oporavak biti strelovitiji. I nema šanse da ćete se svi stići ukrcati. Prvo jer pojma nemate gdje je to dno, drugo što ćete paničariti. Plemenita je vaša ideja, ali nažalost nema mjesta za sve. Na kraju će vas izaći skuplje nego da ste sada potražili mirno mjesto na bidu i pričekali svoj red.
Najviše mi je žao što ovo ljeto ni na more ne smijete, da vam slučajno ne bi utekao vlak, nego krvavih očiju buljite očekujući obrat. Lijepo je Kostolany rekao, najživčaniji su oni koji su izašli iz dionica u nadi da će se ukrcati niže, to je jako neugodna situacija. Ostarićete mladi!!! [img]http://www.imamnovac.com/img/Forum/PostSmilies/22.gif[/img]
[img]http://jurylaw.typepad.com/deliberations/images/nervous_stockxpertcom_id378796_size1_496_1.jpg[/img]
[/quote]
Ja sam se vozio mnogim vlakovima i znam iz iskustva da će prije vlak zakasniti nego ja.
Preemotivni ste u ovom trenutku,vidim da ste već na peronu s kartom a vlak kasni.
To zapamtite
[/quote]
Mislim da će svaki dan se ukrcavati sve više ljudi, i ti isti će postajati sve živčaniji i nesigurniji u daljnji rast, ako burze ne krene rasti.
Greška je tih ljudi jer ulaze u dionice odmah sa 50-100% portfelja, i u slučaju da burze ne krene gore, sami su si krivi.
A to da će vlak otići, ne brinem se. Vlak ne odlazi u jednom danu. [wink]
zanimljiv trenutak za prec u kes i jos zanimljiviji potpis..na 4.000-5.000 ide to up up, a na 3.200 di bi bili da se Ina ne brani, idemo na nominalu..vidjet cemo kakav si poznavaoc/kockar, ali kao covjek si dozivio vecu korekciju od Crobexa i Dowa zajedno.
Zivio [bye]
Neznam baš,možda neki reagiraju tako kako si opisao, međutim kod mene nije tako.
Rasprodao sam portfelj na 3800(veliki minus) , na kompu provedem oko 3h dnevno i to 1h na otvaranju, 1h oko zatvaranja i 1h na pračenje svega ostalog tokom dana.
Za 10 dana idem na more i uopće nisam nervozan jer su novci na računu, i opet će biti tamo kada se vratim !
Za ponovo uči u dionice nikada nije kasno, a ja do 3800 imam vremena!
I tako prije 09mj neće biti pravog oporavka a kratkotrajni izleti me ne zanimaju ier vrlo lako mogu postati veliki zajebi.
Da sam u dionicama onda bi imao zašto biti nervozan!
Da sam u dionicama onda bi imao zašto biti nervozan!
kolega nebi ti ovo napisao da nisi već nervozan, pare na računu srbe gore od uboda komarca
@ LookaBorna
Mjesec dana ranije, volio bih do tada da se prema mom mišljenju rasplete, ali sigurno neću žuriti ako mi situacija ne bude jasna.
@ LookaBorna
situacija nikad nece biti jasna ali kuzim Vas kolega jer vatat nekakve vlakove kad se nafta sprema na 170, ameri u banani, inflacija u eurozoni, inedexi na najnizim razinama a bogami i nasa FI nece zasigurno odusevljavat.
tko je sposoban napravit ozbiljan preokret na burzi i kada ce to uciniti?
u ovakvom okruzju zasigurno ne, prosli put mi smo padali dva tjedna posle kak su se svi oporavili…
sad smo na najnizim i letimo, cak se nebi zacudio da i poletimo dva dana ali zdravog rasta u ovakvom raspolozenju biti nece.
@ententinis
zanimljiv trenutak za prec u kes i jos zanimljiviji potpis..na 4.000-5.000 ide to up up, a na 3.200 di bi bili da se Ina ne brani, idemo na nominalu..vidjet cemo kakav si poznavaoc/kockar, ali kao covjek si dozivio vecu korekciju od Crobexa i Dowa zajedno.
Zivio [bye]
Vidim da je dosta nervoznih ovdje.
Vi ste pobrkali jedno tri osobe koliko vidim iz vašeg komentara.
Nema veze.
Kolega vlad ima super poruku u svom potpisu za vas.
"Kada ne znam šta da činim pola prodam pa se smirim"
[/quote]
To zapamtite
[/quote]
Napad je najbolja obrana, jelte? Griješiš, hladan sam ko špricer. Ima mjesec dana otkako sam napravio zadnju transakciju, iako planiram jednu kupovinu skoro, možda već sutra. Bio sam na moru i opet ću. Drugim riječima, uživam. Također gubici su već minimalizirani, a zarada osigurana, što da ti velim, ja sam sretan čovjek. [lol]
Previše vas radi grešku koju veliki upravo očekuju, a to je da ste na 5000 sretno kupovali, a sada na 3500 nemate muda ništa kupiti. Točno to veliki očekuju i zato mali igrači najvećim dijelom gube na burzi. Ne kažem da se treba neoprezno zalijetati, ali sagledati realno situaciju i izračunati neke stvari i poduzeti neke akcije, da.
Ja se dobrim dijelom slažem s vama katastrofičarima da su vremena usrana, ali ništa na ovom svijetu se ne može generalizirati, uvijek postoje nijanse. Samo ih treba znati pročitati. Edukacija pomaže. A uči se, u pravilu, cijeli život.
Osobno i dalje ne mogu shvatiti sklop koji širi isključivo negativnu vibru (i to bez pokrića). Barem u ovoj našoj žabokrečini bez derivata i shortanja, vani je ipak malo drukčije. [cool]