Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene nekako drži na životu činjenica da je promet mali, pa si ja to tumačim kao da nema velike prodaje … tj. prodao je tko je mislio prodati, a ovo je sada prelijevanje iz šupljeg u prazno.

Ajd živi bili pa vidili …

u 10 min je 6,3 mil kn prometa , a to nije malo

Bože, usporedba IPO HT s OPTE, MGMA, ATGR uopće nema smisla. Osim toga većina je špekulanata i brzo je već svoje obavila, tako da računajući cijenu od IPO malo kome nešto znači.
HT je sasvim dovoljno pao i ne gleda se samo cijena s IPO. Nevjerojatno, čak je i Jurčić govorio o podcijenjenosti tržišta prije ovog drugog korektivnog vala, a sada ga ni nema.
Kod nas se smišljaju strategije prema potrebama. Nema tu nikakve sličnosti s vanjskim tržištem iako to izgleda tako. Na drugim tržištima se uvijek može zarađivati, i kod pada i kod rasta, dok kod nas teško, možda pojedinci i to moraju biti vrhunski (day)trajderi. Tko god da nije dirao portfelj ima sada gubitak od ATH preko 50%. Ovdje u svakom slučaju imamo situaciju lose-lose.

kolega ako se prisjetimo prosle korekcije sredinnom travnja svjeteki inexi su se vec davno oporavili a mi sa izvrsnim FI i nato-om nastavili silazni trend…
objektivno sada imamo vise razloga za ici dole i ne podici se tako brzo zar ne?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Brzo smo stigli Europu, što sad? Što nam još treba?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Mene nekako drži na životu činjenica da je promet mali, pa si ja to tumačim kao da nema velike prodaje … tj. prodao je tko je mislio prodati, a ovo je sada prelijevanje iz šupljeg u prazno.

duplo veći nego jučer u ovo vrime

evo, pesek, pustio sam ti igh ispod 9k, pa ga lovi…………. [proud]

thx!
ljubazno od tebe.
[thumbsup]
idemo se odma natrpavati IGHom…
meni je taj Igh nekako najdraza dionica na nasoj burzi…
ne znam zasto… [rolleyes]

HT je na nekih 500.000 kuna prometa daleko od IPO cijene. sad bi neki frajer mogao pokušati biti prvi koji je dotaknuo 265 kuna. kao onaj lik što je prvi kupio naftu po 100 dolara barel i onda je prodao nakon pola sata sa gubitkom.

Ja to isto mislim već danima, al mi portfelj samo tone i tone

A da nema ovo miris umanjenog 15.04.?

Treba zaradit za jedrenje...zapravo već jesam

I nije bilo neke panike.

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Promet je trenutno veliki, ali gleda se kraj dana – za lasac.

Da li imamo razloga padati to nisam govorio, govorio sam da malo njih na tome zarađuje i da to većini ne odgovara zato nije neka usporeda s svjetskim burzama.

Sada kada svaka šuša zna za burzu oni definitivno postaju opterećenje, no, na burzi postoje pravila, za početak FA. Ako se to ne poštuje, a nije se poštivalo vidimo kako završava.

Evo primjer, znam ljude koji su novi, ne žele učiti, zanima ih brza zarada i razmišljaju ovako. Ako je bilo na primjer cijena na 2.500 kuna i pala je na 2.000 kuna treba kupiti, iako je na recimo xx BV, xxx PE itd. Znači, nema nikakvog poštovanja prave vrijednosti dionice već se kupuje jer je "dovoljno" palo. Kako takva situacija traje dok je tržište preplavljeno lovom onda su svi maheri, financijski savjetnici itd. kada se takva situacija više ne može opstati tada se dešava to što se dešava, pad i samo pad.

Kada sam se ja priključio burzi bila su isto tako teška vremena, korekcija i prvo pa muško ubilježio 25% gubitka nakon samo nekoliko tjedana i onda čekao više od godinu dana, u međuvremenu se educirao i poslije prodao s finom dobiti. No, tada je Hrvatska bila pred EU iako s današnje perspektive gledano bilo je očito da nam slijedi dobro razdoblje. No, lako je biti general poslije bitke, ali kako se još uvijek na tržištu nalaze "takve" ruke, teško je procijeniti koliko će još ovo trajati. To ni najveći ne znaju. Amerika je samo izgovor, istina sad uvjerljiviji nego prije par mjeseci, za ovoliki pad, a znamo da je problem negdje sasvim drugdje.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

A da nema ovo miris umanjenog 15.04.?

a zasto bi bio umanjen, nema preokreta
tada su se svjetski indexi vec davno oporavili a danas je okruzje drugacije

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Ključne Europske dionice, poslije lošeg otvaranja, sada su povratile dobar dio izgubljenog!

New Report

Close