Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

puno hvala…

Svi gledaju kretanja indexa u EU pa ovisi i kako će oni otvoriti. Ne bude li neki žestok pad kod njih, neće biti ni kod nas.

Tko prati Europu vidi da je debelo zaronila u minus!!

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

Nekako mi je tiho danas pred otvaranje,,nema komentara,,,svi zauzeti zadavanjem naloga,,neko za kupnju neko za prodaju,,,ja ću probat samo gledat [cool]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

bok

prema nalozima koji stoje ne vidim neku posebnu paniku ili pripremu rasprodaje…
evo npr, na IGH prvi nalog na prodaji je na oko 9200…
9200 je jedna od razina potpore i sad se na tome drzimo…

ocito je da se ceka pozitivni signal sa stranih burzi (DJI, etc…)
jucer je zlato dosta palo,… a valjda ce se nesto pozitivno i dogoditi…

ja mislim da treba pricekati i ne prepustati se srljanjima zbog emocija…

Svi gledaju kretanja indexa u EU pa ovisi i kako će oni otvoriti. Ne bude li neki žestok pad kod njih, neće biti ni kod nas.

Tko prati Europu vidi da je debelo zaronila u minus!!

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

[/quote]

znaci i mi cemo pasti?
meni se nekako ne da prodavati a ni kupovati…

Nekako mi je tiho danas pred otvaranje,,nema komentara,,,svi zauzeti zadavanjem naloga,,neko za kupnju neko za prodaju,,,ja ću probat samo gledat [cool]

ako ne moras nemoj niti gledati . jedino ako nisi malo zastranio pa volis gubiti zivce

najvrednije stvari u životu su besplatne

3,2,1………..IDEMO!!!!

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Da mi je vidjet glupave face fond menađera

Probaj gledati, jer ovo ne izgleda dobro.

@zivko

Samo bolesnik po tebi može prodavati po ovim cijenama, ali i kupovati po jeftinijim.

no mene zanima famozna izvanredna dividenda… imate li kakvih info, novosti ili barem intuitivno sto ocekujete??

Srednji managmentski kadar HT-a barata potiho s rujnom kao mjesecom isplate izvanredne dividende (naravno, ovo shvatite kao jedno veliko rekla-kazala). S druge strane, drzava bi vjerojatno uzela izvanrednu dividendu pa tek ona dala bonus dionice. Mislim da s padom cijene ove dionice polako postaje vjerojatna mogucnost otkupa i ponistavanja vlastitih dionica.

[/quote]

Onako rezonski – prodaja radnicima je podbacila i država nije dobila planirani novac. To se može nadoknaditi djelomično isplatom izvanredne dividende. U listopadu će po meni minilano se podijeliti 1% za one koji nisu registrirali dionice. sad tih 1% nosi oko 820.000 dionica. Ako je izvanredna dividenda 30 kuna, onda tih 1% je 24.600.000 kuna. Svaka pametna vlada bi to uzela. To bi značilo odluku o isplati izvanredne dividende u rujnu i isplatu u listopadu.
S obzirom da imam još uvijek neregistriranih paketa (mama, tata, brat i kravata) osobno mi taj scenario ne odgovara. Ipak je to po paketu dodatnih 180 kuna.

E sad, da li će biti izvanredne diviende uopće? Po meni je to najrealnija opcija za otpust keša sa računa jer:
– HT je zadnja karika u lancu u grupi i za sva preuzimanja u regiji je zadužen Magyar Telecom (ne računajući HT Mostar koji nije značajna financijska stavka). osobno mislim da će HT to kupiti jer su dolje postavili svoju upravu. da je bilo logike, Makedonski i crnogorski telekom bi preuzeo HT jer se radi o sličnim procesima i pravilima naslijeđenim od bivše države.
– kupovina dionica za trezor DT ne znači ništa, možda malo za bonuse managementu jer je to jeftiniji način nagrađivanja (samo to mi kao dioničari nećemo osjetiti jer će vjerojatno visina nagrade biti u rangu dosadašnjih bruto bonusa). Odnosno tu oni koji su nagrađeni će profitirati.
– investicije koje se rade u HT-u se mogu pokrivati iz tekućeg poslovanja i tih 4 milijarde koliko se vjerojatno ima na računu nikada neće doći na red na potrošnju za investicije u Hrvatskoj.

To je po meni logika. E sad, što će se stvarno dogoditi?

evo, pesek, pustio sam ti igh ispod 9k, pa ga lovi…………. [proud]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Mene nekako drži na životu činjenica da je promet mali, pa si ja to tumačim kao da nema velike prodaje … tj. prodao je tko je mislio prodati, a ovo je sada prelijevanje iz šupljeg u prazno.

Ajd živi bili pa vidili …

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close